Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Vācijas vicečempione Leipciga atlaiž Māršu, pirmais atbrīvotais treneris arī Francijā

Vācijas vicečempione Leipciga atlaiž Māršu, pirmais atbrīvotais treneris arī Francijā
Džesijs Māršs. Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas futbola klubs "Leipzig" vakar pavēstīja par šķiršanos no amerikāņu speciālista Džesija Mārša, kurš tikai vasarā kļuva par komandas galveno treneri.

Šāds lēmums pieņemts pēc piektdien piedzīvotās neveiksmes Berlīnē, ar 1:2 piekāpjoties "Union Berlin" un Vācijas Bundeslīgā piedzīvojot jau trešo zaudējumu pēc kārtas – iepriekš arī 0:2 pret "Hoffenheim" un 1:3 pret Lēverkūzenes "Bayer". Leipcigas klubs Bundeslīgā ar 18 punktiem 14 spēlēs ieņem tikai 11. vietu, par septiņiem punktiem atpaliekot no labāko četrinieka, bet Čempionu līgā jau ir zaudējis cerības uz iekļūšanu astotdaļfinālā un rītvakar pret "Manchester City" cīnīsies par tiesībām Eirokausu sezonu turpināt Eiropas līgā.

Bijušais Monreālas "Impact", Ņujorkas "Red Bull" un "Salzburg" galvenais treneris Māršs paaugstinājumu "Red Bull" futbola klubu ķēdītē izpelnījās šajā vasarā, kad Leipcigu pameta līdzšinējais galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans, kurš pievienojās čempionei Minhenes "Bayern". Par "Leipzig" prioritāti uz Mārša nomaiņu tiek uzskatīts cits bijušais Zalcburgas vadītājs Rogers Šmits, kurš tagad vada Eindhovenas PSV. Viņa gadījumā problēmas gan rada tas, ka Šmits vēlas Eindhovenā nostrādāt līdz sezonas jeb pašreizējā līguma beigām.

"Leipzig" sestdien Bundeslīgā tiksies ar Menhengladahas "Borussia", kas vakar savā laukumā jau pirmajā puslaikā ielaida sešus(!) vārtus un ar 0:6 kapitulēja "Freiburg". Lai arī piedzīvoti divi zaudējumi pēc kārtas ar vārtu bilanci 1:10 un komanda tabulā ir divas vietas zem Leipcigas, Menhengladbahas vadība pagaidām negrasās atlaist austrieti Ādi Hiteru, kurš arī amatā stājās tikai šovasar. "Ja mums par treneriem nākas diskutēt pēc diviem zaudējumiem un viss process tiek apšaubīts tik agri, tad tas nav futbols, ar ko es vēlētos sevi identificēt," sacīja kluba vadītājs Makss Ēberls.

Māršs kļuva par trešo treneri Bundeslīgas sezonā, kurš zaudējis darbu (vēl arī Marks van Bommels no "Wolfsburg" un Pāls Dārdai no Berlīnes "Hertha"), bet vakar pirmā trenera "atlaišana" notika Francijas augstākajā līgā. Par to parūpējās pēdējās vietas īpašniece "St.-Etienne", kas mājās ar 0:5 kapitulēja "Rennes" un piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas un devīto zaudējumu septiņpadsmit spēlēs. Kādēļ atlaišana pēdiņās? Tādēļ, ka pagaidām oficiālais juridiskais termins ir "atbrīvošana uz nenoteiktu laiku", taču skaidrs, ka Kloda Puela dienas klubā ir skaitītas. Kandidāts numur viens uz viņa nomaiņu esot Paskāls Duprā, kurš martā tika atlaists no "Caen" galvenā trenera posteņa. Šodien par kluba jauno sporta koordinatoru apstiprināts "St.-Etienne" leģenda Loiks Perens, kurš 2020. gadā beidza futbolista karjeru – visu karjeru viņš pavadīja tieši Sentetjēnā un kļuva par trešo visu laiku spēlēm bagātāko kluba spēlētāju.

Izmantotie resursi:
https://rbleipzig.com/en/news/2021-...
https://www.asse.fr/fr/actualites/l...
https://www.asse.fr/fr/actualites/c...


, 2021-12-06 18:22, pirms 2 gadiem
Ādi Hitlers..ādolfs pilnā vārdā.
Nabi Keitā. Foto: Picture Alliance/Scanpix

''Werder'' par atteikšanos doties uz spēli diskvalificē Keitā līdz sezonas beigām

LETA--DPA. Vācijas futbola bundeslīgas vienība Brēmenes "Werder" līdz sezonas beigām diskvalificēja pussargu Nabi Keitā, kurš atteicās doties kopā ar komandu uz maču.
Floriāns Vircs. Foto: Bayer 04 Leverkusen
11

Neticama sezona sagādā Leverkūzenes "Bayer" pirmo Bundeslīgas titulu vēsturē

Šovakar par Vācijas Bundeslīgas čempioni pirmo reizi vēsturē kronēta Leverkūzenes "Bayer", kas savā laukumā ar 5:0 sakāva Brēmenes "Werder" un kļuva nenoķerama tuvākajiem sekotājiem. Šavi Alonso vadītā komanda šosezon nav zaudējusi nevienā spēlē.
Tims Klaindīnsts. Foto: Reuters/Scanpix
2

"Bayern" no 2:0 zaudē jaunpienācējai, Opendā 2+2 Leipcigas panākumā

Vācijas Bundeslīgas vadībā nostiprinājušies Lēverkūzenes "Bayer" futbolisti, ar 1:0 uzvarot Berlīnē, toties otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja vicelīdere Minhenes "Bayern", sabrūkot Heidenheimā (2:3).