Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

PK: vakara saldajā ēdienā Spānija pret Vāciju

PK: vakara saldajā ēdienā Spānija pret Vāciju
Spānijas futbola supertalants Gavi. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

Svētdienā Pasaules kausa otrās spēles aizvadīs E un F grupas. Dienas ievadā japāņi lūkos turpināt uz uzvaru takas, spēlējot pret pirmajā mačā sagrāvi piedzīvojušo Kostariku. Turpinājumā Beļģija cīnīsies pret Maroku, bet pulksten 18:00 Kanāda eksaminēs Horvātiju. Vakarā pulksten 21:00 futbola līdzjutējus sagaida saldais ēdiens – Spānija pret Vāciju.

• Svētdien otrās kārtas mačus aizvadīs E un F grupu komandas.

• E grupas līdere pēc pirmās kārtas ir Spānija, kas svinēja līdz šim graujošāko uzvaru šajā finālturnīrā, bet F grupas galvgalī ir Beļģija, pirmajā mačā izcīnot minimālu uzvaru pār Kanādu.

12:00 Japāna – Kostarika

• Japānas futbolisti turnīru sāka ar Vācijas pārsteigšanu, atspēlējot vienu vārtu deficītu un izraujot uzvaru. Kostarikai turnīrs, savukārt, sākās uz krietni negatīvākas nots – sakāve ar 0:7 pret Spāniju.

• Ar vārtu guvumiem Japānas izlasē izcēlās Ritsu Doans un Takuma Asano. Abi futbolisti laukumā devās uz maiņu.

• Kostarika graujošajā zaudējumā vārtos lika savu lielāko zvaigzni Keiloru Navasu, kurš aizvadīja pirmo maču kopš jūlija beigām un, kā izrādījās, nebija glābējs arī pret Spāniju.

• Komandas iepriekš aizvadījušas trīs pārbaudes spēles. 2018.gadā Japāna uzvarēja ar 3:1, bet 2014. gadā triumfēja ar 3:1. Pirmajā pārbaudes cīņā pirms 20 gadiem fiksēts neizšķirts – 1:1.

15:00 Beļģija – Maroka

• Beļģijas izlase pirmajā cīņā izcīnīja grūtu uzvaru pār Kanādu – 1:0. Maroka, savukārt, cīnījās bezvārtu neizšķirti pret pagājušā Pasaules kausa finālisti Horvātiju.

• Arī otrajā spēlē Beļģijai nepalīdzēs Romelu Lukaku, bet Marokas rindās, visticamāk, gatavs mačam būs Ašrafs Hakimi. Apšaubāmāka ir Minhenes ''Bayern'' aizsarga Nusaira Mazaruī dalība, tomēr izlases galvenais treneris Valids Regraguī futbolista dalību gaidāmajā spēlē pilnībā neizslēdza.

• Beļģija un Maroka Pasaules kausā savā starpā spēlējušas vienreiz – 1994. gadā ASV, kad beļģi uzvarēja ar 1:0.

• Vēl komandas aizvadījušas divas pārbaudes spēles, uzvaras dalot uz pusēm. 1999. gadā Beļģija sagrāva Maroku ar 4:1, bet deviņus gadus vēlāk marokāņi revanšējās ar 4:1.

• Uzvara Beļģijai garantēs vietu astotdaļfinālā.

18:00 Horvātija – Kanāda

• Otrā F apakšgrupas 27. novembra duelī Horvātija, kas pirmo maču noslēdza neizšķirti, spēkosies pret Beļģijai zaudējušo Kanādu.

• Kanādieši pirmajā mačā demonstrēja ļoti uzbrūkošu futbolu, beļģu cietoksni apdraudot 21 reizi.

• Kanādas futbola lielākā zvaigzne Alfonso Deivīss spēles ievadā neizmantoja izcilu iespēju izvirzīt vadībā savu komandu, viņa pendeli atvairot Tibo Kurtuā.

• Horvātija, kas spēlē savā sestajā Pasaules kausa finālturnīrā, vēl ne reizi nav zaudējusi grupu turnīra otro spēli, svinot četrus panākumus un vienreiz spēlējot neizšķirti.

• Abām valstsvienībām šī būs pirmā savstarpējā cīņa.

21:00 Spānija – Vācija

• Svētdienas spēļu noslēgumā futbola līdzjutējus sagaida saldais ēdiens, savstarpējo maču aizvadot diviem Eiropas grandiem – Spānija pret Vāciju.

• Komandas turnīru sāka ar pretējām sekmēm. Spāņi sagrāva Kostariku, bet Vācija izsēja pārsvaru pret Japānu.

• Spāņu pamatvārtsarga Unaja Simona cietoksnis pirmajā spēlē ne reizi netika apdraudēts, kostarikāņiem nespējot tikt līdz sitieniem.

• Gaidāmajām pretiniecēm ir liela priekšvēsture. Iepriekšējā spēlē UEFA Nāciju līgas ietvaros spāņi vāciešus sagrāva ar 6:0.

• Pasaules kausos komandas iepriekš spēlēja 2010. gadā. Toreiz Spānija pusfinālā uzveica Vāciju ar 1:0, vēlāk arī triumfējot visā finālturnīrā.

• Arī Spānijai panākums ļaus sasniegt astotdaļfinālu.

Otrā spēļu kārta

DatumsGStadionsSpēleRez./Laiks
25.11.BAhmad bin AliVelsa – Irāna0:2 (0:0)
AAl ThumamaKatara – Senegāla1:3 (0:1)
AKhalifa InternationalNīderlande – Ekvadora1:1 (1:0)
BAl BaytAnglija – ASV0:0
26.11.DAl JanoubTunisija – Austrālija0:1 (0:1)
CEducation CityPolija – Saūda Arābija2:0 (1:0)
DStadium 974Francija – Dānija2:1 (0:0)
CLusail StadiumArgentīna – Meksika2:0 (0:0)
27.11.EAhmad bin AliJapāna – Kostarika12:00
FAl ThumamaBeļģija – Maroka15:00
FKhalifa InternationalHorvātija – Kanāda18:00
EAl BaytSpānija – Vācija21:00
28.11.GAl JanoubKamerūna – Serbija12:00
HEducation CityDienvidkoreja – Gana15:00
GStadium 974Brazīlija – Šveice18:00
HLusail StadiumPortugāle – Urugvaja21:00

Noderīgas saites:

PK 2022 jaunumi
Kalendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
"William Hill" prognožu spēle

Kur skatīties spēles?

“Forum Cinemas” sadarbībā ar “WilliamHill TV” piedāvā ekskluzīvu iespēju skatīties PK futbolā uz lielā kino ekrāna k/t “Kino Citadele” tiešraidē ar oriģinālo skaņu no stadiona – ļaujot apmeklētājiem pilnībā iejusties stadiona atmosfērā.

PK futbolā lielākajos sporta bāros Latvijā O'Learys Akropolē Rīga un Riga Plaza. Vairāk kā 70 TV ekrāni, boulings, biljards, virtuālās realitātes un sporta simulatori!


, 2022-11-27 01:59, pirms gada
E grupa būs interesanta. Vāciešiem faktiski nav atkāpšanās ceļa. Būs pašiem jāuzvar Spāniju, ja vien nenotiks brīnums un Kostarika neuzveiks Japānu. Tādā gadījumā Vācijai varētu pietikt arī ar 3 punktiem rezultatīvā uzvarā pār Kostariku pie nosacījuma, ka Japāna zaudēs ne tikai Kostarikai, bet arī spāņiem... tabulā būtu 9-3-3-3 un otro vietu izšķirtu vārtu starpība... Bet nu diez vai vācieši uz tādu varbūtību paļausies - būs vien pašiem jāmēģina uzveikt spāņus...
, 2022-11-27 08:28, pirms gada
Japāņi uzvarēs Kostariku, Spānija uzvarēs Vāciju un vienīgā intriga šajā grupa paliks, kurš izies kā pirmais.
, 2022-11-27 08:53, pirms gada
Vācija uzvar Spāniju un Kostariku, Japāna uzvar Kostariku, Spānija uzvar
Japānu un 3 komandām pa 6 punktiem. Ir dažādi varianti...
, 2022-11-27 09:26, pirms gada
Uģisss rakstīja: Japāņi uzvarēs Kostariku, Spānija uzvarēs Vāciju un vienīgā intriga šajā grupa paliks, kurš izies kā pirmais.
..gluži manas domas.
, 2022-11-27 10:33, pirms gada
Vācijas likteņstunda,šī pasaules čempionāta ietvaros,klāt?Sākumā cerībās uz Kostariku,pēc tam pašiem jāuzvar varenā Spānija.Ne vairāk kā 10% ,ka varētu abi varianti piepildīties.
, 2022-11-27 10:49, pirms gada
Par Spānijas vīru uzvaru pret pi.eroto Vāciju.
, 2022-11-27 10:52, pirms gada
Tikitakai vakars beigsies ar zaudējumu!
, 2022-11-27 10:54, pirms gada
petravicus rakstīja: E grupa būs interesanta. Vāciešiem faktiski nav atkāpšanās ceļa. Būs pašiem jāuzvar Spāniju, ja vien nenotiks brīnums un Kostarika neuzveiks Japānu. Tādā gadījumā Vācijai varētu pietikt arī ar 3 punktiem rezultatīvā uzvarā pār Kostariku pie nosacījuma, ka Japāna zaudēs ne tikai Kostarikai, bet arī spāņiem... tabulā būtu 9-3-3-3 un otro vietu izšķirtu vārtu starpība... Bet nu diez vai vācieši uz tādu varbūtību paļausies - būs vien pašiem jāmēģina uzveikt spāņus...
Es nesaku ka Japana neuvarēs, bet nevajag Kostarikas uzvaru dēvēt par brīnumu. Spēle spēlei nelidzinās un atceries Irānas piemēru ar 1.spēles rezultātu.
, 2022-11-27 11:08, pirms gada
2026. gadā visi tie grupu turnīri būs pavisam savādāki. 48 komandas tiks sadalītas 16 grupās pa trim komandām katrā. Paralēlās spēles nebūs. Divas no katras grupas tiek tālāk. Izslēgšanas spēles sāksies ar 1/16 fināliem. Varētu būt situācijas, kad pēdējā grupu turnīra kārtā spēlējošām komandām būs abpusēji izdevīgi nospēlēt uz kaut kadu rezultātu, kas abām komandām ļauj iet tālāk. Trešā komanda vairs neko tur nevarēs ietekmēt. 16 komandas beigs turnīru pēc 2 aizvadītām spēlēm. Toties daudz vairāk būs neparedzamu izslēgšanas spēļu. Prakse rādīs, kā tas formāts iedzīvosies. Bet katrā gadījumā tas būs pavisam cits turnīrs.
, 2022-11-27 11:09, pirms gada
neziniitis51 rakstīja: Vācija uzvar Spāniju un Kostariku, Japāna uzvar Kostariku, Spānija uzvar
Japānu un 3 komandām pa 6 punktiem. Ir dažādi varianti...
Baigi dažādie jau nav, Japāna un Vācija tad vnk sacenstos, kam labāka vārtu attiecība.
, 2022-11-27 11:13, pirms gada
perikls rakstīja: 2026. gadā visi tie grupu turnīri būs pavisam savādāki. 48 komandas tiks sadalītas 16 grupās pa trim komandām katrā. Paralēlās spēles nebūs. Divas no katras grupas tiek tālāk. Izslēgšanas spēles sāksies ar 1/16 fināliem. Varētu būt situācijas, kad pēdējā grupu turnīra kārtā spēlējošām komandām būs abpusēji izdevīgi nospēlēt uz kaut kadu rezultātu, kas abām komandām ļauj iet tālāk. Trešā komanda vairs neko tur nevarēs ietekmēt. 16 komandas beigs turnīru pēc 2 aizvadītām spēlēm. Toties daudz vairāk būs neparedzamu izslēgšanas spēļu. Prakse rādīs, kā tas formāts iedzīvosies. Bet katrā gadījumā tas būs pavisam cits turnīrs.
Nesimetriskie formāti vienmēr ir nedaudz negodīgi pret pirmajām grupām, pēdējās jau zina, kā jānospēlē. Ja tīri sportiski, tad nekam neder visi šitie 24, 48 komandu formāti. Tad uzreiz vajadzēja 64, ja grib tik lielu baru.
Slēpts komentārs: Rubentus
, 2022-11-27 11:28, pirms gada
Rubentus rakstīja: Te tam nebūs nekāda sakara jo no katras grupas izies 2 izlases un citu grupu rezultāti pilnigi neko neietekmēs. Kad bija 24 izlašu čempis, tad gan bija kā tu norādīji.
nav runa par citu grupu ietekmi. ir runa par divu komandu rezulāta "sarunāšanu" tajā pašā grupā. Un par to vēl aizvien uztraucas.

