Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

"Valencia" par fanu izdarībām saņem piecu spēļu daļēju stadiona diskvalifikāciju

"Valencia" par fanu izdarībām saņem piecu spēļu daļēju stadiona diskvalifikāciju
Valensijas futbolisti un Vinisiuss Žuniors. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Pēc Spānijas futbola čempionāta iepriekšējā kārtā fanu rasistiskajiem apvainojumiem Madrides "Real" uzbrucējam Vinisiusam Žunioram ar piecu spēļu daļēju stadiona diskvalifikāciju sodīta "Valencia" vienība.

Tāpat Spānijas Futbola federācija (RFEF) Valensijas komandai piespriedusi 45 000 eiro soda naudu.

Jau vēstīts, ka svētdien Spānijas čempionāta 35.kārtas mačā "Valencia" fani apsaukāja Žunioru par mērkaķi, kā rezultātā brazīlietis vēlējās atstāt laukumu, bet mača izskaņā par nesportisku rīcību pats nopelnīja sarkano kartīti.

"Sacensību komisija ir sankcionējusi "Valencia" kluba stadiona "Mestalla" daļēju slēgšanu uz nākamajiem pieciem mačiem, konkrētāk "Mario Kempes" dienvidu tribīni," teikts RFEF paziņojumā. "Uzskatām par pierādītu faktu, kā to norādīja arī mača tiesnesis, ka bijuši fanu rasistiski izkliedzieni Vinisiusa Žuniora virzienā."

Valensijas klubam ir desmit dienas, lai lēmumu apstrīdētu.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļas nogalē "Valencia" un Madrides "Real" mačs Valensijā tika uz laiku pārtraukts pēc tam, kad Žuniors apgalvoja, ka kāds līdzjutēji viņu nosauca par pērtiķi un izdvesa pērtiķim līdzīgas skaņas. "Valencia" šo skatītāju diskvalificējusi uz mūžu.

Savukārt "Real" vērsusies prokuratūrā, lai ierosina lietu par naida noziegumu. Spānijas futbola līga ir iesniegusi kopumā deviņas kriminālsūdzības par rasistiskiem uzbrukumiem Vinisiusam.

Tāpat aizturētas četras personas saistībā ar janvārī notikušo Madrides "Real" futbolista Vinisiusa Žuniora lelles izkāršanu uz tilta Madridē, informē Spānijas policija.

Vēl trīs personas otrdien tika aizturētas saistībā ar nedēļas nogalē Valensijā notikušo Spānijas čempionāta maču, kurā Vinisiusa virzienā tika veltīti rasistiski apvainojumi.

Lelle tika izkārta pirms "Real" un "Atletico" Madrides derbija Spānijas kausā un līdzās tai bija plakāts ar saukli "Madride ienīst "Real"". Šādu saukli izmanto viena no "Atletico" ultru grupām, taču tā noliedza savu saistību ar šo incidentu.

Aizturētās personas ir vecumā no 19 līdz 24 gadiem, un, kā ziņo Spānijas mediji, daži no viņiem tomēr ir "Atletico" ultras.

Brazīliešu futbolists šosezon 54 spēlēs izcēlies ar 23 gūtiem vārtiem.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2023-05-24 13:33, pirms 11 mēnešiem
varbūt kāds zin- Kādas sankcijas saņēma Espanyol stadions pēs spēles ar Barcelona ? nekur neredzu informāciju
, 2023-05-24 16:12, pirms 11 mēnešiem
"Iekļaujošās politikas" afēra uzņem apgriezienus.
, 2023-05-24 19:05, pirms 11 mēnešiem
Hmm, un kāpēc vinija nolēma, ka bļāvieni "pērtiķis" un "izdotās pērtiķa skaņas" bija domātas tieši viņam, ja pa laukumu skraida gandrīz trīs desmiti cilvēku, kuri cēlušies no mērkaķiem, ja ticēt Darvinam? Vai viņš tā jūtas savā 81. sociālajā dzimtē? Tad jau tas nav nekāds naids, bet gan nesavtīgs minoritātes atbalsts.
Un kas ir "pērtiķa skaņas"? Tak katrs pērtiķis brēc savādāk. Nez kāpēc, kad MTB braucējiem distancē pasniedz banānus, viņi nekad nesūdzas?
Džūds Belingems pret Ilkaju Gindoanu un Žilu Kundē. Foto: AFP/Scanpix
9

''Real'' divreiz atspēlējas El Clasico, Belingems izrauj uzvaru un pietuvo titulam

Spānijas ''La Liga'' čempionāta 32. kārtā Madrides ''Real'' divreiz atspēlējās un izcīnīja uzvaru El Clasico pār ''Barcelona'' – 3:2. Uzvaras vārtus kompensācijas laikā guva Džūds Belingems.
Artems Dovbiks (pa labi) pēc vārtu guvuma. Foto: David Borrat/EPA/Scanpix
2

Dovbiks nostiprinās snaiperu listes augšgalā, Žirona – kopvērtējuma pirmajā trijniekā

Spānijas futbola meistarsacīkstēs "Girona" sasniegusi četru uzvaru virkni savā laukumā notikušajās spēlēs, šovakar satriecot (4:1) Kadisas vienību.
"Granada" futbolistu prieki. Foto: Ander Gillenea/AFP/Scanpix

Karaļa kausa ieguvēja Bilbao cīņā par Čempionu līgu turpina šķērdēt punktus

Pēc Spānijas futbola meistarsacīkšu 32. kārtas pirmās spēles atbrīvotāk elpot var "Girona" un Madrides "Atlético", kuru tuvākā sekotāja sacīkstē par UEFA Čempionu līgas četrinieku Bilbao "Athletic" savā laukumā nespēja pieveikt pastarīti "Granadu" – 1:1.