Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Gundars Zaburdajevs

"Bayern" iztur Dortmundes spiedienu un triumfē Vācijas Superkausā

"Bayern" iztur Dortmundes spiedienu un triumfē Vācijas Superkausā
Uzvara vārtu autors Arturo Vidals (vidū)
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Dortmundē tika aizvadīta Vācijas Superkausa futbolā izcīņa. Lai arī pirmajā puslaikā un otrā puslaika sākumā vietējā "Borussia" bija redzami labāka par Minhenes "Bayern", turpinājumā viesi guva divus bezatbildes vārtus un ieguva piekto šāda veida trofeju kluba vēsturē - 2:0.

Debijas un atgriešanās

Vācijas Superkauss ir valsts futbola sezonas pirmais oficiālais mačs, un tā sastāvs šogad lieliski parādīja to, kas nosaka toni Vācijas futbolā – Dortmundes "Borussia" kā vicečempione gan kausa izcīņā, gan Bundeslīgā uzņēma Minhenes "Bayern", abu iepriekš minēto turnīru uzvarētāju. Vēsturiskā sacensība un pēdējo gadu sīvā spēkošanās nebija vienīgie īpašie brīži šī mača kontekstā.

Otro debiju oficiālā mačā "Bayern" kreklā piedzīvoja Mats Hummelss, kurš klubam pievienojās, pametot tieši Dortmundi. Pretējā virzienā savukārt devies Mario Gece, kurš pirms trim gadiem atstāja "Borussia", taču nu atgriezies dzimtajā klubā. Gece gan nebija iekļauts pamatsastāvā, toties tajā bija Sebastians Rode, kuram šovasar identiska klubu maiņa. Tāpat pieminēšanas vērta ir "Bayern" galvenā trenera Karlo Ančeloti debija.

Dortmunde nespēj izmantot pārsvaru

Pēc pirmo minūšu taustīšanās vairākus bīstamus uzbrukumus izveidoja Dortmunde. Vispirms pēc tālas Marka Bartras piespēles soda laukumā iegāja Sindzi Kagava, taču sita garām tuvajam vārtu stūrim. Nedaudz vēlāk Pjērs Emeriks Obamejangs nonāca lieliskā pozīcijā vārtu priekšā, taču sitiens tika bloķēts. Hummelss aizvadīja nervozu pirmo puslaiku un katrreiz, kad tika pie bumbas, saņēma pamatīgus svilpienus no vietējiem līdzjutējiem.

Toties teicamas pirmās 45 minūtes Dortmundes jaunieguvumam Usmanam Dembelē, kurš kreisajā malā radīja lielas grūtības "Bayern" aizsardzībai un pēc nedaudz vairāk nekā spēlētas pusstundas pāris minūšu laikā izdarīja vairākus bīstamus sitienus, taču ar Manuela Noiera pūlēm bumba vārtos nenokļuva. "Bayern" pa īstam aktivizējās tikai puslaika beigās, kad pretuzbrukumā viens vārtu priekšā nokļuva Arturo Vidals, taču pēc sitiena ar galvu no tuvas distances bumba lidoja tieši virsū vārtsargam Birki. 0:0 pēc pirmā puslaika, lai arī pārsvars Dortmundei.

"Bayern" realizācija augstā līmenī un uzvara

Aktīvi spēlējošais Fēlikss Paslaks, tikai 18 gadus vecais Dortmundes malējais aizsargs, bija ļoti tuvu rezultāta atklāšanai otrā puslaika sākumā – futbolists izdarīja sitienu no vārtu priekšas, taču "Bayern" glāba Noiers. Situācija atkārtojās pāris minūtes vēlāk, kad Noiers ar pirkstu galiem spēja aizskart Dembelē sisto bumbu. Dortmundei bija iespēja izpildīt soda sitienu no aptuveni 25 metriem pretī vārtiem, taču Kastro trāpīja sieniņā.

Ko "Borussia" nepaveica vairākos uzbrukumos, to "Bayern" spēja vienā – pretuzbrukumā Tomass Millers novirzīja bumbu nepiesegtajam Vidalam. Birki spēja atvairīt pirmo pussarga sitienu, bet ar otro iespēju Vidals no tuva attāluma atklāja rezultātu. Dortmunde centās atspēlēties, taču momentu veidošana vairs nevedās. 79. minūtē pēc stūra sitiena Hummelss ar galvu novirzīja bumbu Milleram, kurš no pāris metriem dubultoja "Bayern" pārsvaru. Minhene uzvarēja un ieguva piekto Superkausu kluba vēsturē (Dortmundei ir tikpat), uzvarot pirmo reizi kopš 2012 gada.

