Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Turku treneris: "Uzvara pēdējās sekundēs ar pendeli allaž ir ar daļu veiksmes"

Turku treneris: "Uzvara pēdējās sekundēs ar pendeli allaž ir ar daļu veiksmes"
Štefans Kuncs. Foto: Toms Kalniņš/EPA/Scanpix

Turcijas futbola izlase Rīgā ieradās ar teju vai obligātu uzdevumu izcīnīt trīs punktus, un par spīti 70. minūtē ielaistiem vārtiem to arī izdevās paveikt, izraujot uzvaru ar 2:1. Bijušajam Vācijas U21 izlases galvenajam trenerim Štefanam Kuncam tā bija tikai otrā spēle pie komandas stūres. Piedāvājam Kunca sacīto, preses konferencē atbildot uz Turcijas un Latvijas žurnālistu jautājumiem.

- Apsveicu ar uzvaru, kas turku nācijai ir milzīgs prieks un ļauj saglabāt cerības uz Pasaules kausu. Vispirms gribēju jautāt par uzvaras nozīmību, bet redzējām jūsu emocijas laukumā – aprakstiet tās, lūdzu!
- Spēle neizdevās perfekta, mums arvien ir ļoti daudz uzlabojama, bet iepriekšējās dienās varēja redzēt, cik ļoti komanda saliedējas. Arī treneru štābā un ap izlasi ir jaunas sejas, un es jutu, ka mēs augam un veidojas komandas gars, kas ir ļoti vajadzīgs. Spēles pārtraukumā biju apmierināts un mainījām tikai dažas detaļas, bet pēc tam, kad Latvija panāca 1:0, nedaudz mainīju taktiku. Svarīgākais bija tas, ka jau kopš pirmās sekundes pēc ielaistajiem vārtiem nevarēja redzēt nevienu spēlētāju, kurš būtu nokāris galvu, - viņi ticēja saviem spēkiem. Esmu priecīgs un lepns, ka spēlētāji varēja līdzjutējiem Turcijā un ne tikai Turcijā, jo dzirdēju, ka arī manā pilsētā [Vācijā] ielas ir pilnas ar turkiem, dāvāt šo uzvaru. Esmu gandarīts, ka komanda ne mirkli nepadevās un ka spējām, pagriezt spēles gaitu. Uzskatu, ka saikne starp izlasi un turku līdzjutējiem pamazām atgriežas. Zinām, ka par šo uzvaru dod tikai trīs punktus un ka mums vēl ir daudz uzlabojama, bet šī spēle bija svarīga ne tikai no trīs punktu, bet arī mentālā aspekta.

- Emocijas vēlaties paturēt pie sevis? Un cits jautājums – cik ļoti šī uzvara maina situāciju cīņā par tikšanu uz Pasaules kausu?
- To redzēsim nākamajās spēlēs. Domāju, ka no šīs spēles varam kaut ko paņemt, bet nav nekādas garantijas, ka nu gan viss būs citādi. Zinu, ka daudzi no jums, žurnālistiem, ir pieredzējuši un zināt, ka šāda uzvara var ļoti palīdzēt mentālā ziņā, bet mums vēl ir daudz darāmā pirms nākamajām spēlēm. Joprojām esam cīņā.

- Apsveicu ar pirmo uzvaru pār Latviju 97 gadu laikā (treneris iesmejas). Kopš "Euro 2020" finālturnīrā izlasē ir vērojamas psiholoģiskas problēmas – vai uzskatāt, ka ar šo uzvaru nu tās ir pilnībā pārvarētas?
- Noteikti ne pilnībā, bet tagad spēlētāji zina, ka ir spējīgi paveikt ko tādu, kam neviens cits netic. Viņi var salauzt un pagriezt spēli, kuru visi citi uzskatītu par zaudētu. Tagad komanda to zina.

- Latvija pirmā guva vārtus, tai bija arī septiņi stūra sitieni pirmajā puslaikā un daudz pretuzbrukumu iespēju. Vai gaidījāt tik smagu spēli un vai uzvarējāt pelnīti?
- Jā, zinājām, ka tas ir Latvijas spēles stils. Tai ir ļoti gari spēlētāji, kuri labi spēlē ar galvu, un varbūt nezināt mūsu iepriekšējo spēļu fonu – mums bija problēmas ar aizsargāšanos pēc stūra sitieniem. Šodien, domāju, šajā ziņā mums klājās normāli – neielaidām vārtus, bet joprojām ļaujam pretiniekiem nopelnīt pārāk daudz stūra sitienu un tiešo brīvsitienu. Pirms spēles par to runājām, ka mums nevajadzētu to darīt. Kas attiecas uz Latvijas ātrajām pārejām, zinājām par tām. Manuprāt, aizsardzībai vajadzēja labāk no tām izvairīties. Ja runā par pelnītu uzvaru, tad uzvaru ar pendeli pēdējās sekundēs nekad nevar saukt par simtprocentīgi pelnītu – protams, palīdzēja arī veiksme.


, 2021-10-12 08:39, pirms 3 gadiem
Veiksme uzsmaida stiprākajam
, 2021-10-12 12:33, pirms 3 gadiem
"arī manā pilsētā [Vācijā] ielas ir pilnas ar turkiem"
njā.. bez komentāriem
, 2021-10-12 18:04, pirms 3 gadiem
Ļoti sakarīgi vārdi no trenera puses.