Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Vārds lietpratējiem: vai uz Latvijas izlases vārtiem bija jābūt pendelei?

Vārds lietpratējiem: vai uz Latvijas izlases vārtiem bija jābūt pendelei?
Daniels Ontužāns slēpj sarūgtinājumu. Foto: LFF

Pasaules kausa kvalifikācijas mačs Latvijas futbola izlasei pirmdien noslēdzās uz sāpīgas nots - mača izskaņā uz tās vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, ko pretiniece Turcija realizēja un uzvarēja ar 2:1. Tā bija strīdīga epizode, kurā tiesnesis tikpat labi pendeli varēja nepiešķirt.

Kristaps Blanks, "Riga FC" treneris

"Pendeli varēja dot un varēja arī nedot. Nezinu, vai tiesnesis tādu būtu piešķīris uz otriem vārtiem… Protams, bēdīgi, ka visu maču tik labi spēlēts, un pašās pēdējās minūtēs ielaižam 11 metru soda sitienu.

Domāju, sava loma bija arī izlašu statusam. Tā tas ir daudzviet futbolā. Domāju, tiesnesim spēles beigās būtu daudz vieglāk nozīmēt pendeli uz mūsu, ne turku vārtiem, ja epizodes būtu līdzīgas. Statusam ir sava loma.

Spēles pret Nīderlandi un Turciju mūsējiem bija labas. Pirmajā mačā bija grūtāk, jo spēlējām diezgan zemu un cerējām uz pretuzbrukumiem, taču kaut ko izveidojām un spēles beigās likām nīderlandiešiem pat panervozēt. Salīdzinot ar iepriekšējiem logiem, ir sperts solis uz priekšu. Arī puiši spēlē drošāk un ar lielāku pārliecību. Cerams, ka šie mači ir kā cerību stars nākotnei. Ir izveidojies spēlētāju kodols, pamazām saspēlējas un nāk brieduma gadi. Nākamā gada Nāciju līga parādīs, vai esam progresējuši, jo tur atkal būs jāspēlē ar sava kalibra izlasēm. Ja uzvarēsim un kāpsim augstāk, tas parādīs, ka ir sperti soļi uz priekšu. "

Kristians Kareļins, aktieris un "Pa pāris kausiem" veidotājs

"Skatoties spēli no tribīnēm, bija emocionālais faktors, ka pendelei pašās mača beigās nevajadzētu būt, jo tas būtu ļoti sāpīgi. Tomēr pēc spēles atkārtojumā redzēju, kāds šīs epizodes leņķis tika parādīts tiesnesim. No aizmugures tiešām izskatījās, ka Kaspars Dubra pagrūda. Savukārt televīzijā bija cits leņķis, kur izskatījās, ka turks pats noķēra Kaspara roku sev padusē un nolikās. Man rodas jautājums: kas nosaka kameru leņķus, no kuriem tiesnesim rāda atkārtojumu? Tas man šķita neveikli. Bet kā bija – tā bija. Spēle bija super!

Pēc oktobra spēlēm ir patīkama pēcgarša, kaut gan kāda tā varētu būt pēc zaudējumiem… Taču puiši kapājās un cīnījās. Iepriekšējā kvalifikācijas ciklā bija 0:3 un 0:5, un bija dusmas, ka spēlētāji vienkārši staigā pa laukumu. Tā vismaz izskatījās vizuāli, bet šobrīd puiši grauž zemi. Sūds par to, ka 0:1 vai 1:2, bet man bija kaifs atbalstīt komandu, jo bija emocijas. Nebija nekā no bezcerības, tas vienkārši bija labs sports.

Domāju, Nāciju līgā nākamgad varētu sākties problēmas, jo mēs kā emulators pielāgojamies pretinieku spēles līmenim. Nebūs tā, ka tagad sitīsim sava līmeņa komandas, arī ar tām mocīsimies. Grūtāk ir uzvarēt sava līmeņa izlasi, nekā nospēlēt cienīgi ar futbola lielvalstīm."

Anatolijs Kreipāns, Radio SWH

"Domāju, pendele tika nozīmēta pelnīti – kontakts starp spēlētājiem bija. To īpaši labi varēja redzēt atkārtojumā no mugurpuses. To varēja manīt arī pēc Kaspara reakcijas - viņš saprata, ka ir nedaudz pārcenties. No otras puses – nedrīkst pārmest, jo viņš centās un darīja, ko varēja. Zini kā, visi jau tagad gudri, bet pēc tam nodomāju, kāpēc Dubra aiztika Jilmazu, jo viņš jau gāja prom no vārtiem un neko neizdarītu. Protams, kad esi laukumā, viss notiek daudz citādāk.

Pirmais puslaiks Latvijas izlases izpildījumā man ļoti patika, bet pēc tam mūsējie nedaudz noplīsa. Viegli jau no malas teikt, bet varbūt vajadzēja nedaudz pieturēt bumbu, pretuzbrukumos nospēlēt pacietīgāk un tik ļoti nesteigties. Skaidrs, katrs laukumā gribēja izdarīt darbu pēc iespējas labāk, bet bija pāris epizodes, kur varēja nospēlēt rūpīgāk. Jāsaprot gan, ka futbolisti, kuri spēlēja priekšējā līnijā, pārsvarā bija jauni džeki. Spēli skatījos Krievijas futbola kanālā – godīgi sakot, tik daudz uzslavu Latvijas izlasei sen nebiju dzirdējis.