Borussia Dortmund – Bayern München 0:2 (0:0)

Vārti: Vidals 58'; Millers 79'
Brīdinājumi: Paslaks 29'; Dembelē 39'; Rode 61' – Martiness 10'; Riberī 29'; Alonso 29'
Borussia: Birki, Paslaks, Sokratis, Bartra, Šmelcers, Kastro, Rode, Ramoss (Veigls 69'), Kagava, Dembelē (Širle 68'), Obamejangs (Mors 78')
Bayern: Noiers, Lāms, Martiness, Hummelss, Alaba, Vidals (Kimihs 71'), Alonso, Tjagu, Millers (Rafinja 86'), Levandovskis, Riberī (Komans 65')


, 2016-08-14 23:32, pirms 8 gadiem
pirmais gols izskjiira visu speeli,Dortmunde bija labaaki,bet izlaida pretuzbrukumu un attaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-15 00:00, pirms 8 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Spēli skatījies?
kaa var izteikt viedokli par speeli,ja neesi skatiijies???Vismaz manupraat Dortmunde bija labaaki
, 2016-08-15 00:07, pirms 8 gadiem
Dortmunde varēja sākumā savus trīs momentus (2 izgājienus 1:1) realizēt un viss būtu beidzies. Bet Noeirs izvilka Minheni pirmajā puslaikā. Otrajā arī Bayernam radās kāds moments, ko atšķirībā no Dormundes arī realizēja. Dormunde 70 % laika izskatījās labāk bet kuru tas interesē, ja kauss ir pie Minhenes...
, 2016-08-15 01:00, pirms 8 gadiem
Onka rakstīja: Dortmunde varēja sākumā savus trīs momentus (2 izgājienus 1:1) realizēt un viss būtu beidzies. Bet Noeirs izvilka Minheni pirmajā puslaikā. Otrajā arī Bayernam radās kāds moments, ko atšķirībā no Dormundes arī realizēja. Dormunde 70 % laika izskatījās labāk bet kuru tas interesē, ja kauss ir pie Minhenes...
Hah! Bavārija spēlēs savu vajadzīgo futbolu tagad neviss pretīgo Pepes 1000 piespēļu futbolu!
, 2016-08-15 01:15, pirms 8 gadiem
Vesais18 rakstīja: Hah! Bavārija spēlēs savu vajadzīgo futbolu tagad neviss pretīgo Pepes 1000 piespēļu futbolu!
kaads ta tas futbols buus?Un kaa tu to iedomaajies ar traumatiskajiem Ribery un Robenu,visu muuzu tiki-taka futbolaa speeleejoshaa Thiago un piespeelju meistara Xabi Alonso?
, 2016-08-15 05:57, pirms 8 gadiem
NilsK rakstīja: kaads ta tas futbols buus?Un kaa tu to iedomaajies ar traumatiskajiem Ribery un Robenu,visu muuzu tiki-taka futbolaa speeleejoshaa Thiago un piespeelju meistara Xabi Alonso?
manuprāt, Jupa laika Bayern spēle bija skatāmāka un arī rezultātu nesošāka..
Floriāns Vircs. Foto: Bayer 04 Leverkusen
11

Neticama sezona sagādā Leverkūzenes "Bayer" pirmo Bundeslīgas titulu vēsturē

Šovakar par Vācijas Bundeslīgas čempioni pirmo reizi vēsturē kronēta Leverkūzenes "Bayer", kas savā laukumā ar 5:0 sakāva Brēmenes "Werder" un kļuva nenoķerama tuvākajiem sekotājiem. Šavi Alonso vadītā komanda šosezon nav zaudējusi nevienā spēlē.
Tims Klaindīnsts. Foto: Reuters/Scanpix
2

"Bayern" no 2:0 zaudē jaunpienācējai, Opendā 2+2 Leipcigas panākumā

Vācijas Bundeslīgas vadībā nostiprinājušies Lēverkūzenes "Bayer" futbolisti, ar 1:0 uzvarot Berlīnē, toties otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja vicelīdere Minhenes "Bayern", sabrūkot Heidenheimā (2:3).
Floriana Virca vārtu guvuma mirklis. Foto: Dennis Ewert/RHR-Foto/Imago Images/Scanpix

Leverkūzene aši noslāpē intrigu, tiek kausa finālā un nezaudē 40 spēlē pēc kārtas

40 nezaudēto spēļu virkni un Vācijas kausa finālu sasniegusi Leverkūzenes "Bayer", šovakar ar 4:0 satriecot 2. Bundeslīgas augšgala klubu Diseldorfas "Fortuna".