Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Holannam vairs nepieder sezonas ātruma rekords Bundeslīgā

Holannam vairs nepieder sezonas ātruma rekords Bundeslīgā
Dž. Seintdžusts. Foto:NTB

Divdesmit gadus vecais norvēģu talants Ērlings Brauts Holanns vairs nav ātrākais futbolists Bundeslīgā šajā sezonā, jo viņa ātruma rekordu svētdien pārspēja holandietis Džeremijs Seintdžusts.

Kad šī gada 10.aprīlī Dortmundes “Borussia” tikās ar “Stuttgart”, Ērlings Brauts Holanns kļuva par lielākā ātruma īpašnieku Vācijas Bundeslīgā šajā sezonā. Norvēģim tika piefiksēts ātrums 36,04km/h. Tagad šis rekords ir pārspēts.

Jaunais rekords tika reģistrēts pagājušo svētdien, kad “Mainz 05” nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Frankfurtes “Eintracht”. “Mainz” aizsardzības spēlētājs Džeremijs Seintdžusts spēles laikā sasniedza ātrumu 36,10km/h. Tas tika fiksēts spēles 37.minūtē, kad Seintdžusts noķēra “Frankfurt” spēlētāju Andrē Silvu un izglāba komandu no gandrīz droša vārtu zaudējuma. Līdz ar to 24 vecais holandietis nobīdīja norvēģi uz otro vietu ātrāko spēlētāju sarakstā. Viņiem abiem ir izdevies pārsniegt 36km/h robežu, jo trešajā vietā ir Minhenes “Bayern” spēlētājs Alfonso Deiviss, kura ātrums ir bijis 35,97km/h.

Bundeslīgas ātruma rekords tika uzstādīts pagājušajā gadā, kad šobrīd trešajā vietā esošais kanādietis Deiviss sasniedza ātrumu 36,51km/h. Salīdzinājumam pasaules sprinta rekordista Juseina Bolta ātrums ir bijis tuvu 45 kilometriem stundā – 44,72km/h.


, 2021-05-11 18:38, pirms 3 gadiem
Holandietis nobīda Holandu uz 2.vietu
Šavi Alonso. Foto: picture alliance/SvenSimon/Scanpix
1

Šavi Alonso plāno arī pēc šīs sezonas palikt Leverkūzenes ''Bayer''

Vācijas Bundeslīgas līderes Leverkūzenes ''Bayer'' galvenais treneris Šavi Alonso, par spīti interesei no Minhenes ''Bayern'' un arī Premjerlīgas kluba ''Liverpool'', visdrīzāk pēc šīs sezonas paliks Leverkūzenes trenera amatā.
Foto: AFP/Scanpix
6

Amerikāņu Nike pārtrauks vācu adidas vairāk nekā 75 gadu ēru Vācijas izlasēs

Vācijas Futbola savienība vakar pavēstīja, ka no 2027. līdz 2034. gadam par Vācijas izlašu ekipējuma ražošanu rūpēsies ASV uzņēmums Nike, tādējādi pārtraucot Vācijas milža adidas nepilnas astoņas desmitgades ilgo valdīšanu.
Leverkūzenes "Bayer" uzbrucēja Adama Hložeka vārtu guvuma mirklis. Foto: Sportfoto Rudel/Imago Images/Scanpix

Čehi tuvina Leverkūzeni pirmjam Bundeslīgas titulam, Dortmunde atspēlējas

Vācijas Bundeslīgas 26. kārtas izspēle noslēdzās ar vadošās komandas Leverkūzenes "Bayer" un Dortmundes "Borussia" rezultatīviem panākumiem.