Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

''El Clasico'' par vietu Superkausa finālā, ''Juventus'' pēc desmitā Itālijas Superkausa

''El Clasico'' par vietu Superkausa finālā, ''Juventus'' pēc desmitā Itālijas Superkausa
Vinisiuss Žuniors ar bumbu 24. oktobrī notiekošajā ''El Clasico''. Foto: Zumapress/Scanpix

Šodien sāksies Spānijas Superkausa izcīņa, un pusfināla pirmajā pārī šovakar plkst. 21:00 cīnīsies ''Barcelona'' un Madrides ''Real''. Plkst. 22:00 Milānas ''Inter'' un Turīnas ''Juventus'' duelī noskaidrosies Itālijas Superkausa ieguvēja, bet Anglijas Līgas kausā Londonas ''Chelsea'' un ''Tottenham'' sadalīs pirmo ceļazīmi uz finālu.

Spānijas Superkausa pusfināli

SpēleDatumsLaiks
Barcelona - Real12.0121:00
Atletico Madrid - Bilbao Athletic13.0121:00

• Šodien Spānijas Superkausa pusfinālā notiks "El Clasico" jeb tiksies divas nesamierināmas pretinieces – "Barcelona" pret Madrides "Real".

• Pirmo reizi turnīrs notika 1982. gadā, bet esošais formāts ieviests, sākot ar 2019./2020. gadu. Tajā piedalās četras komandas – "Copa del Rey" finālistes, kā arī Spānijas čempionāta uzvarētāja un otrās vietas ieguvēja.

• Pirms gada uzvarēja Bilbao "Athletic", kas finālā ar 3:2 pārspēja "Barcelona". Turnīrā spēlēja vēl arīdzan "Real Sociedad" un Madrides "Real".

• Kopumā šajā turnīrā visvairāk reižu triumfējusi "Barcelona" (13 reizes), kamēr "Real" 11 reizes.

• Ņemot vērā visus turnīrus un pārbaudes spēles, šis kļūs par 281. ''El Clasico''. Līdz šim 103 reizes uzvarējusi "Real", 115 reizes "Barcelona", bet 62 reizes fiksēts neizšķirts.

• Jaunajā sezonā gan labāk klājas "Real", kas ar 49 punktiem ir Spānijas čempionāta līdere, kamēr "Barcelona" ar 32 punktiem ir sestā. Barselona sezonas laikā arī mainījusi galveno treneri, par to ieceļot Čavi.

Itālijas Superkauss

SpēleLaiks
Juventus - Inter22:00

• Itālijas Superkausu šovakar sadalīs Milānas "Inter" un Turīnas "Juventus". Turnīrā, kurš notiek jau kopš 1988. gada, parasti piedalās iepriekšējās sezonas A sērijas čempione un Itālijas kausa ieguvēja.

• Visbiežāk par šo kausu cīnījusies Turīnas "Juventus", kam šī būs jau 17. reize. Deviņās no tām "Juventus" uzvarējusi, bet septiņās zaudējusi.

• Milānas "Inter" par šo kausu cīnīsies desmito reizi. Piecas reizes "Inter" izdevies izcīnīt trofeju savā īpašumā, bet četras reizes pārāka bijusi pretiniece.

• "Juventus" šis būs desmitais pēc kārtas Superkausa fināls. Tikmēr "Inter" tajā piedalīsies pirmo reizi kopš 2011. gada, kad ar 1:2 zaudēja "Milan".

Anglijas Līgas kauss, pusfināls

SpēleDatumsLaiks
Tottenham - Chelsea12.0121:45
Liverpool - Arsenal13.0121:45
Arsenal - Liverpool20.0121:45

• Savukārt Anglijas Līgas kausā šovakar otro pusfināla spēli aizvadīs "Tottenham" un "Chelsea" komandas. Pirmajā spēlē ar rezultātu 2:0 uzvarēja Tomasa Tuhela vadītā komanda. Finālā iekļūs tā vienība, kas uzvarēs divu spēļu summā.

• Abu komandu pirmajā duelī "Chelsea" uzvaru nodrošināja Kaja Haverca precīzais sitiens un Bena Deivisa sitiens savos vārtos.

• Anglijas Līgas kauss norit kopš 1960. gada, iepriekšējā sezonā par čempioni kļūstot Mančestras "City".

• Kopā ar "Liverpool" "City" ir visvairāk uzvarējusī komanda šajā turnīrā – abas titulu izcīnījušas astoņas reizes. "Aston Villa", Mančestras "United" un Londonas "Chelsea" triumfējušas piecas reizes, bet ‘’Tottenham’’ četras.

• ‘’El Clasico’’ tiešraidē translēs ‘’TV3 Sport’’ kanāls, bet Anglijas Līgas kausu tiešraidē demonstrēs Viaplay.


, 2022-01-12 14:51, pirms 2 gadiem
Japarāda kurš Spānija saimnieks! Los Blancos. Hala Madrid!
, 2022-01-12 16:36, pirms 2 gadiem
Juventus normāli apļūtīsies pret Inter. Paredzu +18 pāriešanu pāri 4:1 5:1
, 2022-01-12 17:07, pirms 2 gadiem
Izdupsēs
, 2022-01-12 17:11, pirms 2 gadiem
..ceru, ka Milāna paņems. par Barsas zāģi gan neviens noteikti nešaubās.
"Granada" futbolistu prieki. Foto: Ander Gillenea/AFP/Scanpix

Karaļa kausa ieguvēja Bilbao cīņā par Čempionu līgu turpina šķērdēt punktus

Pēc Spānijas futbola meistarsacīkšu 32. kārtas pirmās spēles atbrīvotāk elpot var "Girona" un Madrides "Atlético", kuru tuvākā sekotāja sacīkstē par UEFA Čempionu līgas četrinieku Bilbao "Athletic" savā laukumā nespēja pieveikt pastarīti "Granadu" – 1:1.
"Almeria" futbolistu prieks pēc vārtu guvuma Sansevastjanā. Foto: Javier Etxezarreta/EPA/Scanpix

Basku komandas galotnēs izlaiž vadības un punktus cīņā par "La Liga" pirmo četrinieku

Spānijas "La Liga" meistarsacīkšu 31. kārtas cīņu galotnēs pārsvaru pazaudēja gan nesen Karaļa kausu ieguvusī Bilbao "Athletic", gan pirmo sešinieku noslēdzošā Sansevastjanas "Real Sociedad".
Oreljēna Čuamenī precīzā sitiena mirklis. Foto: Jaime Reina/AFP/Scanpix
2

Madrides "Real" un Barselonai darba uzvaras pirms sadursmēm ar milžiem

Spānijas čempiones titula atgūšanai turpina tuvoties Madrides "Real", šovakar izbraukumā pieveicot (1:0) Karaļa kausa izcīņas finālā spēlējušo "Mallorca".