Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Bayern" vārtsargu krīzi risina, iegādājoties Šveices pirmo numuru Zommeru

"Bayern" vārtsargu krīzi risina, iegādājoties Šveices pirmo numuru Zommeru
Jans Zommers pret Minhenes "Bayern". Foto: fcbayern.com

Vācijas Bundeslīgas vadošais futbola klubs Minhenes "Bayern" paziņojis par 34 gadus vecā Šveices izlases vārtsarga Jana Zommera pievienošanos. Augustā viņš tieši pret "Bayern" laboja čempionāta atvairīto sitienu rekordu.

27. augustā Minhenes "Bayern" zaudēja sezonas pirmos punktus, savā laukumā nespējot tikt galā ar Menhengladbahas "Borussia" (1:1). Galvenais neizšķirta iemests bija viesu vārtsargs Jans Zommers, kurš atvairīja 19 sitienus, uzstādot Bundeslīgas rekordu. Šodien viņš parakstījis līgumu un kļuvis par "Bayern" futbolistu.

Minhene ar četru punktu pārsvaru ir līdere Vācijā, kamēr Čempionu līgas astotdaļfinālā gaida sarežģīts duelis pret Parīzes "Saint-Germain" uzbrukumu. Kluba vadībai nācās meklēt risinājumu vārtsargu krīzei, jo Manuels Noiers pēc Pasaules kausa devās slēpot un salauza kāju. Šosezon 36 gadus vecais Noiers vairs nespēlēs.

Tika lemts par labu Zommera iegādei (astoņi miljoni eiro plus bonusi), taču tas nav tikai īstermiņa risinājums. Vācijas mediji jau sākuši spekulēt par Noiera lomu "Bayern" rindās. Viņam ir līgums līdz 2024. gada vasarai, bet Zommers licis parakstu uz līguma līdz 2025. gada jūnijam.

Šveices izlasē ar lielisku reakciju apveltītais Zommers aizvadījis 80 spēles, kas ir vārtsargu rekords. Viņš piedalījies trīs Pasaules kausos un divos Eiropas čempionātos, tāpat trīs reizes ticis atzīts par Šveices gada futbolistu.

Izmantotie resursi:
https://fcbayern.com/en/news/2023/0...


, 2023-01-19 17:20, pirms gada
Vācijai laikam nav jauns un talantīgs vārtsargs, ko piesaistīt nākotnes vārdā, ka jāņem cittautietis?
, 2023-01-19 17:25, pirms gada
guntis86 rakstīja: Vācijai laikam nav jauns un talantīgs vārtsargs, ko piesaistīt nākotnes vārdā, ka jāņem cittautietis?
Vārds un uzvārds kā tīrasiņu vācietim.
, 2023-01-19 17:57, pirms gada
knaible rakstīja: Vārds un uzvārds kā tīrasiņu vācietim.
Dzimis Franciski runājošajā Šveices daļā, vārds Yann arī franču izcelsmes.
, 2023-01-19 18:04, pirms gada
Izcils risinājums. Paldies gudrajām galvām!
, 2023-01-19 18:04, pirms gada
guntis86 rakstīja: Vācijai laikam nav jauns un talantīgs vārtsargs, ko piesaistīt nākotnes vārdā, ka jāņem cittautietis?
Tieši vajadzēja pieredzējušu un ar Bundeslīgas pieredzi.
, 2023-01-19 19:57, pirms gada
guntis86 rakstīja: Vācijai laikam nav jauns un talantīgs vārtsargs, ko piesaistīt nākotnes vārdā, ka jāņem cittautietis?
Kurš tev gribēs nākt uz pussezonu un tad sēdēt aiz Noiera nākamgad? Pie tam neizskatās, ka šī gada sastāvs baigos varoņdarbus sadarīs ČL.
, 2023-01-19 20:43, pirms gada
Zommers ir Latvijas 5 labākais vārtsargs!
, 2023-01-20 07:34, pirms gada
Kluba vadībai Neuers ir melnajā sarakstā. Par tām izadrībām uz kalna
Foto: AFP/Scanpix
6

Amerikāņu Nike pārtrauks vācu adidas vairāk nekā 75 gadu ēru Vācijas izlasēs

Vācijas Futbola savienība vakar pavēstīja, ka no 2027. līdz 2034. gadam par Vācijas izlašu ekipējuma ražošanu rūpēsies ASV uzņēmums Nike, tādējādi pārtraucot Vācijas milža adidas nepilnas astoņas desmitgades ilgo valdīšanu.
Leverkūzenes "Bayer" uzbrucēja Adama Hložeka vārtu guvuma mirklis. Foto: Sportfoto Rudel/Imago Images/Scanpix

Čehi tuvina Leverkūzeni pirmjam Bundeslīgas titulam, Dortmunde atspēlējas

Vācijas Bundeslīgas 26. kārtas izspēle noslēdzās ar vadošās komandas Leverkūzenes "Bayer" un Dortmundes "Borussia" rezultatīviem panākumiem.
Džamals Musiala un Harijs Keins. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Musialam 2+1, Keinam rezultatīvākā sezona karjerā, "Bayern" atspēlējas pret pastarīti

Vācijas Bundeslīgas titulcīņā kaut nelielu intrigu turpina uzturēt Minhenes "Bayern", kas izbraukumā negaidīti nokļuva iedzinējas lomā, tomēr ar 5:2 sakāva pēdējā vietā esošo "Darmstadt", kas nav uzvarējusi jau 19 spēlēs pēc kārtas.