Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ganas treneris nikns: "Pret Ronaldu pendeles nebija – visi to redzēja. Tā bija dāvana"

Ganas treneris nikns: "Pret Ronaldu pendeles nebija – visi to redzēja. Tā bija dāvana"
Oto Ado runā ar ceturto tiesnesi Stefanī Frapāru. Foto: AFP/Scanpix

Ganas futbola izlase Pasaules kausa finālturnīru sāka ar dramatisku zaudējumu Portugālei, piekāpjoties ar rezultātu 2:3. Kaut gan tā nebija spēles izšķirošā epizode, Ganas trenera Oto Ado preses konferencē liela uzmanība tika pievērsta pirmajiem vārtiem, kurus Krištianu Ronaldu guva no 11 metru atzīmes, kļūstot par pirmo vīriešu futbolistu, kurš iesitis piecos Pasaules kausos.

"Tiesnesis iedeva pendeli, kuras nebija – visi to redzēja. Kādēļ? Tādēļ, ka tas ir Ronaldu?" retoriski vaicāja Odo, kuram tika uzdots papildinošais jautājums, vai pārkāpums tika fiksēts Ronaldu superzvaigznes statusa dēļ. "Paprasiet tiesnesim! Man nav pierādījumu, ka viņš būtu rīkojies citādi, ja tajā epizodē būtu bijis cits spēlētājs. Kontakts starp spēlētājiem bija, bet nezinu, kādēļ VAR nepievērsa uzmanību šai epizodei. Tiesnesis šodien nebija mums labvēlīgs."

Ado tika vaicāts, kas bija galvenais minimālā zaudējuma iemesls: "Tiesnesis! Ja pretinieki paši gūst vārtus – apsveicu, bet tā bija dāvana. Tā patiešām bija dāvana. Ko gan vēl varu teikt? Tā bija īpaša dāvana no tiesneša. Uzskatu, ka tas bija nepareizs lēmums. Man nav izskaidrojuma, kādēļ VAR neiesaistījās. Ir grūti spēlēt pret pasaules klases komandu, kad tā ir vadībā." Kataras klubā "Al Sadd" spēlējošais Andrē Ajū 73. minūtē gan panāca izlīdzinājumu, taču Žuau Felikss un Rafaels Leau atguva Portugālei vadību (3:1). Pēdējos vārtus spēlē 89. minūtē guva Belgradas "Crvena zvezda" uzbrucējs Osmans Bukari (2:3).

Ado, kuram pretenzijas bija ne vien pret pendeli, bet arī pret vairākām epizodēm, kurās, viņaprāt, netika fiksēti pārkāpumi pret Ganas spēlētājiem, atklāja, ka pēc mača mēģinājis tikties ar amerikāņu galveno tiesnesi Ismailu Elfatu: "Mēģināju. Dažiem cilvēkiem ārpus FIFA vaicāju, vai varu mierīgā manierē parunāt ar tiesnesi, bet viņi atbildēja, ka šāda tikšanās nav iespējama." Hamburgā dzimušais un visu futbolista karjeru Vācijā pavadījušais Odo Ganas izlasē savulaik aizvadīja 15 spēles, guva divus vārtus un piedalījās 2006. gada Pasaules kausā, kas notika tieši Vācijā, bet pēc spēlētāja karjeras beigām pildīja skauta un asistenta funkcijas. Gada sākumā viņš kļuva par Ganas pagaidu treneri un palīdzēja Pasaules kausa pārspēlēs pieveikt Nigēriju (0:0, 1:1), pēc tam pirmoreiz karjerā kļūstot par pilnvērtīgu galveno treneri.

Gana Pasaules kausu turpinās pirmdien, plkst. 15.00 pēc Latvijas laika tiekoties ar Dienvidkoreju, bet 2. decembrī cīnīsies pret Urugvaju. Korejieši un urugvajieši izspēlēja bezvārtu neizšķirtu.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.espn.com/soccer/fifa-cl...

Noderīgas saites:

PK 2022 jaunumi
Kalendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
"William Hill" prognožu spēle

Kur skatīties spēles?

“Forum Cinemas” sadarbībā ar “WilliamHill TV” piedāvā ekskluzīvu iespēju skatīties PK futbolā uz lielā kino ekrāna k/t “Kino Citadele” tiešraidē ar oriģinālo skaņu no stadiona – ļaujot apmeklētājiem pilnībā iejusties stadiona atmosfērā.

