Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Jēkabs Bērziņš

"Athletic" atspēlējas un papildlaikā izrauj uzvaru; Karaļa kausa finālā Superkausa atkārtojums pret Barselonu

"Athletic" atspēlējas un papildlaikā izrauj uzvaru; Karaļa kausa finālā Superkausa atkārtojums pret Barselonu
Foto: REUTERS/Scanpix.ee

Spānijas Karaļa kausa finālā šovakar iekļuva arī Bilbao "Athletic", kas izbraukumā 17. minūtē nonāca iedzinējos, taču ātri atspēlējās un papildlaikā ar 2:1 pieveica Valensijas "Levante". Uzvaras vārtus 112. minūtē ar rikošeta palīdzību guva Alehandro Berengers.

Pirms trim nedēļām notikušajā pirmajā spēlē Bilbao spēle noslēdzās ar rezultātu 1:1, pie tam gan "Athletic", gan "Levante" vārtus guva ar 11 metru soda sitieniem. Interesanti, ka tāpat spēle noslēdzās arī "La Liga" ietvaros pirms nedēļas, pie tam abās Valensijas komanda pirmā izvirzījās vadībā, bet otrajā puslaikā "Athletic" rezultātu izlīdzināja. Ja šāds scenārijs atkārtotos arī šī vakara mačā, otro vakaru pēc kārtas Karaļa kausā būtu jāspēlē papildlaiks, un kā izrādās, tieši tā arī notika.

Ne tikai rezultāts pamatlaikā, bet arī spēles gaita bija gandrīz identiska iepriekšējo komandu savstarpējām spēlēm. "Levante" 17. minūtē vadībā izvirzīja Marti Rodžers pēc cīņas soda laukumā no pāris metru attāluma raidot bumbu tālajā stūrī, bet 12 minūtes vēlāk atkal ar pendeli rezultātu izlīdzināja Rauls Garsija. Otrajā spēles puslaikā iniciatīvu pārņēma viesi, taču izraut uzvaru pamatlaikā nespēja.

Papildlaikā "Athletic" kontrolēja bumbu pat 65% laika, un 112. minūtē beidzot panāca savu. No distances sita Alehandro Berengers, bumba lidojot mainīja virzienu un ielidoja vārtus - 1:2. Jāatgādina, ka pirms pusotras nedēļas līdzīgā veidā "Levante" guva uzvaras vārtus pret Madrides "Atletico", taču šoreiz veiksme nebija Valensijas kluba pusē.

Bilbao nosargāja uzvaru un iekļuva finālā, kur to jau gaida "Barcelona". Šī gada Karaļa kausa fināls paredzēts 17. aprīlī Seviljā, bet divas nedēļas agrāk turpat norisināsies arī 2020. gada fināls, kurš Covid-19 izplatības dēļ tā arī vēl nav izspēlēts. Tajā savā cīnīsies Sansebastjanas "Real Sociedad" un Bilbao "Athletic", kas nozīmē to, ka, ja Bilbao tajā uzvarēs, klubam jau divas nedēļas vēlāk būs iespēja aizstāvēt savu titulu.

Spānijas Karaļa kauss, atbildes spēles

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Barselona - Sevilla3:0 (1:0)Dembelē 12' Pikē 90' +4 Braitvaits 95'
Levante - Athletic Bilbao1:2 (1:1)Rodžers 17' - Garsija 29' Berengers 112'

Spānijas Karaļa kauss, 1/2 fināli

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Sevilla - Barcelona2:00:32:3 (2:2)
Athletic Bilbao - Levante1:11:22:3 (2:2)

, 2021-03-05 00:57, pirms 3 gadiem
Levantes vaartsargam var izteikt visdziljaako liidzjuutiibu,saprastu iesistu deviitniekaa,izcili izspeeleetu,nu ko padariisi,a te sitiens no taalas distances,vaartsargs visu redz,visu kotrolee,bet bumba aizkjer tavas pashas komandas speeleetaaju un ielido pilniigi otraa stuurii,veel pret shtangu atsitoties.
Pat lielo komandu vaartsargiem buutu shkrobe,a speeleejot Levantes izmeera komandaa,iespeejams pazaudeeja vieniigo karjeeras iespeeju uzspeeleet kaadaa nopietnaa finaalaa.
Čavi. Foto: EPA/Scanpix
1

Barselonas vadība pierunā Čavi pārdomāt un darbu turpināt arī nākamajā sezonā

Katalonijas superkluba "Barcelona" vadība vakar tikās ar vīriešu futbola komandas galveno treneri Čavi Ernandesu un pierunāja viņu mainīt lēmumu – kluba leģenda amatā paliks līdz līguma beigām, ziņo Mundo Deportivo.
Džūds Belingems pret Ilkaju Gindoanu un Žilu Kundē. Foto: AFP/Scanpix
9

''Real'' divreiz atspēlējas El Clasico, Belingems izrauj uzvaru un pietuvo titulam

Spānijas ''La Liga'' čempionāta 32. kārtā Madrides ''Real'' divreiz atspēlējās un izcīnīja uzvaru El Clasico pār ''Barcelona'' – 3:2. Uzvaras vārtus kompensācijas laikā guva Džūds Belingems.
Artems Dovbiks (pa labi) pēc vārtu guvuma. Foto: David Borrat/EPA/Scanpix
2

Dovbiks nostiprinās snaiperu listes augšgalā, Žirona – kopvērtējuma pirmajā trijniekā

Spānijas futbola meistarsacīkstēs "Girona" sasniegusi četru uzvaru virkni savā laukumā notikušajās spēlēs, šovakar satriecot (4:1) Kadisas vienību.