Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Allērs atguvies pēc vēža diagnozes un gatavs debitēt Dortmundē

Allērs atguvies pēc vēža diagnozes un gatavs debitēt Dortmundē
Sebastjēns Allērs. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

28 gadus vecais Dortmundes "Borussia" uzbrucējs Sebastjēns Allērs, kuram vasarā tika konstatēts vēzis, atlabis pēc ārstēšanās kursa un gatavs jau tuvākajā laikā doties laukumā Vācijas Bundeslīgā.

Jūlija sākumā Dortmundes "Borussia" samaksāja 31 miljonu eiro un no Amsterdamas "Ajax" iegādājās uzbrucēju Sebastēju Allēru, taču tikai divas nedēļas vēlāk viņam treniņnometnes laikā tika atklāts ļaundabīgs sēklinieku audzējs.

Kotdivuāras futbolistam aiz muguras divas operācijas un četri ķīmijterapijas kursi. Janvāra ievadā tika dota zaļā gaisma, un Allērs atgriezās "Borussia" rīcībā. Komandai aizvadot treniņnometni Spānijā, viņš devās laukumā vairākās draudzības spēlēs pret zemāka ešelona komandām.

Svētdien "Borussia" savā laukumā uzņems Augsburgas futbolistus, un Allērs ticis iekļauts sastāvā. "Viņš draudzības spēlēs un treniņos izskatījās ļoti labi, lai gan bija liela pauze. Lepojamies ar viņu, priecājamies, ka viņš atkal ir kopā ar komandu. Redzēsim, vai viņš dosies starta sastāvā," pauda Dortmundes galvenais treneris Edins Terzičs.

Allērs pagājušajā sezonā "Ajax" rindās Čempionu līgas astoņās spēlēs guva 11 vārtus, piekāpjoties tikai Karimam Benzemā un Robertam Levandovskim.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...


Nabi Keitā. Foto: Picture Alliance/Scanpix

''Werder'' par atteikšanos doties uz spēli diskvalificē Keitā līdz sezonas beigām

LETA--DPA. Vācijas futbola bundeslīgas vienība Brēmenes "Werder" līdz sezonas beigām diskvalificēja pussargu Nabi Keitā, kurš atteicās doties kopā ar komandu uz maču.
Floriāns Vircs. Foto: Bayer 04 Leverkusen
11

Neticama sezona sagādā Leverkūzenes "Bayer" pirmo Bundeslīgas titulu vēsturē

Šovakar par Vācijas Bundeslīgas čempioni pirmo reizi vēsturē kronēta Leverkūzenes "Bayer", kas savā laukumā ar 5:0 sakāva Brēmenes "Werder" un kļuva nenoķerama tuvākajiem sekotājiem. Šavi Alonso vadītā komanda šosezon nav zaudējusi nevienā spēlē.
Tims Klaindīnsts. Foto: Reuters/Scanpix
2

"Bayern" no 2:0 zaudē jaunpienācējai, Opendā 2+2 Leipcigas panākumā

Vācijas Bundeslīgas vadībā nostiprinājušies Lēverkūzenes "Bayer" futbolisti, ar 1:0 uzvarot Berlīnē, toties otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja vicelīdere Minhenes "Bayern", sabrūkot Heidenheimā (2:3).