Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Barselona oficiāli paziņo: "Dembelē negrib palikt – viņš jāpārdod līdz janvāra beigām"

Barselona oficiāli paziņo: "Dembelē negrib palikt – viņš jāpārdod līdz janvāra beigām"
Usmans Dembelē. Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola klubs "Barcelona" pēc 24 gadus vecā franču malējā uzbrucēja Usmana Dembelē neiekļaušanas sastāvā Karaļa kausa šā vakara spēlei pret Bilbao "Athletic" paziņojis, ka pārrunas par līguma pagarināšanu nav izdevušās un ka spēlētājs ir izlikts pārdošanā.

"Barcelona" galvenais treneris Čavi Ernandess novembrī savā pirmajā preses konferencē pēc stāšanās amatā paziņoja, ka Dembelē, kuram līgums ir tikai līdz vasarai, noturēšana ir absolūta prioritāte un ka viņš Barselonā var kļūt par labāko spēlētāju savā pozīcijā visā pasaulē, tomēr šonedēļ treneris bija spiests atzīt, ka pārrunas nevirzās un ka ir tikai divi varianti: "Vai nu viņš pagarinās līgumu, vai arī mēs meklēsim viņam jaunu klubu." Tādējādi kļuva skaidrs, ka "Barcelona" nevēlas spēlētāju paturēt līdz līguma beigām un tad viņu palaist par velti. Šorīt "Barcelona" publicēja 22 spēlētāju virknējumu, kas pretendēs uz spēlēšanu Karaļa kausa astotdaļfinālā, un Dembelē šajā sarakstā nav.

Lēmumu atstāt Dembelē ārpus sastāva pieņēma futbola direktors Mateu Alemani, kurš kluba televīzijā skaidroja situāciju: "Ar Usmanu un viņa aģentiem sarunas sākām ap jūliju. Visos šajos gandrīz septiņos mēnešos bija dialogs, mēs runājām, izdarījām dažādus piedāvājumus, cenšoties atrast veidu, lai spēlētājs paliktu pie mums, bet viņa aģenti šos piedāvājumus sistemātiski noraidīja.

11 dienas līdz pāreju perioda beigām mums ir skaidrs, ka spēlētājs nevēlas palikt Barselonā un sevi nesaista ar Barsas nākotnes projektu. Viņam un viņa aģentiem esam nodevuši ziņu, ka viņam nekavējoties jāpamet klubs, jo mēs vēlamies spēlētājus, kuri grib cīnīties mūsu labā, un ceram, ka līdz 31. janvārim izdosies veikt transfēru. Visas šīs situācijas sportiskās sekas ir tādas, ka pēc vadības un trenera izvērtējuma mēs nevēlamies pie sevis nemotivētus spēlētājus, kuri negrib būt Barsā. Tas nav jāizlemj klubam, bet gan trenerim, un viņš to ir izdarījis – mēs viņu pilnībā atbalstām, un tā šķiet pareiza pieeja."

Ar streika palīdzību forsējot pāreju, Dembelē 2017. gada augustā – trīs nedēļas pēc Neimāra 222 miljonu rekordpārejas uz PSG – par 105+40 miljoniem no Dortmundes "Borussia" pārgāja uz "Barcelona" un parakstīja piecu gadu līgumu. Lēruma savainojumu dēļ Dembelē gan četrarpus sezonu laikā sācis tikai trešdaļu Spānijas čempionāta spēļu – kopumā viņš piedalījies 87 spēlēs, pamatsastāvā devies 58 reizes, guvis 18 vārtus un izdarījis 16 rezultatīvas piespēles. Francijas izlasē viņam ir 27 spēles un četri vārti

Izmantotie resursi:
https://barcatvplus.fcbarcelona.com...


, 2022-01-20 12:40, pirms 2 gadiem
Cerams ka beidzot tiks no tā iedomīgā pūšļa vaļā.
, 2022-01-20 14:36, pirms 2 gadiem
Nu tad visiem buus labi, bet jautaajums kam vinsh iisti vajadziigs ar taadaam algu prasiibaam un traumatismu
, 2022-01-20 14:45, pirms 2 gadiem
Bezjēdzīgi notērēts laiks. Tagad jācer, ka Dembele būs ar mieru lauzt līgumu, lai vismaz uz algu varētu ietaupīt. Kaut gan arī tas ir maz ticams, tāpat kā tas, ka 11 dienās viņam atradīs jaunu klubu.
, 2022-01-20 17:07, pirms 2 gadiem
Šis tas pats, kas viesnīcu piecūkoja?
, 2022-01-20 18:23, pirms 2 gadiem
Jaunpils
, 2022-01-23 00:22, pirms 2 gadiem
KLauns ne spēlētājs, talants, nenoliedzami, ir, bet attieksme zem katras kritikas.
Brazīlijas izlases uzbrucējs Vinisiuss. Foto: Zumapress/Scanpix
25

Vinisiuss izplūst asarās un apgalvo, ka rasisma dēļ zaudē vēlmi spēlēt futbolu

Otrdien savstarpējo draudzības spēli aizvadīs Spānijas un Brazīlijas futbola izlases. Pirmsspēles preses konferencē Madrides "Real" uzbrucējam Vinisiusam tika uzdots jautājums par saskaršanos ar rasismu Spānijā. Brazīlijas futbolists, atbildot uz jautājumu, izplūda asarās un atklāja, ka zaudē motivāciju turpināt spēlēt.
Koke. Foto: Atlético de Madrid

Visu karjeru "Atletico" rindās pavadījušais kapteinis Koke pagarina līgumu

LETA. Spānijas futbola čempionātā "La Liga" šobrīd piekto vietu ieņemošā Madrides "Atletico" uz vēl vienu sezonu pagarinājusi līgumu ar vienības kapteini Horhi Resureksjonu Merodio jeb Koki.
Dani Alvess. Foto: AFP/Scanpix
2

Bijušais Brazīlijas un "Barcelona" futbolists Alvess pret drošības naudu atbrīvots no cietuma

LETA--AFP. Bijušais Brazīlijas futbola izlases spēlētājs Dani Alvess, gaidot pārsūdzēšanu, trešdien tika atbrīvots no apcietinājuma pret drošības naudu viena miljona eiro apmērām, pavēstīja Barselonas tiesa.