PK futbolā lielākajos sporta bāros Latvijā O'Learys Akropolē Rīga un Riga Plaza. Vairāk kā 70 TV ekrāni, boulings, biljards, virtuālās realitātes un sporta simulatori!


Slēpts komentārs: Normunds43
, 2022-11-25 10:18, pirms gada
Tik strīdīgā epizodē VAR pat niesaistīja. Ļoti aizdomīgi.
Slēpts komentārs: murziks
, 2022-11-25 10:22, pirms gada
Kā rodas iespēja uzrakstīt kko negatīvu par Ronaldu, ta Suveizda pirmais rindā. Tviteri jau tas pats. Kur tu biji kad bija jaraksta grupu apskati pirms turnira?
To visu darija nefutbola skribenti te.
, 2022-11-25 10:51, pirms gada
Beidziet raudat - epizode bija 50/50. Tikpat labi biezi netiek iedotas pendeles, kur tas patiesam bija. Ipasi pedeja laika MU rindas. Un tiesi pret Ronaldo.
Pec dazam minutem haljavu iesita Gana un dabuja savu golu atpakal, tapec nav ko mulkibas runat par netaisnibam un tiesnesa ietekmi.
Portugale pelniti uzvareja un ejam talak.
, 2022-11-25 10:51, pirms gada
ja kontakts bija, tiesnesis iedeva pendeli, un var neiejaucās, tad varbūt tiešām bija pendele? tāda doma neienāk prātā?
, 2022-11-25 11:03, pirms gada
Gratianus Funarius rakstīja: ja kontakts bija, tiesnesis iedeva pendeli, un var neiejaucās, tad varbūt tiešām bija pendele? tāda doma neienāk prātā?
Viņi droši vien spēli nemaz nav skatijšies
Jo pirmstam tieši šis spēlētājs kurš pārkāpa noteikumus (ātrumā pagrūžot CR7,protams,kad sekos kritiens,nevar tak apstaties,un Ganas spēlētājs pirmstam jau bija pelnijis kartiti,bet tiesnesis neiedeva,likumsakarigs tiesnesa lemums.
, 2022-11-25 11:13, pirms gada
Rubentus rakstīja: Kā rodas iespēja uzrakstīt kko negatīvu par Ronaldu, ta Suveizda pirmais rindā. Tviteri jau tas pats. Kur tu biji kad bija jaraksta grupu apskati pirms turnira?
To visu darija nefutbola skribenti te.
Viņš bija aizņemts ar jaunu vārdu locīšanu un ekspermentiem.
, 2022-11-25 11:19, pirms gada
Go0dFather rakstīja: Viņš bija aizņemts ar jaunu vārdu locīšanu un ekspermentiem.
Tikmer Novicki aicina Ltv, bet Birjuks komentē tv3 sport. Atskiriba jūtama, ne?
, 2022-11-25 11:28, pirms gada
Go0dFather rakstīja: Viņi droši vien spēli nemaz nav skatijšies
Jo pirmstam tieši šis spēlētājs kurš pārkāpa noteikumus (ātrumā pagrūžot CR7,protams,kad sekos kritiens,nevar tak apstaties,un Ganas spēlētājs pirmstam jau bija pelnijis kartiti,bet tiesnesis neiedeva,likumsakarigs tiesnesa lemums.
par 11m sitienu arī pie vakardienas spēles raksta bija neliela domu apmaiņa. Vairāk piekrītu tiem, kuri aicina vērtēt kontekstu, ka Ganas spēlētāji pirms tam nospēlēja agresīvi vairākās epizodēs un šo strīdīgo situāciju bija jāatdod par labu Portugālei