Solīti pa solītim, bet kustība uz priekšu Latvijas izlasei ir. Arī Nīderlandi patramdījām, un, ja salīdzina ar spēli Amsterdamā, mačs Rīgā bija kā diena pret nakti."

Kaspars Dubra pēc mača: "Pendelei bija jābūt!"

Vai 11 metru soda sitienam uz Latvijas izlases vārtiem bija jābūt?

  • 312

  • 317



, 2021-10-12 14:58, pirms 3 gadiem
Mans eksperta viedoklis - pendelei nebija jābūt nevis tāpēc, ka nebija pārkāpuma, bet gan tāpēc, ka spēle jau bija beigusies pirms tā.
, 2021-10-12 15:11, pirms 3 gadiem
Toļiks nespēj Lv ķērcējus izturēt un skatās vatastānas tv
, 2021-10-12 15:13, pirms 3 gadiem
Par pievienoto materiālu. Nepatīk tādas intervijas, kur žurnālists runā (uzdod jautājumu?) pusotru minūti un intervējamais spēlētājs runā 20 sekundes... Tomēr profesionālāk jādarbojas.
, 2021-10-12 15:21, pirms 3 gadiem
huy rakstīja: Toļiks nespēj Lv ķērcējus izturēt un skatās vatastānas tv
Es pilnībā atbalstu Anatoliju,nevar šos Kas šobrīd komentē paklausīties,labāk skatīties ru vai eng versijā,Futbolu lv komentēt normāli var daži-Birjuks ,Novickis,brižiem Suveizdu var.
, 2021-10-12 15:25, pirms 3 gadiem
Žurnālista nekompetence jautājuma uzdošanā ir vnk āāāāāārprāts !!!!! Aug otrs Rīmenis - jautājums ilgst minūti un tajā jau ir iekļauta atbilde
, 2021-10-12 15:41, pirms 3 gadiem
Intervētājs totāls cirvis, kurā iestādē viņš žurnālistiku apguvis?
3/4 no video aizgāja uz to, kad intervētājs izteica savu viedokli par notikošo, nevis īsi un kodolīgi uzdeva jautājumus Dubram
Intervētājs LOHS un AMATIERIS!
, 2021-10-12 15:43, pirms 3 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Par pievienoto materiālu. Nepatīk tādas intervijas, kur žurnālists runā (uzdod jautājumu?) pusotru minūti un intervējamais spēlētājs runā 20 sekundes... Tomēr profesionālāk jādarbojas.
Precīzi! Es arī slēdzu interviju, jo gribu spēlētāju paklausīties, nevis kaut kādas intervētāja "gudrības"!
, 2021-10-12 15:49, pirms 3 gadiem
Toļiks ir kārtīga Interfronte
, 2021-10-12 15:55, pirms 3 gadiem
kriksitss rakstīja: Es pilnībā atbalstu Anatoliju,nevar šos Kas šobrīd komentē paklausīties,labāk skatīties ru vai eng versijā,Futbolu lv komentēt normāli var daži-Birjuks ,Novickis,brižiem Suveizdu var.
Ir vēl sūdīgāki par Tevis pieminētajiem komentētājiem?!?
, 2021-10-12 16:02, pirms 3 gadiem
spēlmanis rakstīja: Toļiks ir kārtīga Interfronte
Mani galīgi neizbrīna, ka Kreipāns klausās krievus, ņemot vērā, ka viņš bija čekas maisos. Tiešām, reāla interfronte.
, 2021-10-12 16:09, pirms 3 gadiem
Pandora rakstīja: Mani galīgi neizbrīna, ka Kreipāns klausās krievus, ņemot vērā, ka viņš bija čekas maisos. Tiešām, reāla interfronte.
Nu kāda vēl interfronte - Kreipāns par politiku neizsakās. Varbūt viņam mājās vienkārši nav TV6. Es arī tāpēc skatījos ar krievu komentētāju.
, 2021-10-12 16:18, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Nu kāda vēl interfronte - Kreipāns par politiku neizsakās. Varbūt viņam mājās vienkārši nav TV6. Es arī tāpēc skatījos ar krievu komentētāju.
Ja neizsakās, nenozīmē, ka nav interfronte. Slēpjas.
, 2021-10-12 16:53, pirms 3 gadiem
Spéle beidzãs neizśķirti, jau tãs 4 papildminûtes bija par daudz! Nebija arî nekãda spéles pãrtraukuma., ne ãrsti ar nestuvém, ne cits. Kad nedaudz stiepj laiku izsitot bumbu, metot autu tã ir spéles sastãvdała par ko nav jãdod papildus minûtes.
Tiesnesis redzot ka turki aktivizéjas, gribéja izvilkt turku uzvaru un tas izdevãs!
Vai tieśãm soģis drîkst spéles laiku stiept lîdz bezjédzïbai. Viss jau dãsni tika kompenséts ar 4 minûtém!
, 2021-10-12 16:56, pirms 3 gadiem
huy rakstīja: Toļiks nespēj Lv ķērcējus izturēt un skatās vatastānas tv
