Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Demisionējušais komisijas loceklis kritizē Barselonas prezidentu par Mesi zaudēšanu

Demisionējušais komisijas loceklis kritizē Barselonas prezidentu par Mesi zaudēšanu
Žuans Laporta. Foto: AP/Scanpix

Pēc tam, kad ceturtdien Spānijas superklubs "Barcelona" paziņoja par Lionela Mesi nepalikšanu, no kluba infrastruktūras lielprojekta "Espai Barca" komisijas locekļa amata atkāpās Džaume Ļopiss, kurš intervijā "Cadena SER" programmā "Que T'hi Jugues" skaidroja šādu soli un kritizēja kluba vadību par bezdarbību šajā vasarā.

"Nevēlējos radīt tādu ažiotāžu – atkāpos, lai brīvi varētu teikt to, ko domā daudzi "Barcelona" fani, un pieprasītu caurspīdību, kuras ir pietrūcis. Kluba biedrs esmu bijis jau 66 gadus," sacīja IESE biznesa skolas goda profesors, kurš pēc atkāpšanās izteicās, ka Žuans Laporta ieies kluba vēsturē kā prezidents, kurš zaudējis Mesi.

"Galvenie iemesli, kādēļ tā notika, tika slikti komunicēti. Varēja just vēsumu starp spēlētāju un prezidentu. Mums netika sacīta patiesība, un mēs gribētu zināt arī to, kas notiek starp Laportu un Florentino Peresu. Superlīga ir interesants projekts, bet to apvij neskaidrība. Nezinu, ko viņš cenšas panākt ar visu šo čupošanos ar "Real Madrid" prezidentu. Neviens nespēj saprast, kādēļ laikā, kad Barselonas fani raud par Leo aiziešanu, Laporta vakariņo ar "Real Madrid" prezidentu. Tas nerada labu tēlu," Ļopiss turpināja.

"Īstermiņā klubam ir problēmas ar ienākumu radīšanu, un mēs tikko zaudējām savu galveno aktīvu apmaiņā pret algu budžeta samazināšanu, lai gan sastāvā vēl ir pārāk daudz citu spēlētāju, kurus varēja pārdot. Klubā nav neviena, kurš būtu spējīgs tikt galā ar šo krīzi. Ferrans Reverters ir lielisks izpilddirektors, bet viņam nav pieredzes šādās situācijās un viņš nesaprot, kā klubs funkcionē – ir jāizprot cilvēku noskaņojums un sajūtas. Mesi izmešana ir prasta izmaksu samazināšana, kaut gan nekas netika darīts citos virzienos – ar Imtitī, Koutinju vai svētajām govīm. Mateusa atlaišana bija vienkārša, bet līgumu laušana ar svētajām govīm būtu skaidrs vēstījums ikvienam. Jo pašlaik, ja netiks samazināts algu budžets, Memfiss nez vai drīkstēs spēlēt svētdien, jo arvien nav reģistrēts."

Mesi emocionālā atvadu preses konferencē svētdien uzsvēra, ka gribēja palikt Barselonā un bija gatavs uz pusi samazināt savu algu, taču līgumu, par kuru visas puses jau bija vienojušās, nebija iespējams reģistrēt – "Barcelona" arvien tālu atpaliek no tai noteiktajiem sastāva izdevumu budžeta griestiem. Lai reģistrētu Mesi līgumu, klubam šovasar sastāva izdevumi bija jāsamazina par aptuveni 200 miljoniem eiro, bet arī pēc Mesi došanās projām izdevumi vēl ir krietni jāsamazina, citādi nebūs iespējams reģistrēt jaunieguvumus ar Nīderlandes izlases uzbrukuma līderi Memfisu, kurš četrās pārbaudes spēlēs guvis trīs vārtus, priekšgalā. "Barcelona" svētdien sezonu sāks ar mājas spēli pret "Real Sociedad" sāks Spānijas čempionāta sezonu.