https://sportacentrs.com/futbols/pk...
Slēpts komentārs: Ivars Zvirgzdiņš
Slēpts komentārs: Ivars Zvirgzdiņš
, 2022-11-25 11:42, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Kopš WAR ieviešanas vairs nav un nevar būt nekāds 50/50. Vai nu ir pārkāpums, vai arī viņš nav. Ja epizode bija strīdīga, un tiesnesis atteicās no WAR izmantošanas, tad pendelei nebija jābūt.
Ko nozīmē "atteicās"? Iespējams es kļūdos, bet parasti, ja WAR ir kādas aizdomas viņi tad ziņo tiesnesim lai apskatās. Ja tiesnesim ir skaidri bijis redzams pārkāpums tad ir pendele un viss.
, 2022-11-25 11:43, pirms gada
Rubentus rakstīja: Kā rodas iespēja uzrakstīt kko negatīvu par Ronaldu, ta Suveizda pirmais rindā. Tviteri jau tas pats. Kur tu biji kad bija jaraksta grupu apskati pirms turnira?
To visu darija nefutbola skribenti te.
jā piekrītu, es to valodnieku vēl neesmu saticis kādā sporta pasākumā, bet kad satikšu tad pendeli noteikti iedošu.
, 2022-11-25 11:49, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: Ko nozīmē "atteicās"? Iespējams es kļūdos, bet parasti, ja WAR ir kādas aizdomas viņi tad ziņo tiesnesim lai apskatās. Ja tiesnesim ir skaidri bijis redzams pārkāpums tad ir pendele un viss.
Atzīstos, ka konkrēto spēli un epizodi es pats neredzēju, bet pēc atsauksmēm sapratu, ka tiesneša komunikācija ar WAR tiesnešiem nenotika. Ja epizodes ir strīdīgas, tad nereti WAR tiesneši sūta spēles galveno tiesnesi pašu skatīties epizodes atkārtojumu uz ekrāna. Šai gadījumā nekas tāds neesot bijis.
, 2022-11-25 11:53, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Ja epizodes ir strīdīgas, tad nereti WAR tiesneši sūta spēles galveno tiesnesi pašu skatīties epizodes atkārtojumu uz ekrāna. Šai gadījumā nekas tāds neesot bijis.
Es tieši par to arī runāju - ja tiesnesis neskatījās tad nekas strīdīgs tur nebija.
, 2022-11-25 11:57, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: Es tieši par to arī runāju - ja tiesnesis neskatījās tad nekas strīdīgs tur nebija.
Ja nebija, tad nebija!
Tomēr runas un atsauksmes ap šo epizodi rāda ko pretēju.
, 2022-11-25 12:01, pirms gada
Skatījos ITV tiešraidi, džekiem Premjerlīgas tiesnesis starp ekspertiem- tā arī godīgi pateica- Ronaldo gāja uz kontaktu/pendeli, un aizsarga kļūda, ka uzskrēja virsū, tajā situācijā viņam vajadzēja ļaut paskriet dziļāk stūrī, kur Ronaldo būtu bijis ļoti neērts leņķis, lai ko izdarītu.
, 2022-11-25 12:03, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Sorry, bet tas ir murgs stāstīt par kaut kādu sodu atdošanu tikai tāpēc, ka pirms tam kādam citam pretinieku komandā neiedeva sodu par pārkāpumu.
Lūdzu, parādi šādu noteikumu formulējumu kaut viena sporta veida noteikumos.
Ir konkrēts pārkāpums, un nekādas atsauces uz kaut ko citu nav un nevar būt.
te mazāk ir runa par atdošanu, bet to, ka Ganas spēlētāji jau iepriekš atzīmējās ar spēli uz noteikumu pārkāpuma robežas, kas šajā situācijā ļāva tiesnesim būt kategoriskam. Šī ir tikai versija un skaidrojums, kam tiecos piekrist. Ļoti iespējams, ka nav taisnība un to zina tikai tiesnesis.
, 2022-11-25 12:05, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Atzīstos, ka konkrēto spēli un epizodi es pats neredzēju, bet pēc atsauksmēm sapratu, ka tiesneša komunikācija ar WAR tiesnešiem nenotika. Ja epizodes ir strīdīgas, tad nereti WAR tiesneši sūta spēles galveno tiesnesi pašu skatīties epizodes atkārtojumu uz ekrāna. Šai gadījumā nekas tāds neesot bijis.
Tur jau tā lieta, ka strīdīga tikai tāpēc ka pārkāpa pret Ronaldo, būtu tur Mesi un ja gadījumā neiedotu pendeli, tad nets būtu pilns ar to kā tādā epizodē var neiedot pendeli. Konkrēti šajā PČ ir iedota arī daudz mīkstāka pendele, bet šeit nekas strīdīgs nemaz nebija, Ganas spēlētājs gribeja izsist bumbu un trāpīja pa papēdi, un pēc noteikumiem tas bija pārkāpums. Tai pašā laikā kāpēc Ganas treneris nesūdzas par to Kāpēc neieskaitīja Ronaldo pirmo vārtu guvumu? Jo tur tiesnesis nosvila aizdomīgu pārkāpumu par grūšanu no Ronaldo puses, bet tā kā tas bija par labu Ganai tad arī nesūdzas.
Slēpts komentārs: maģiskais
Slēpts komentārs: maģiskais
, 2022-11-25 12:16, pirms gada
Bija nebija-štrunts ar to, bet kāpēc Var nepieslēdzās? Jo ir redzētas krietni viennozīmīgākas epizodes, kurās VAR aicina tiesnesi pašam pārliecināties, bet te absolūts klusums, lai arī saskari knapi varēja saredzēt
