Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Autors: Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: es šodien jūtos kā viesstrādnieks ar trīs miljonu algu

Dīvāna eksperts: es šodien jūtos kā viesstrādnieks ar trīs miljonu algu
Strādnieks FIFA fanu teltī. Foto: Reuters/Scanpix

Kad FIFA prezidents Džanni Infantīno devās uz savu uzrunu pirms Pasaules kausa sākuma, Dīvāna eksperts zināja, ka tajā brīdī top vēsture. Šī runa tika plaši apspriesta jau visā nedēļas nogalē, par to viedokļi atradās pat neticamākajās vietās, un šeit kaut ko oriģinālu grūti piebilst. Taču Dīvāna eksperts apskatīja savu deviņu advokātu parakstīto līgumu ar Sportacentru un secināja, ka par oriģinalitātes nepieciešamību tur nekas nav minēts, tāpēc arī nevajag kautrēties sasummēt, kas tad sestdien notika pasaules futbola bosa galvā.

Kad Džanni saņēma no Kataras draugiem atļauju paziņot, ka Pasaules kausā tiks gaidīti pilnīgi visi viesi, neatkarīgi no rases, reliģijas vai seksuālās orientācijas, viņam nebija ne prāta nācis, ka tas attieksies arī uz žurnālistiem. Tāpēc piektdienas vakarā Džanni pārsteigts uzklausīja FIFA preses sekretāru, kurš pavēstīja, ka vajadzētu tomēr sarīkot vismaz vienu preses konferenci, kaut vai ķeksīša pēc.

Bet nu nekādu problēmu, nodomāja Džanni un ķērās pie runas rakstīšanas. Ātrumā gan pie rokas nebija tīras papīra lapas, tādēļ viņš bija spiests no atkritumu kastes izvilkt līgumu ar "Budweiser" un rakstīt runu uz šīm lapām. Tas neprasīja daudz laika, un drīz vien viņš jau varēja pasaukt preses sekretāru, lai pasniegtu viņam savu runu.

"Šodien es jūtos kā katarietis," skaļi lasīja preses sekretārs, ar katru nākamo teikumu acīm ieplešoties arvien lielākās šausmās. "Šodien es jūtos kā arābs. Šodien es jūtos kā afrikānis. Šodien es jūtos kā invalīds. Šodien es jūtos kā viesstrādnieks... Kungs, atvainojiet, ka iebilstu, bet vai jums tiešām liekas, ka šeit viss ir kārtībā?"

Džanni paņēma runas lapu atpakaļ un ar sarauktām uzacīm pārlasīja to, tad atvieglots pateicās savam palīgam: "Te gandrīz sanāca lielas problēmas, bet labi, ka pamanīji. Protams, ka beigās jāpapildina arī ar "Es jūtos kā gejs". Es apsvēru arī vārdus "Es jūtos kā melnais" un "Es jūtos kā krievs", bet tas jau būtu nesmalkjūtīgi, vai ne?"

Preses sekretārs mēmi piekrita, bet tad mēģināja vēlreiz iebilst: "Jā, bos, saprotu, bet varbūt tomēr uzmetam vēl vienu aci? Proti, vai nesanāks tā, ka, piemēram, cilvēki ar kustību ierobežojumiem vai cita veida invaliditāti varētu justies aizvainoti par šādiem vārdiem? Tāpat arī tā daļa par ievestajiem strādniekiem... "

Džanni viņu asi pārtrauca: "Protams, ka nesanāks, es taču labi zinu, kas ir invaliditāte. Man pašam bērnībā bija rudi mati, un citi bērni skolā smējās. Un mani paša vecāki bija imigranti – viņi no Itālijas ziemeļiem pārbrauca pāri robežai uz Šveici, tā ka es labi zinu, ko nozīmē strādāt citā valstī. Beidz mani te uzvilkt un labāk padod no ledusskapja vienu no tiem aliņiem, kurus mūsu sponsori pavisam lieki atveda uz Kataru – vai tad nezināja, ka šeit ir citi likumi?"

Šis preses sekretārs, pavisam traks cilvēks, atļāvās iebilst, ka FIFA pati jau noslēdza līgumu par alus tirdzniecību stadionos. "Jā, mēs noslēdzām un naudu paņēmām, bet vai tad tie amerikāņu brūvētāji nesaprata, ka tāpat beigās katarieši neatļaus?" Džanni patiesā pārsteigumā vaicāja un izstaipīja plecus kā pēc labi padarīta darba, gatavojoties sestdien ar savu runu salikt visu pa plauktiņiem un pielikt punktu jebkādām diskusijām par Kataras Pasaules kausu.