The use of a three-team group stage with two teams progressing has been criticized for increasing the risk of collusion between teams, as seen in previous World Cup group matches such as the 1982 "Disgrace of Gijón".[13] FIFA's chief technical officer Marco van Basten has suggested that draws may be prevented during the group stage by the use of penalty shootouts.[14] This would mitigate the increased risk of collusion, but not by much, and would introduce the possibility of a team deciding to eliminate a rival by deliberately losing a penalty shootout.[13] In response to fears of collusion, CONCACAF President Victor Montagliani commented in April 2022 that FIFA was still considering 12 groups of 4.[15]
, 2022-11-27 11:32, pirms gada
Rubentus rakstīja: Te tam nebūs nekāda sakara jo no katras grupas izies 2 izlases un citu grupu rezultāti pilnigi neko neietekmēs. Kad bija 24 izlašu čempis, tad gan bija kā tu norādīji.
Jā, sorry, pavirši izlasīju. 16 pa trim būs? Nu tas jau pat varētu būt interesanti!
, 2022-11-27 11:35, pirms gada
Kaut gan jā, pareizi runājat, nav paralēlo spēļu, liela iespēja sarunāt. Nesimetrija vienalga. Labāk tomēr 16, 32, 64.
, 2022-11-27 11:36, pirms gada
3 grupu komandas ir liela problēma. Jo pēdējā spēlē piedalīsies tikai 2 komandas un trešā jau būs nospēlējusi abas spēles.. Līdz ar to tām izlasēm, kas spēlēs pēdējo grupas spēli, visas iespējas spēlēt uz vajadzīgo rezultātu (ja tāda iespēja parādīsies).
, 2022-11-27 11:57, pirms gada
Visgudrākais rakstīja: 3 grupu komandas ir liela problēma. Jo pēdējā spēlē piedalīsies tikai 2 komandas un trešā jau būs nospēlējusi abas spēles.. Līdz ar to tām izlasēm, kas spēlēs pēdējo grupas spēli, visas iespējas spēlēt uz vajadzīgo rezultātu (ja tāda iespēja parādīsies).
To efektu varētu mēģināt minimizēt tādā veidā, ka nosacītie grupas favorīti spēlē pirmajās divās kārtās. Vismaz toerētiski tas nodrošinātu interesantu spēli arī pēdejā kartā. Ja vien favorīti, proams, neizgāžas. Nezinu gan, vai FIFA amatpersonas arī tā domā..
, 2022-11-27 12:22, pirms gada
Visgudrākais rakstīja: nav runa par citu grupu ietekmi. ir runa par divu komandu rezulāta "sarunāšanu" tajā pašā grupā. Un par to vēl aizvien uztraucas.