, 2022-11-25 12:19, pirms gada
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: te mazāk ir runa par atdošanu, bet to, ka Ganas spēlētāji jau iepriekš atzīmējās ar spēli uz noteikumu pārkāpuma robežas, kas šajā situācijā ļāva tiesnesim būt kategoriskam. Šī ir tikai versija un skaidrojums, kam tiecos piekrist. Ļoti iespējams, ka nav taisnība un to zina tikai tiesnesis.
Ok, bet tu taču piekritīsi, ka pat daudzi sporta eksperti un komentētāji, jo īpaši hokejā, tā domā, un aicina tiesnešus tā rīkoties u.t.i., tipa, atdot sodus par pretiniekiem neiedotiem sodiem?!
, 2022-11-25 12:23, pirms gada
kecbaja rakstīja: Tur jau tā lieta, ka strīdīga tikai tāpēc ka pārkāpa pret Ronaldo, būtu tur Mesi un ja gadījumā neiedotu pendeli, tad nets būtu pilns ar to kā tādā epizodē var neiedot pendeli. Konkrēti šajā PČ ir iedota arī daudz mīkstāka pendele, bet šeit nekas strīdīgs nemaz nebija, Ganas spēlētājs gribeja izsist bumbu un trāpīja pa papēdi, un pēc noteikumiem tas bija pārkāpums. Tai pašā laikā kāpēc Ganas treneris nesūdzas par to Kāpēc neieskaitīja Ronaldo pirmo vārtu guvumu? Jo tur tiesnesis nosvila aizdomīgu pārkāpumu par grūšanu no Ronaldo puses, bet tā kā tas bija par labu Ganai tad arī nesūdzas.
Savulaik WAR tika ieviests ar domu, lai pilnībā izslēgtu visas strīdīgās epizodes, kas dod iemeslu komandām vainot tiesnešus un pretiniekus negodīgā rīcībā. Kā tomēr izradījās, tad pat tas nespēj izslēgt šos strīdus, jo paliek spēkā cilvēciskais faktors.
Tas nebija stāsts par konkrēto spēli, bet par faktu kā tādu.
, 2022-11-25 12:45, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Ok, bet tu taču piekritīsi, ka pat daudzi sporta eksperti un komentētāji, jo īpaši hokejā, tā domā, un aicina tiesnešus tā rīkoties u.t.i., tipa, atdot sodus par pretiniekiem neiedotiem sodiem?!
jā, piekrītu, ka notiek arī atdošana, tas man nešķiet pareizi.
, 2022-11-25 12:47, pirms gada
JurisT rakstīja: jā piekrītu, es to valodnieku vēl neesmu saticis kādā sporta pasākumā, bet kad satikšu tad pendeli noteikti iedošu.
Es biju domāji, ka vienīgais neciešu to mudaku Sūdaveizdu.. izrādās mēs te daudz tādu esam. Pretīgs tirliņš arī dzīvē.
, 2022-11-25 12:51, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Kopš WAR ieviešanas vairs nav un nevar būt nekāds 50/50. Vai nu ir pārkāpums, vai arī viņš nav. Ja epizode bija strīdīga, un tiesnesis atteicās no WAR izmantošanas, tad pendelei nebija jābūt.
Pilnigas mulkibas Tu jau atkal gvelz. Aizmugure vai nu ir vai ari nav, jo tur ir skaidri novilkta linija un sis noteikums neparedz nekadu subjektivitati. Bet sodi ir pavisam cita lieta, kur var iesaistit VAR un kaut 100 cilvekus un tur viedoklis dalisies, jo variacijas sodiem un konteksts var but loti plass. Un, ja reiz, pendeles nebutu 100%, tad noteikti VAR tiesnesi par to zinotu. Nekur nav teikts, ka VAR so epizodi neapskatija. Gluzi vienkarsi tiesnesim seit nevajadzeja iet skatities to video un viss.
Stridiga epizode, bet tiesnesim pieder gala vards un tas tapat neizskira speles likteni.
, 2022-11-25 12:53, pirms gada
maģiskais rakstīja: Bija nebija-štrunts ar to, bet kāpēc Var nepieslēdzās? Jo ir redzētas krietni viennozīmīgākas epizodes, kurās VAR aicina tiesnesi pašam pārliecināties, bet te absolūts klusums, lai arī saskari knapi varēja saredzēt
Ja būtu vajadzīgs VAR,tad viņi paši paziņotu galvenajam tiesnesim,lai nāk noskatās epizodi. VAR saskatija pārkāpumu un tas ari viss. Ja būtu dilemma,tad izsauktu.
, 2022-11-25 12:58, pirms gada
Es nezinu, vai kautkas ir mainījies VAR noteikumos, bet kādu laiku atpakaļ (liekas, ka iepriekšējā EČ) bija tā, ka, ja tiesnesis iedeva pendeli, tad VAR varēja iejaukties tikai tad, ja tiesnesis rupji kļūdījās un nekāda pendele tur nebija, bet, ja teorētiski tur varēja iedot pendeli (kā šoreiz), bet tiesnesis neiedeva, tad iesaistās VAR un tiesnesis iet skatīties.
, 2022-11-25 13:00, pirms gada
Ja tiesnesis nebūtu uzreiz iedevis to pendeli, tad iesaistītos VAR, tiesnesis apskatītos un nekāda pendele tur nebūtu
, 2022-11-25 13:07, pirms gada
1. A video assistant referee (VAR) is a match official, with independent access to match footage, who may assist the referee only in the event of a ‘clear and obvious error’ or ‘serious missed incident’ in relation to:

