Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Holanns un Sančo izrēķinās ar ''Leipzig''; Dortmunde piekto reizi izcīna Vācijas kausu

Holanns un Sančo izrēķinās ar ''Leipzig''; Dortmunde piekto reizi izcīna Vācijas kausu
Dortmundes ''Borussia'' futbolisti atzīmē triumfu Vācijas kausā. Foto: Reuters/Scanpix

Par Vācijas kausa jeb ''DFB Pokal'' 2021. gada čempioni kļuva Dortmundes ''Borussia'', kas jau pirmajā puslaikā guva trīs vārtus un sakāva ''Leipzig'' - 4:1. Pa diviem vārtiem čempionu rindās guva Ērlings Holanns un Džeidons Sančo. Melnidzeltenie izcīnīja piekto Vācijas kausa trofeju kluba 111 gadus ilgajā pastāvēšanas vēsturē.

Dortmundes ''Borussia'' ceļā uz Vācijas kausa finālu ar 5:0 pieveica pēc spēka ceturtās līgas klubu ''Duisburg'', bet nākamajā kārtā triumfēja pret ''Braunschweig'' ar 2:0. Astotdaļfinālā Ērlings Brauts Holanns papildlaikā izrāva panākumu ar 3:2 pret ''Paderborn'', savukārt ceturtdaļfinālā ar 1:0 tika apspēlēta Menhengladbahas ''Borussia''. Pusfinālā Dortmundes klubs izrēķinājās ar Ķīles ''Holstein'', kas sešpadsmitdaļfinālā šokēja Minhenes ''Bayern''. Tikmēr ''Leipzig'' savā otrajā ''DFB Pokal'' finālā nonāca, apspēlējot ''Nurnberg'', ''Augsburg'', ''Bochum'', ''Wolfsburg'' un Brēmenes ''Werder''. Juliāna Nāgelsmana vadītā komanda līdzšinējās piecās kausa spēlēs bija ielaidusi tikai vienus vārtus - pusfinālā pret ''Werder''.

Vācijas kausa izcīņa norisinājās 78. reizi, bet fināls 37. gadu pēc kārtas tika aizvadīts Berlīnes Olimpiskajā stadionā. ''DFB Pokal'' ir bijuši 25 dažādi uzvarētāji, taču visvairāk triumfējusi Minhenes ''Bayern'' - 20 tituli.

Jau spēles piektajā minūtē Dortmundes ''Borussia'' atklāja rezultātu - Marko Roiss laukuma vidusdaļā pārtvēra bumbu un ievadīja pretuzbrukumu, kura noslēgumā Džeidons Sančo no distances pārspēja ''Leipzig'' vārtsargu Peteru Gulači (1:0). Pēc ātrās nonākšanas iedzinējos Juliāna Nāgelsmana trenētie vīri pamodās. ''Leipzig'' pieturēja bumbu un lūkoja izveidot vārtu gūšanas momentus, taču notika pretējais. 28. minūtē Marko Roiss vēlreiz pārtvēra bumbu un labā pozīcijā izvirzīja norvēģu supertalantu Ērlingu Holannu, kurš izrēķinājās ar Leipcigas aizsargu Dajo Upamekano un dubultoja ''Borussia'' pārsvaru - 2:0. Pirmo patiesi bīstamo epizodi pie Dortmundes kluba vārtiem ''Leipzig'' futbolistiem izdevās izveidot vien 39. minūtē - spāņu pussargs Dani Olmo atrada brīvajā zonā esošo Aleksandru Sorlotu, kura sitiens skāra vārtu tīklu no ārpuses. Pirmā puslaika izskaņā kārtējā pretuzbrukumā aizskrēja ''Borussia'' futbolisti un panāca 3:0 - Marko Roiss piespēlēja Džeidonam Sančo uz tukšiem vārtiem, kurš vēl paguva izrēķināties ar vienīgo aizsargu un vārtsargu, pēc tam raidot bumbu vārtos.