Iespējams, šajā plānā kaut kas tomēr nogāja greizi, jo pēc FIFA prezidenta uzrunas visi pasaules mediji pēkšņi tomēr neizdzēsa visu savu kritiku par to, ka katariešu naudas dēļ FIFA lien uz vēdera un piekāpjas visos iespējamajos veidos, lai tikai izpatiktu turnīra saimniekiem. Lai gan FIFA prezidents prata pats nesmejoties norādīt, ka "katrs lēmums PK sakarā ir pilnībā saskaņots ar FIFA", divas dienas vēlāk sekoja Džanni paziņojums, ka FIFA atbalsta LGBT kustību visos iespējamajos veidos, stāv un krīt par to, izņemot atļauju komandu kapteiņiem PK spēlēs Katarā iznākt laukumā ar "One Love" varavīksnes apsējiem.

Būs gan patiešām interesanti beigās uzzināt, cik ļoti visi Džanni centieni ieraut futbolu politikas, morāles, reliģijas, imigrācijas un seksuālās orientācijas jautājumos (savu vēstuli izlasēm ar aicinājumu koncentrēties tikai futbolam Džanni no atmiņas izdzēsa tikpat veiksmīgi kā to, ka trīs miljonus dolāru gadā pelnošais funkcionārs savulaik piestādīja FIFA rēķinu 10 tūkstošu dolāru apjomā par jauniem matračiem savā privātajā mājā) būs ietekmējuši Pasaules kausa spēļu popularitāti.

Kā nekā, šoreiz LTV7 kanālā PK tiešraides redzamas laikā, kad Latvijā jau sākusies metereoloģiskā ziema. Dīvāna eksperts uzskata, ka Martinam Dukuram vajadzēja turpināt karjeru kaut vai tāpēc, lai redzētu, kuru notikumu LTV7 izvēlētos rādīt tiešraidē – skeletona sacensības vai PK spēli starp divām ārzemju izlasēm. Tāpat vēl jau Latvijā populārie biatloni un bobsleji tūlīt sāks sezonu, neviens nav atcēlis vietējās hokeja un basketbola līgas TV4 ekrānos, tāpat pilnā sparā "Viaplay" tiešraidēs risinās NHL spēles ar vairāku latviešu dalību, kā arī interesi piesaista NBA spēles, kas ir "Go3" kanālos, kamēr Amerikā nekas nespēj konkurēt ar NFL sezonu. Tas gluži nav tas pats, kas jūnijā savākt rekordreitingus praktiski bezkonkurences apstākļos.

P.S. Kā ierasts, Dīvāna eksperts paļaujas tikai uz pašām uzticamākajām atsaucēm, izmantojot tādus "Twitter" avotus kā "Real World Cup 2022", "FIFA, not parody" un "BBBC official".

Noderīgas saites:

PK 2022 jaunumi
Kalendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
"William Hill" prognožu spēle

Kur skatīties spēles?

“Forum Cinemas” sadarbībā ar “WilliamHill TV” piedāvā ekskluzīvu iespēju skatīties PK futbolā uz lielā kino ekrāna k/t “Kino Citadele” tiešraidē ar oriģinālo skaņu no stadiona – ļaujot apmeklētājiem pilnībā iejusties stadiona atmosfērā.

PK futbolā lielākajos sporta bāros Latvijā O'Learys Akropolē Rīga un Riga Plaza. Vairāk kā 70 TV ekrāni, boulings, biljards, virtuālās realitātes un sporta simulatori!


, 2022-11-21 18:40, pirms gada
Perfekti kā vienmēr!! Viss pateikts! Mudaki, kas nesaprot metaforas, protams, tupīs. Bet perfekti pateikts!
, 2022-11-21 18:54, pirms gada
Trāpīgi! Infantīno runā bija dīvaina, maigi sakot. Bet atbildes, kādēļ tik viegli uzmeta alus kompāniju, laikam slēpjas šajā faktā:

https://sportacentrs.com/futbols/pk...
, 2022-11-21 22:23, pirms gada
Ja vien nav tikai mārketinga gājiens, tad izskatās, ka Budweiser plāno PK paredzēto aliņu atdot uzvarētājiem:

https://twitter.com/Budweiser/statu...
, 2022-11-21 22:58, pirms gada
Laiki mainās, bet FIFA korupcija nē!
Uvažuha dīvāna ekspertam par rakstu!