Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

FIFA paziņo aizvadītā gada vienpadsmit labākos vīriešu futbolistus

FIFA paziņo aizvadītā gada vienpadsmit labākos vīriešu futbolistus
Žoržinju - Eiropas čempions gan starp izlasēm, gan klubiem. Foto: EPA/Scanpix

FIFA paziņojusi kandidātus uz 2021. gada labākā futbolista un futbolistes, vārtsarga un vārtsardzes, kā arī vīriešu trenera un sieviešu trenera balvām. Balvu ieguvēji tiks paziņoti tiešsaistes ceremonijā 17. janvārī.

Uz FIFA labākā vīriešu futbolista balvu turpina pretendēt 11 spēlētāji: pagājušā gada labākais spēlētājs Roberts Levandovskis (Polija), 2019. gada labākais spēlētājs Lionels Mesi (Argentīna), 2016. un 2017. gada labākais spēlētājs Krištianu Ronaldu (Portugāle), Eiropas čempions un Čempionu līgas uzvarētājs Žoržinju (Itālija), viņa kluba biedrs Ngolo Kantē (Francija), kā arī Karims Benzemā (Francija), Kevins De Breine (Beļģija), Ērlings Holanns (Norvēģija), Kiljans Mbapē (Francija), Neimārs (Brazīlija) un Mohameds Salāhs (Ēģipte).

Kopš 2016. gada, kad FIFA atsāka šīs balvas noteikšanu vienatnē, labāko vienpadsmitniekā allaž tikuši tikai divi spēlētāji – Ronaldu (visus piecus iepriekšējos gadus bija trijniekā) un Mesi (četri trijnieki, taču arī viena piektā vieta). No pagājušā gada vienpadsmitnieka nav Sadio Manē, kurš divus gadus pēc kārtas tika pieciniekā, Tjagu Alkantaras, 2019. gada otrās vietas ieguvēja Virdžila van Deika un arī Serhio Ramosa. Viņus aizvietojuši Benzemā, Holanns un Žoržinju, kuri pirmoreiz tikuši vienpadsmitniekā, un Kantē, kuram 2017. gadā bija devītā vieta.

Labākā vīriešu trenera balvai nominēti Antonio Konte (Itālija), Hanzi Fliks (Vācija), Žuzeps Gvardiola (Spānija), Roberto Mančīni (Itālija), Lionels Skaloni (Argentīna), Djego Simeone (Argentīna) un Tomass Tuhels (Vācija), bet labākais vārtsargs būs meklējams starp šiem pieciem: Alisons Bekers (Brazīlija), Džanluidži Donnarumma (Itālija), Eduārs Mendī (Senegāla), Manuels Noiers (Vācija), Kaspers Šmaihels (Dānija).

Uz dāmu labākās spēlētājas godu pretendē Stīna Blakstēniusa (Zviedrija), Aitana Bonmati (Spānija), Lūsija Bronza (Anglija), Magdalēna Ēriksone (Zviedrija), Karolīna Grema (Dānija), Pernille Hārdere (Dānija), Henifere Ermoso (Spānija), Sojuna Či (Dienvidkoreja), Sema Kera (Austrālija), Vivianna Mīdema (Nīderlande), Aleksija Puteljasa (Spānija), Kristīne Sinklēra (Kanāda) un Elena Vaita (Anglija). Labākās vārtsardzes nominācijā izvirzītas Anna Katrīna Bergere (Vācija), Kristiane Endlere (Čīle), Stefanī Labē (Kanāda), Hedviga Lindāla (Zviedrija) un Alisa Nīhere (ASV), bet uz labākā sieviešu trenera balvu pretendē Ļuiss Kortess (Spānija), Pēters Gerhardsons (Zviedrija), Emma Heiza (Anglija), Beverlija Prīstmena (Anglija) un Sarina Vīgmana (Nīderlande).

Izmantotie resursi:
https://www.fifa.com/media-releases...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-11-22 22:30, pirms 2 gadiem
Rastorgujevs Lohs rakstīja: Kur Uldrikis?
😂😂😂
, 2021-11-22 22:49, pirms 2 gadiem
Vīriešu futbolistus? Latviešu valodā vispār nav problēmas ar dzimtēm: futbolisti un futbolistes. Nevajag taisīties pakaļ angļu valodai, kur tas nav vajadzīgs.
, 2021-11-23 05:12, pirms 2 gadiem
Opā, ar Suhveizdas dāsnu piepalīdzību, esam aplaimoti ar jaunu kategoriju. Jo, ja ir VĪRIEŠU FUTBOLISTI (tā Suhveizda), tad ir arī SIEVIEŠU FUTBOLISTI! Bet varbūt tie ir SIEVU FUTBOLISTI? Variantus studijā!

Kāšons, kas dzīvo pagrabā un kuram nav propelleris
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja