Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Dānijas izlase ar spēļu krekliem vēršas pret Pasaules kausu Katarā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dānijas izlase ar spēļu krekliem vēršas pret Pasaules kausu Katarā
Kristians Ēriksens. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Apģērbu ražotājs Hummel prezentējis Dānijas futbola izlases kreklus pirms novembrī gaidāmā Pasaules kausa Katarā. Vēstījums ir skaidrs: "Mēs nevēlamies būt redzami šāda turnīra laikā."

Dānijas izlase spēlēs tradicionālajās krāsās – sarkanā un baltā. Taču Hummel sadarbībā ar futbola valstsvienību izstrādājis arī trešās formas, spēlētājiem tērpjoties tikai melnā, kas simbolizēšot sēras.

"Nevēlamies būt redzami turnīrā, kas prasījis tūkstošiem dzīvību. Atbalstām Dānijas izlasi, taču tas nav tas pats, kas atbalstīt Kataru kā Pasaules kausa saimnieci," teikts uzņēmuma paziņojumā. Nemanāmāks padarīts ne tikai Hummel logo, bet arī Dānijas emblēma.

Vēstījumam pievienojušies arī sponsori, kuriem vajadzēja būt redzamiem uz treniņu krekliem – viņu logo aizstās vēstījumi pret Kataru.

Katara tiek apsūdzēta cilvēktiesību pārkāpumos un ārzemju darbaspēka paverdzināšanā. Neatkarīgos pētījumos nodemonstrēts, kādos apstākļos jādzīvo strādniekiem, kuri Katarā ieradušies, lai būvētu Pasaules kausa stadionus.

Hummel paziņojumā pauda, ka stadionu celtniecība maksājusi tūkstošiem būvnieku dzīvību, bet Katara pagājušajā gadā uzstāja, ka bojā gājuši tikai 37 strādnieki. Arī tagad turnīra organizatori apgalvojuši, ka rūpējas par visu darbinieku drošību un sazinājusies ar Dānijas Futbola savienību.

  +4 [+] [-]

, 2022-09-29 11:46, pirms 2 gadiem
Ko saka FIFA? Nauda nesmird? Sāk jau krietni smirdēt.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-29 12:07, pirms 2 gadiem
Man patīk šī mūsdienu hipokrātija- noteikti piedalīsimies Pasaules kausā, bet to nosodīsim at the same time. Patīk visi šie vārdi un šiltītes, bez reālas darbības.

     [+] [-]

, 2022-09-29 12:23, pirms 2 gadiem
chevi, piekrītu Tev. Kāpēc Dānijā nav demokrātijas, kas spiež savu valstvienību spēlēt tajā Katarā? Varēja paust nostāju nepiedaloties.
Slēpts komentārs: rronijs

     [+] [-]

, 2022-09-29 13:40, pirms 2 gadiem
chevi rakstīja: Man patīk šī mūsdienu hipokrātija- noteikti piedalīsimies Pasaules kausā, bet to nosodīsim at the same time. Patīk visi šie vārdi un šiltītes, bez reālas darbības.
Atbilde jau nebija ilgi jāgaida:
https://www.dailymail.co.uk/sport/s...

  +2 [+] [-]

, 2022-09-29 14:26, pirms 2 gadiem
Lielie futbola pasākumi, OS, jau kā labu laiku ir visādu asiņainu un korumpētu diktatoru spēļmantiņa. Tie naudu neskaita, lai tikai celtu savu popularitāti un uzturētu režīmu leģitimitāti. 200 miljardus Katara izmeta, lai sagatavotu šo čempi!! Pilnīgs sviests. Un cik FIFA darboņi un tie, kuri atbalstīja Kataru balsojumā, saņēma kukuļos?

  +4 [+] [-]

, 2022-09-29 15:33, pirms 2 gadiem
Lieli turnīri nav jārīko valstīs, kur tiek klaji pārkāptas cilvēktiesības. Pietiek jau mums ar Lukašiem un Putleriem. Ja vien Eiropa un Amerika visur un vienmēr ievērotu šo principu...

  +5 [+] [-]

, 2022-09-29 15:35, pirms 2 gadiem
rronijs rakstīja: Bet ja tiešām gājuši bojā tūkstošiem, kapēc nav pilns internets ar video, kādos apstākļos viņi dzīvo un kā krīt strādnieki no stalažām un asinspeļķes ap stadioniem?
Tātad tu izvēlies ticēt Kataras pusei, nevis dāņiem? Nu, izbeidz...

     [+] [-]

, 2022-09-29 15:59, pirms 2 gadiem
Tas tāds pliks žests, lai celtu savus reitingus un pievērstu sev uzmanību (Hummel tā ir reklāma). Patiess žests būtu vispār nepiedalīties šajā pasaules kausā, jo tad tas nozīmētu fiasko Katarai, ja komandas atteiktos piedalīties. A tā, tagad tiek attaisnots tas, ko Katara izdarīja.

  +2 [+] [-]

, 2022-09-29 16:47, pirms 2 gadiem
rronijs rakstīja: Bet ja tiešām gājuši bojā tūkstošiem, kapēc nav pilns internets ar video, kādos apstākļos viņi dzīvo un kā krīt strādnieki no stalažām un asinspeļķes ap stadioniem?
vispār jau ir gan...

  +2 [+] [-]

, 2022-09-29 23:53, pirms 2 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Lieli turnīri nav jārīko valstīs, kur tiek klaji pārkāptas cilvēktiesības. Pietiek jau mums ar Lukašiem un Putleriem. Ja vien Eiropa un Amerika visur un vienmēr ievērotu šo principu...
Bet ko darīt, ja to valstu bagātie vadītāji rīkošanas tiesības vienkārši nopērk pa lielu naudu? Pieķēra, kapeikas sodos nomaksāja, dažus FIFA perdeļus atlaida, diez vai Zeps, vai Platini atsēž kko aiz restēm? Bet pašu rezultātu šai afērai, čempi Katarā (un vēl dažus jau notikušos) atstāj Teiksim tā - šī shēma sagāja kā Kataras šeihiem, tā FIFA korumpētajiem.

     [+] [-]

, 2022-09-30 16:16, pirms 2 gadiem
Būba rakstīja: Bet ko darīt, ja to valstu bagātie vadītāji rīkošanas tiesības vienkārši nopērk pa lielu naudu? Pieķēra, kapeikas sodos nomaksāja, dažus FIFA perdeļus atlaida, diez vai Zeps, vai Platini atsēž kko aiz restēm? Bet pašu rezultātu šai afērai, čempi Katarā (un vēl dažus jau notikušos) atstāj Teiksim tā - šī shēma sagāja kā Kataras šeihiem, tā FIFA korumpētajiem.
Tieši tā, nopirktos ielikteņus nomaina, bet korupcija soļo tālāk. Un ar nākošo autokrātu valsit bšu tas pats.

Un viņu resursi pret vienu cilvēku kuram jāturās pretī korupcijai nav samērāmi. Un nekur nav teikts ka nepieņemot kukuli ar tevi vai tavu ģimeni pēkšņi nenotiks nelaimes gadijums...