a. Goal/no goal

b. Penalty/no penalty

c. Direct red card (not second yellow card/caution)

d. Mistaken identity (when the referee cautions or sends off the wrong player of the offending team)

2. The referee must always make a decision, i.e. the referee is not permitted to give ‘no decision’ and then use the VAR to make the decision; a decision to allow play to continue after an alleged offence can be reviewed.

3. The original decision given by the referee will not be changed unless the video review clearly shows that the decision was a 'clear and obvious error'.

4. Only the referee can initiate a ‘review’; the VAR (and other match officials) can only recommend a ‘review’ to the referee.
, 2022-11-25 14:29, pirms gada
maģiskais rakstīja: Kā nebija nekā strīdīga, ja arī komnetētāji uzreiz teica, ka šaubīga pendele, tikai neliela saskare, bieži šādas pendeles nedodot- un tie ir vīri ar pieredzi, zina , ko runā
Pats jau tagad pateici ka saskare bija un kā šādos gadījumos bieži pendeles nedod, kas nozīmē ka reizēm arī dod.. Tad kas tev šajā epizode tik sāpīgs, ka kaut kas nepatīk? Jo pēc noteikumiem vis ir 100% skaidrs ka pārkāpums bija. Šeit nav tagad vājās vai stipras iesišanas pa papēdi jo abos gadījumos tas ir aizliegts.
, 2022-11-25 14:51, pirms gada
Pendele bija vai nebija, tas ir mazsvarīgi. Gana pirms tās pendeles bija pilnīgi bezspējīgi kautko izdarīt uzbrukumā. Tad vienu paši iebakstīja un aizmirsa kā spēlēt aizsardzībā. Ja spēle būtu beigusies ar 1:0 tad varētu kautko pakunkstēt, bet viņi ielaida vēl divus golus kur biji tīri laža aizsardzībā.
, 2022-11-25 14:56, pirms gada
HotābičsXIV rakstīja: Tik strīdīgā epizodē VAR pat niesaistīja. Ļoti aizdomīgi.
Pieci tiesneši VAR skatās visas epizodes un ja tiesnesis ko šaubīgu izdara uzreiz signalizē. Tur viss bija skaidrs ka pendele!!!