Lai arī Mesi karjeru visdrīzāk turpinās Francijas grandā PSG, kas pirmo kārtu Francijas čempionātā jau ir aizvadījis, ar 2:1 svinot smagu uzvaru Truā, argentīnietis joprojām atrodas Barselonā. Sākotnējās prognozes par viņa ielidošanu Parīzē svētdienas vakarā vai pirmdien nav piepildījušās, bet franču mediji mierina, ka Mesi uz Franciju lidos tikai tad, kad būs sagatavots līgums un panākta pilnīga vienošanās par visām detaļām. Mesi jau ir devis principiālu piekrišanu pievienoties PSG, un Parīzes kluba vadība par to jau ir informējusi arī spēlētājus. "Mesi ir labākais spēlētājs pasaulē. Tas būs gods spēlēt kopā ar viņu," Sky Italia citē PSG jaunieguvumu Džanluidži Donnarummu. Kā ziņoja The Athletic, Mesi piedāvāts 2+1 gada līgums par 25 miljonu eiro neto algu sezonā un 25 miljonu parakstīšanas piemaksu.

Izmantotie resursi:
https://rmcsport.bfmtv.com/football...
https://en.as.com/en/2021/08/09/soc...


, 2021-08-10 10:26, pirms 3 gadiem
Ja izmanto katalāņu atveidošanu, tad vismaz vienādi izmanto.

Joan Laporta ir pārveidots par Žuanu, bet Jaume pēkšņi ir Džaume...

Pat tajā as linkā pirmajās 10 sekundēs tajā video piemin viņa vārdu, un skan ļoti kā Žaume. Pie Llopis tur gan nav 'ļ', vai nu 'l' vai 'j'.

Bet vispārīgs ieteikums - kā sporta portālam (it sevišķi tādam, kas vēlas būt labākais Latvijā) iesaku koncentrēties uz kvalitatīviem rakstiem nevis tēlot valodniekus, jo tas būs tas, kas piesaistīs vairāk lasītāju. Interesanti, visaptveroši raksti, nevis kaut kādas pareizas izrunas (kas apmierinās tikai valodniekus, kas nav jūsu auditorija).

Parastam lasītājam neinteresē izruna, bet gan vienkārši saprast, par ko ir runa, pasaulē ir daudz dažādu valodu ar atšķirīgām izrunām, ja jums kā žurnālistiem ir problēmas, iedomājieties, kā tas ir vidējam lasītājam, kurš nav valodnieks.

Koncentrējaties uz lietām, kas palielinās lasītāju skaitu.
, 2021-08-10 14:08, pirms 3 gadiem
Messi būs atpakaļ Barselonā.
, 2021-08-10 14:30, pirms 3 gadiem
kecbaja rakstīja: Messi būs atpakaļ Barselonā.
Viņš jau lido uz Parīzi
"Almeria" futbolistu prieks pēc vārtu guvuma Sansevastjanā. Foto: Javier Etxezarreta/EPA/Scanpix

Basku komandas galotnēs izlaiž vadības un punktus cīņā par "La Liga" pirmo četrinieku

Spānijas "La Liga" meistarsacīkšu 31. kārtas cīņu galotnēs pārsvaru pazaudēja gan nesen Karaļa kausu ieguvusī Bilbao "Athletic", gan pirmo sešinieku noslēdzošā Sansevastjanas "Real Sociedad".
Oreljēna Čuamenī precīzā sitiena mirklis. Foto: Jaime Reina/AFP/Scanpix
2

Madrides "Real" un Barselonai darba uzvaras pirms sadursmēm ar milžiem

Spānijas čempiones titula atgūšanai turpina tuvoties Madrides "Real", šovakar izbraukumā pieveicot (1:0) Karaļa kausa izcīņas finālā spēlējušo "Mallorca".
Antuāns Grīzmans ar komandas biedriem. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Dovbikam 17. vārti "La Liga" sezonā, "Atlético" atspēlējas un revanšējas Žironai

Spānijas "La Liga" futbola meistarsacīkšu 31. kārtas ievadā vadošo komandu duelī Madrides "Atlético" jau ceturtajā minūtē nokļuva iedzinējos, taču atguvās un, pateicoties Antuāna Grīzmana diviem precīziem sitieniem, ar 3:1 pārspēja "Girona".