Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Levandovskis: "Neesmu izdarījis neko tādu, lai Mesi būtu dusmīgs uz mani"

Levandovskis: "Neesmu izdarījis neko tādu, lai Mesi būtu dusmīgs uz mani"
Roberts Levandovskis. Foto: Zumapress/Scanpix

Polijas futbolists Roberts Levandovskis šonedēļ tika atzīts par aizvadītā gada labāko futbolistu FIFA versijā un ieguva "The Best" balvu. Preses konferencē pēc balvas iegūšanas Levandovskis gan pabrīnījās par to, ka Lionels Mesi viņu savā balsojumā atstājis bez vietas labāko trijniekā.

Lionels Mesi savā balsojumā par gada labāko futbolistu pirmo vietu atvēlēja savam komandas biedram Neimāram, otro vietu deva citam savam komandas biedram Kiljanam Mbapē, kamēr trešo vietu deva Karimam Benzemā. Tas gan netraucēja Levandovskim kļūt par šī balsojuma uzvarētāju, taču lika poļu uzbrucējam atbildēt uz jautājumu preses konferencē, ko viņš domā par Mesi balsojumu un Mesi teikto, ka Levandovskis šo balvu ir godīgi nopelnījis.

"Man bija patīkami dzirdēt viņa vārdus," teica Levandovskis. "Savukārt par viņa balsojumu – tas ir jautājums viņam. Es neesmu izdarījis neko tādu, lai viņš būtu dusmīgs uz mani, izņemot tikai sportisko pusi."

"Privātajā ziņā es ceru, ka mums viss ir kārtībā," turpināja poļu uzbrucējs. "Tā bija viņa izvēle, man tā ir jāciena. Man nav nekā slikta, ko par to pateikt."

Levandovskis pats savā balsojumā pirmo vietu deva Itālijas izlases futbolistam Žoržinjo, kamēr divas nākamās vietas aizņēma Mesi un Krištianu Ronaldu.

Levandovskis tieši pirms balvas iegūšanas izcēlās ar "hat-trick" Bundeslīgas mačā pret "Koln", palīdzot Minhenes "Bayern" uzvarēt ar 4:0. Tas bija Levandovska 16. "hat-trick" Vācijas čempionātā, turklāt ar trešo vārtu guvumu viņš sasniedza 300 Bundeslīgā gūto vārtu robežu. Tie abi ir otrie labākie rādītāji Bundeslīgas vēsturē, tikai aiz leģendārā Gerda Millera sasniegumiem (32 "hat-trick" un 365 vārti).

"Bayern" nākamā spēle būs svētdien pret Berlīnes "Hertha". Šī un citas Bundeslīgas spēles pieejamas "Viaplay" tiešraidēs.

Izmantotie resursi:
https://www.goal.com/en-in/news/lew...


Nabi Keitā. Foto: Picture Alliance/Scanpix

''Werder'' par atteikšanos doties uz spēli diskvalificē Keitā līdz sezonas beigām

LETA--DPA. Vācijas futbola bundeslīgas vienība Brēmenes "Werder" līdz sezonas beigām diskvalificēja pussargu Nabi Keitā, kurš atteicās doties kopā ar komandu uz maču.
Floriāns Vircs. Foto: Bayer 04 Leverkusen
11

Neticama sezona sagādā Leverkūzenes "Bayer" pirmo Bundeslīgas titulu vēsturē

Šovakar par Vācijas Bundeslīgas čempioni pirmo reizi vēsturē kronēta Leverkūzenes "Bayer", kas savā laukumā ar 5:0 sakāva Brēmenes "Werder" un kļuva nenoķerama tuvākajiem sekotājiem. Šavi Alonso vadītā komanda šosezon nav zaudējusi nevienā spēlē.
Tims Klaindīnsts. Foto: Reuters/Scanpix
2

"Bayern" no 2:0 zaudē jaunpienācējai, Opendā 2+2 Leipcigas panākumā

Vācijas Bundeslīgas vadībā nostiprinājušies Lēverkūzenes "Bayer" futbolisti, ar 1:0 uzvarot Berlīnē, toties otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja vicelīdere Minhenes "Bayern", sabrūkot Heidenheimā (2:3).