The use of a three-team group stage with two teams progressing has been criticized for increasing the risk of collusion between teams, as seen in previous World Cup group matches such as the 1982 "Disgrace of Gijón".[13] FIFA's chief technical officer Marco van Basten has suggested that draws may be prevented during the group stage by the use of penalty shootouts.[14] This would mitigate the increased risk of collusion, but not by much, and would introduce the possibility of a team deciding to eliminate a rival by deliberately losing a penalty shootout.[13] In response to fears of collusion, CONCACAF President Victor Montagliani commented in April 2022 that FIFA was still considering 12 groups of 4.[15]
Izlasi viņa komentāru vēlreiz un atvainojies man par uzbraukšanu nevietā.
, 2022-11-27 12:25, pirms gada
Auziņš muldoņa. Daudzi Kostarikas spēlētāji jau spēlēja Eiropas līgās pirms 2014. pasaules kausa nevis ka daudz pārcēlās uz Eiropu pēc tā turnīra. Nekompetents komentētājs.
, 2022-11-27 12:45, pirms gada
Rubentus rakstīja: Izlasi viņa komentāru vēlreiz un atvainojies man par uzbraukšanu nevietā.
lol nē. Jā, viņš runāja par grupām, bet viņa pamata 'uztraukums' bija tīri vietā, jo šis formāts radīs problēmas ar spēļu sarunāšanu - tikai cita iemesla dēļ - 3 komandas grupā nozīmē, ka 1 komanda visu būs pabeigusi pirms pēdējās grupas spēles.

Tu šo lietu nepieminēji, gan jau, ka nemaz neiedomājies un tāpēc man tev nav par ko atvainoties. Viņam bija taisnība, tikai ne tā iemesla dēļ, kuru viņš minēja.
, 2022-11-27 13:06, pirms gada
Visgudrākais rakstīja: lol nē. Jā, viņš runāja par grupām, bet viņa pamata 'uztraukums' bija tīri vietā, jo šis formāts radīs problēmas ar spēļu sarunāšanu - tikai cita iemesla dēļ - 3 komandas grupā nozīmē, ka 1 komanda visu būs pabeigusi pirms pēdējās grupas spēles.

Tu šo lietu nepieminēji, gan jau, ka nemaz neiedomājies un tāpēc man tev nav par ko atvainoties. Viņam bija taisnība, tikai ne tā iemesla dēļ, kuru viņš minēja.
Bet es jau viņam pareizi aizrādīju, jo cilvēks nemaz formātu nezināja. Runa bija par vienas grupas rezultātu ietekmi uz citas grupas spēlēm. Bet Tev jau piekasīties galvenais. Nomaini okulārus.
, 2022-11-27 13:56, pirms gada
Japāna nekāda,tas tik pierāda,ka 2 puslaiks pret Vāciju bija negadījums(veiksme)!
, 2022-11-27 13:58, pirms gada
Rubentus rakstīja: Auziņš muldoņa. Daudzi Kostarikas spēlētāji jau spēlēja Eiropas līgās pirms 2014. pasaules kausa nevis ka daudz pārcēlās uz Eiropu pēc tā turnīra. Nekompetents komentētājs.
Vakar Austrālijas spēlē arī komentētājs (laikam viņš), stāstīja kā Austrālija pārcēlās uz Āzijas zonu, lai stiprāki pretinieki, pat neskatoties uz to, ka regulāri no turienes kvalificējās uz PČ.
Reāli viņi no Okeānijas zonas tikai uz 2006. gada PČ tika un pirms tam visu laiku palika kvalifikācijā pret 5. Dienvidamerikas komandu.
, 2022-11-27 17:53, pirms gada
Kā redzams,atkal būšu kļūdījies un pēkšņi vāciešu akcijas pieaug neredzētā ātrumā un pat zaudējums spāņiem(ja tāds būs) to nespēs apturēt.Biju domājis ,ka pēc 1 kārtas negaidītie rezultāti būs beigušies.Nekā tamlīdzīga,"brīnumi" turpinās.
, 2022-11-27 20:08, pirms gada
pickenroll rakstīja: Vakar Austrālijas spēlē arī komentētājs (laikam viņš), stāstīja kā Austrālija pārcēlās uz Āzijas zonu, lai stiprāki pretinieki, pat neskatoties uz to, ka regulāri no turienes kvalificējās uz PČ.
Reāli viņi no Okeānijas zonas tikai uz 2006. gada PČ tika un pirms tam visu laiku palika kvalifikācijā pret 5. Dienvidamerikas komandu.
Jā komentētājs prasītos ja ne labāks, tad vismaz ne tik liels muldoņa. Kreipānam vismaz ir fakti, ko uz sitiena nemaz nevar tā pārbaudīt un kur nu vēl atcerēties
, 2022-11-27 20:46, pirms gada
Ir kādam links uz strīmu?