Dažreiz ir interesanti paklausīties, ko citi par mums stāsta. Esmu hokeja čempi tā skatījies kanādiešu TSN.
, 2021-10-12 17:02, pirms 3 gadiem
Latvieśu komentétãji zaudé objektivitãti, un ne tikai futbolã, tenisã vispãr jãgrieź skana nost. Lai ko sakãm par krieviem, viñu komentétãji ir profesionãlãki
, 2021-10-12 17:14, pirms 3 gadiem
pendele nebija, jo pirms tam turks ar rokām sev palīdzēja tikt garām Dubram!!
, 2021-10-12 17:23, pirms 3 gadiem
Es brīnos, ka te cilvēki iebilst par sporta skatīšanos krievu sporta kanālos. Es tos gadiem skatos un priecājos par sporta komentētāju profesionalitāti, informatīvo līmeni un labvēlību starp citu gan pret Baltijas sporta komandām, gan Ukrainas! Nekādas politikas. Tikai tas šovinists Gubernjevs nav klausāms, pārējie visi ir super.
Nepavelk mums sporta komentētāji, nepavelk… Un tie pārgudrie žurnālistu dubultjautājumi un pašanalīze, nevis īsi kompakti, konkrēti jautājumi sportistam, tās vispār ir aklās šausmas…🤦‍♂️
, 2021-10-12 18:17, pirms 3 gadiem
Karlo rakstīja: Es brīnos, ka te cilvēki iebilst par sporta skatīšanos krievu sporta kanālos. Es tos gadiem skatos un priecājos par sporta komentētāju profesionalitāti, informatīvo līmeni un labvēlību starp citu gan pret Baltijas sporta komandām, gan Ukrainas! Nekādas politikas. Tikai tas šovinists Gubernjevs nav klausāms, pārējie visi ir super.
Nepavelk mums sporta komentētāji, nepavelk… Un tie pārgudrie žurnālistu dubultjautājumi un pašanalīze, nevis īsi kompakti, konkrēti jautājumi sportistam, tās vispār ir aklās šausmas…🤦‍♂️
Ko tev nevelk vakardienas pāris labi komentētāji.Gan spēlei labi seko,gan daudz izstāsta par spēlētājiem un vēsturi neaizraujoties kā to vienmēr darīja Kreipāns un arī viņu temperaments un jociņi ir tas,kas man patīk.
, 2021-10-12 18:42, pirms 3 gadiem
NEzinu, kuri tur lv komentē bet savā laikā EČ es tos klaunus nevarēju izturēt. Krievu kanālos tādā ziņā normāli, runā par lietu, pa reizei kādu faktu pasaka toļika stilā.
, 2021-10-12 20:06, pirms 3 gadiem
M8archa rakstīja: NEzinu, kuri tur lv komentē bet savā laikā EČ es tos klaunus nevarēju izturēt. Krievu kanālos tādā ziņā normāli, runā par lietu, pa reizei kādu faktu pasaka toļika stilā.
Par sniegu nerunā. Ja tev patīk čāpstināšanās, krekšķināšana un runāšana, vispār nesekojot spēlei, tad varbūt tev labāk skatīties laika ziņas?
, 2021-10-13 01:14, pirms 3 gadiem
"Vārds lietpratējiem: vai uz Latvijas izlases vārtiem bija jābūt pendelei?", gandrīz vai gribas aiziet uz tirgu un aprunāties ar vietējām tantēm par to vai kāpostu cenas ir adekvātas, vai kokiem lapas pietiekoši ātri dzeltē, vai ziema atkal ceļu uzturētājus pārsteigs negaidīti... Autor, ko mainīs šis Tavs jautājums, vai pēc diskusijām pendeli atcels? Ja tiesneši tā lēma, tātad bija.
, 2021-10-13 07:49, pirms 3 gadiem
Man šķiet liela nozīme bija piešķirtā dzeltenā kartiņa Ozolam spēles beigās par laika vilcināšanu, ja tās nebūtu spēle būtu beigusies pēc četru minūšu papildlaika.
, 2021-10-13 09:45, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Mans eksperta viedoklis - pendelei nebija jābūt nevis tāpēc, ka nebija pārkāpuma, bet gan tāpēc, ka spēle jau bija beigusies pirms tā.
Spēle beidzās tikai ar tiesneša beigu signāla svilpi.Tas pirmkārt. Tālāk,spēles laiku nosaka tikai un vienīgi galvenais tiesnesis.Tas otrkārt.Par pendeli vispār nevar būt nekādu diskusiju,ja pats Dubra skaidri pateica,ka tur bija pārkāpums.Tas treškārt.Labāk pameklēsim problēmas savā dārziņā un pamācīsimies šoreiz no savām kļūdām.Komanda cīnījās līdz beigām un par to viņiem arī paldies.Skola maksā naudu. Šoreiz neizdevās,bet pienāks laiks ,kad izdosies.