Otrā puslaika pirmajās 20 sekundēs nule kā uz maiņu nākušais Leipcigas uzbrucējs Kristofers Nkunku nonāca izcilā vārtu gūšanas pozīcijā, taču viņa raidītā bumba norībināja vārtu pārliktni. Mača otrās daļas ievadā turpinājās ''Leipzig'' spiediens - Romana Burki sargāto cietoksni apdraudēja Marsels Sabicers un Dani Olmo. 70. Minūtē atspēlēties alkstošie Leipcigas futbolisti otro reizi trāpīja pa vārtu stabu, bet mirkli vēlāk bumbu neveiksmīgi no sava soda laukuma prom centās raidīt Rafaels Gereiro. To izdevās pārtvert ''Leipzig'' un Dani Olmo ar ļoti precīzu sitienu no soda laukuma robežas vienus vārtus atguva - 3:1. Pēc vārtu guvuma Leipciga aktīvi turpināja centienus atspēlēties, bet 84. minūtē iekrita aizsardzībā. Džeidons Sančo varēja nodrošināt hat-trick - anglis nokļuva randiņā ar Gulači, taču, cenšoties izrēķināties ar vārtsargu, nepaguva izdarīt sitienu un tika atbruņots. Punktu spēlei trīs minūtes vēlāk pielika ar savu otro vārtu guvumu pielika Ērlings Holanns - dortmundieši devās bīstamā pretuzbrukumā un bumba tika atspēlēta norvēģim, kurš paslīdēja un amizanti guva vārtus 4:1.

Dortmundes ''Borussia'' izcīnīja kopumā piekto Vācijas kausa trofeju komandas vēsturē. Iepriekš melnidzeltenajiem izdevās uzvarēt 1965., 1989., 2012. un 2017. gadā. Dortmundes vienība izcīnīto ''DFB Pokal'' trofeju skaita ziņā panāca Frankfurtes ''Eintracht'' un ''Schalke'' klubus. Savukārt ''Leipzig'' otro reizi spēlēja un zaudēja Vācijas kausa izcīņas finālā. Pirmajā reizē 2019. gadā Leipcigas komanda ar 0:3 piekāpās Minhenes ''Bayern''.


, 2021-05-13 23:52, pirms 3 gadiem
..pelnīti. vismaz kaut kāds kauss. un labi, ka nenobijās, ka spēlēja tā, kā no viņiem gaida, lai viņi spēlētu.
, 2021-05-14 00:30, pirms 3 gadiem
Super, super! 2 puslaika saķums līdz vidus gan bija tādi ļoti bīstami. Leipciga reāli spieda! Bet nu tas arī ir saprotams - viņiem vairs nebija kur likties!
, 2021-05-14 03:58, pirms 3 gadiem
Kārtējais "rakstnieks" spēles rezultāts 4:1, bet nē autoram jāuzraksta 3:1! Nu tak pārlasi, ko esi saskribelējis.
Nabi Keitā. Foto: Picture Alliance/Scanpix

''Werder'' par atteikšanos doties uz spēli diskvalificē Keitā līdz sezonas beigām

LETA--DPA. Vācijas futbola bundeslīgas vienība Brēmenes "Werder" līdz sezonas beigām diskvalificēja pussargu Nabi Keitā, kurš atteicās doties kopā ar komandu uz maču.
Floriāns Vircs. Foto: Bayer 04 Leverkusen
11

Neticama sezona sagādā Leverkūzenes "Bayer" pirmo Bundeslīgas titulu vēsturē

Šovakar par Vācijas Bundeslīgas čempioni pirmo reizi vēsturē kronēta Leverkūzenes "Bayer", kas savā laukumā ar 5:0 sakāva Brēmenes "Werder" un kļuva nenoķerama tuvākajiem sekotājiem. Šavi Alonso vadītā komanda šosezon nav zaudējusi nevienā spēlē.
Tims Klaindīnsts. Foto: Reuters/Scanpix
2

"Bayern" no 2:0 zaudē jaunpienācējai, Opendā 2+2 Leipcigas panākumā

Vācijas Bundeslīgas vadībā nostiprinājušies Lēverkūzenes "Bayer" futbolisti, ar 1:0 uzvarot Berlīnē, toties otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja vicelīdere Minhenes "Bayern", sabrūkot Heidenheimā (2:3).