Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Privātā kapitāla uzņēmums Spānijas čempionātā ieguldīs 2,7 miljardus eiro

Privātā kapitāla uzņēmums Spānijas čempionātā ieguldīs 2,7 miljardus eiro
Madrides "Atletico" galvenais treneris Djego Simeone. Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas profesionālā futbola līga jeb "LaLiga" pavēstījusi par vienošanās panākšanu ar privātā kapitāla un ieguldījumu konsultācijas uzņēmumu "CVC Capital Partners", kas Spānijas futbolā ieguldīs 2,7 miljardus eiro.

"CVC Capital Partners" par 2,7 miljardiem iegādāsies 10% jaunizveidota uzņēmuma, kā paspārnē būs lielākā daļa "LaLiga" uzņēmējdarbības, un ar šo soli līgas vērtību ir novērtējusi 24,25 miljardu apmērā – Spānijas līga uzsver, ka sākotnēji lēstā vērtība bijusi mazāka.

Aptuveni 90% ieguldītās naudas aizdevumu veidā, kas ar zemām procentu likmēm būs jāatmaksā 40 gadu laikā, tieši nokļūs pie Spānijas futbola klubiem, ieskaitot sieviešu, pusprofesionālās un amatieru komandas, un Spānijas mediji lēš, ka līgas grandi "Barcelona" un "Real Madrid" katrs saņems pa 250 miljoniem eiro.

Šī nauda palīdzēs klubiem pārdzīvot pandēmijas periodu, taču "LaLiga" piekodina lielāko daļu, ap 70%, līdzekļu tērēt ilgtermiņa nolūkiem – infrastruktūras un klubu zīmolu attīstībai. Ap 15% līdzekļu varēs izmantot parādsaistību pārfinansēšanai, bet vēl 15% - lai paaugstinātu ar sastāva tēriņiem saistīto izdevumu robežu. Martā "CVC Capital Partners" pavēstīja par līdzīgas vienošanās panākšanu ar Sešu nāciju regbija čempionātu, 14,3% akciju iegādājoties par 365 miljoniem sterliņu mārciņu.

Spānijas vīriešu augstākās līgas sezona sāksies 13. augustā ar "Valencia" un "Getafe" dueli. Pašreizējā čempione Madrides "Atletico" pirmajā kārtā viesosies pie "Celta", "Real Madrid" izbraukumā tiksies ar "Alaves", bet "Barcelona" uzņems "Real Sociedad".

Izmantotie resursi:
https://www.laliga.com/en-GB/news/l...
https://global.espn.com/football/so...


, 2021-08-05 07:29, pirms 3 gadiem
Real Madrid savus 250 miljonus ieguldis stadiona buvesanaa, bet Barca savus 250 miljonus izteres lai samaksatu Messi algu
Brazīlijas izlases uzbrucējs Vinisiuss. Foto: Zumapress/Scanpix
25

Vinisiuss izplūst asarās un apgalvo, ka rasisma dēļ zaudē vēlmi spēlēt futbolu

Otrdien savstarpējo draudzības spēli aizvadīs Spānijas un Brazīlijas futbola izlases. Pirmsspēles preses konferencē Madrides "Real" uzbrucējam Vinisiusam tika uzdots jautājums par saskaršanos ar rasismu Spānijā. Brazīlijas futbolists, atbildot uz jautājumu, izplūda asarās un atklāja, ka zaudē motivāciju turpināt spēlēt.
Koke. Foto: Atlético de Madrid

Visu karjeru "Atletico" rindās pavadījušais kapteinis Koke pagarina līgumu

LETA. Spānijas futbola čempionātā "La Liga" šobrīd piekto vietu ieņemošā Madrides "Atletico" uz vēl vienu sezonu pagarinājusi līgumu ar vienības kapteini Horhi Resureksjonu Merodio jeb Koki.
Dani Alvess. Foto: AFP/Scanpix
2

Bijušais Brazīlijas un "Barcelona" futbolists Alvess pret drošības naudu atbrīvots no cietuma

LETA--AFP. Bijušais Brazīlijas futbola izlases spēlētājs Dani Alvess, gaidot pārsūdzēšanu, trešdien tika atbrīvots no apcietinājuma pret drošības naudu viena miljona eiro apmērām, pavēstīja Barselonas tiesa.