Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Levandovskis iegūst "Zelta buci" kā labākais vārtu guvējs Eiropā

Levandovskis iegūst "Zelta buci" kā labākais vārtu guvējs Eiropā
Roberts Levandovskis. Foto: EPA/Scanpix

LETA--DPA. Minhenes "Bayern" uzbrucējs Roberts Levandovskis otrdien saņēma "Zelta buci" balvu, kas domāta pagājušās sezonas rezultatīvākajam spēlētājam Eiropā.

Polijas izlases uzbrucējs Levandovskis iepriekšējā sezonā sasniedza bundeslīgas rekordu, gūdams 41 vārtus, un laboja kopš 1971./1972.gada sezonas bijušā "Bayern" izcilnieka Gerda Millera sasniegumu - 40 gūtie vārti sezonā.

Seškārtējais balvas ieguvējs argentīnietis Lionels Mesi bija otrais ar 30 "Barcelona" labā gūtiem vārtiem, bet portugālis Krištianu Ronaldu ar 29 vārtiem Turīnas "Juventus" labā - trešais.

Millers, kurš nomira pirms nedaudz vairāk nekā mēneša, ir vienīgais "Bayern" spēlētājs, kuram līdz šim bija izdevies iegūt balvu.

"Es priecājos par šo lielo pagodinājumu," sacīja Levandovskis. "Vēlos pateikties savai ģimenei, komandas biedriem, treneru kolektīvam un visai "Bayern" organinzācijai. Bez viņu atbalsta tādus titulus es nevarētu izcīnīt."

"Sportā, tāpat kā dzīvē, ir svarīgi, lai jūs novērtētu viens otru, atbalstītu viens otru, vienmēr būtu godīgi attiecībās ar cietiem un censtos būt paraugs citiem. Tāpēc es šo balvu veltu visiem cilvēkiem, kuri katru dienu ir man blakus. Esmu ļoti apmierināts ar to, ko esam sasnieguši kopā kā komanda," sacīja izcilais poļu uzbrucējs, kurš tika atzīts arī par pagājušā gada FIFA labāko futbolistu.

Vācijas Futbola līgas vadītājs Kristians Zeiferts bilda, ka rekords ir "uz mūžu", nosaucot Levandovski par "vienu no labākajiem spēlētājiem bundeslīgas vēsturē, kura spēle daudzus gadus ir bijusi pasaules klase".

"Bayern" izpilddirektors Olivers Kāns par balvas saņēmēju saka: "Levandovskis gada labākais pasaules spēlētājs nav bez iemesla. Viņa mērķi izsaka visu, un to nepārtrauktība ir izpausme tam, cik smagi viņš katru dienu strādā. Viņš ir rakstījis vēsturi "Bayern" gan kopā ar komandu, gan personīgi."

2020.gadā balvu ieguva Romas "Lazio" uzbrucējs itālis Čiro Immobile, iesizdams 36 vārtus.

Balstoties uz UEFA valstu koeficientu, katri gūtie vārti Eiropas vadošajās piecās līgās tiek vērtēti dubultā, nākamo čempionātu atkarībā no līgas spēka - ar koeficientu 1,5 vai 1 punktu.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2021-09-21 19:37, pirms 3 gadiem
Crasavchiks💪
, 2021-09-21 20:14, pirms 3 gadiem
Iesizdams😳🙆‍♂️
, 2021-09-21 20:53, pirms 3 gadiem
Tas būs stulbums ja zelta bumbu arī neiedos Levandowskim. Iedot zelta bumbu pundurim Messi tikai par uzvaru Amerikas kausa būtu vienkārši debilisms. Jāpiekrīt ka Levandovskis rāda labāku futbolu gan parbl Messi gan par Ronaldo.
Sazin kā ies Ronaldo Mančesterā, pagaidām iespaidīgi.
, 2021-09-21 22:05, pirms 3 gadiem
good news
, 2021-09-21 22:38, pirms 3 gadiem
MrMaybe rakstīja: Tas būs stulbums ja zelta bumbu arī neiedos Levandowskim. Iedot zelta bumbu pundurim Messi tikai par uzvaru Amerikas kausa būtu vienkārši debilisms. Jāpiekrīt ka Levandovskis rāda labāku futbolu gan parbl Messi gan par Ronaldo.
Sazin kā ies Ronaldo Mančesterā, pagaidām iespaidīgi.
..Dovskis jau daudz no goliem 2020. gadā sasita, bet to balvu dod par visu kalendāro gadu. tā kā viņa būtu jāturpina baigi sist un kāda trofeja līdz decembrim jādabū, lai būtu kaut kādas izredzes. un vēl – jābūt spēlētājam ne no Bayern, jo tiem neviens to balvu nedos.
, 2021-09-22 09:13, pirms 3 gadiem
Vai tad Tomass Millers no Bayern ir nomiris?????
, 2021-09-22 09:14, pirms 3 gadiem
Stulbais žurnaļjuga varētu arī vārdu pievienot...varbūt pat nezin....
Nabi Keitā. Foto: Picture Alliance/Scanpix

''Werder'' par atteikšanos doties uz spēli diskvalificē Keitā līdz sezonas beigām

LETA--DPA. Vācijas futbola bundeslīgas vienība Brēmenes "Werder" līdz sezonas beigām diskvalificēja pussargu Nabi Keitā, kurš atteicās doties kopā ar komandu uz maču.
Floriāns Vircs. Foto: Bayer 04 Leverkusen
11

Neticama sezona sagādā Leverkūzenes "Bayer" pirmo Bundeslīgas titulu vēsturē

Šovakar par Vācijas Bundeslīgas čempioni pirmo reizi vēsturē kronēta Leverkūzenes "Bayer", kas savā laukumā ar 5:0 sakāva Brēmenes "Werder" un kļuva nenoķerama tuvākajiem sekotājiem. Šavi Alonso vadītā komanda šosezon nav zaudējusi nevienā spēlē.
Tims Klaindīnsts. Foto: Reuters/Scanpix
2

"Bayern" no 2:0 zaudē jaunpienācējai, Opendā 2+2 Leipcigas panākumā

Vācijas Bundeslīgas vadībā nostiprinājušies Lēverkūzenes "Bayer" futbolisti, ar 1:0 uzvarot Berlīnē, toties otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja vicelīdere Minhenes "Bayern", sabrūkot Heidenheimā (2:3).