Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Ronaldu, Silva un Kanselu: arī Portugāle sastāvā iekļauj lielākos spīdekļis

Ronaldu, Silva un Kanselu: arī Portugāle sastāvā iekļauj lielākos spīdekļis
Krištianu Ronaldu. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

Portugāles futbola izlases galvenais treneris Fernandu Santušs nosaucis 26 futbolistus, kuri pārstāvēs valstsvienību 2022. gada FIFA Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā. Sastāvā iekļauti portugāļu lielākie spīdekļi.

"Visi sastāvā iekļautie futbolisti, tajā skaitā arī Ronaldu, ir izsalkuši un alkst aizvest Portugāli līdz pasaules čempiontitulam," teica Portugāles izlases galvenais stūrmanis Fernandu Santušs.

Portugāles lielākajai zvaigznei Krištianu Ronaldu šis, visticamāk, būs pēdejais Pasaules kauss karjerā kā spēlētājam, taču ne pēdējais izlašu turnīrs. Pats futbolists iepriekš izteicies, ka plāno piedalīties arī ''Euro 2024''. Pēdējais finālturnīrs gan, visticamāk, būs 39 gadus vecajam ''Porto'' centra aizsargam Pepem.

Bez Ronaldu ierindā būs arī otra Mančestras granda ''City'' futbolists Bernardu Silva un viņa komandas biedrs Žuau Kanselu. Tāpat no ''United'' Portugāli pārstāvēs Brunu Fernandišs un Djogu Dalots.

Santušs finālturnīra sastāvā pulcējis arī trīs Francijas granda Parīzes ''Saint-Germain'' pārstāvjus – Nunu Mendišu, Danilu Pereiru un Vitinju.

Portugāles futbolisti 2022. gada FIFA Pasaules kausa finālturnīra spēlēs H grupā pret Ganu, Urugvaju un Dienvidkoreju. Pirmajā mačā 24. novembrī portugāļiem pretī stāsies Āfrikas kontintenta pārstāvji, bet pirms pasaules meistarsacīkstēm paredzēta viena pārbaude – 17. novembrī pret Nigēriju.

Portugāles sastāvs

PozīcijaSpēlētājsKlubs
VārtsargiDjogu KoštaPorto
Rui PatrisiuRoma (Itālija)
Žuzē SāWolverhampton (Anglija)
AizsargiŽuau KanseluMan. City (Anglija)
Djogu DalotsMan. United (Anglija)
PepePorto
Rubens DiašsMan. City (Anglija)
Danilu PereiraPSG (Francija)
Antoniu SilvaBenfica
Nunu MendišsPSG (Francija)
Rafales GereiruBorussia D (Vācija)
PussargiViljams KarvaljuReal Betis (Spānija)
Rubens NevišsWolverhampton (Anglija)
PalinjaFulham (Anglija)
Brunu FernandišsMan. United (Anglija)
VitinjaPSG (Francija)
OtaviuPorto
Mateušs NuņessWolverhampton (Anglija)
Bernardu SilvaMan. City (Anglija)
Žuau MariuBenfica
UzbrucējiKrištianu RonalduMan. United (Anglija)
Žuau FelikssAtletico (Spānija)
Rafaels LeauMilan (Itālija)
Rikardu HortaBraga
Andrē SilvaLeipzig (Vācija)
Goncalo RamošsBenfica

Izmantotie resursi:
https://www.fpf.pt/pt/

Noderīgas saites:

PK 2022 jaunumi
Kalendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
"William Hill" prognožu spēle


, 2022-11-10 22:59, pirms gada
Tas ir vāks cik lielas ir izvēles iespējas Portugāles trenerim.Mierigi varētu nolasīt otru izlasi no lielo 5 līgu klubiem un tie nav spēlētāji kuri netiek laukumā. Pluss vēl daži no saviem grandiem kuri te nav iekļauti.
, 2022-11-10 23:31, pirms gada
NU baac, tas P sastāvs vnk monstruaals!! Kauss ir kauss, viena kljuuda un aaraa, bet bez vienas kluudas mieriigi finaals vai pusfinaals! Lielisks sastaavs
, 2022-11-10 23:33, pirms gada
Tur driizaak CR pa trenera paliigu jaalaizh
, 2022-11-10 23:39, pirms gada
Sastāvs jau protams ir nopietns,bet treneris joprojām ir tas pats.
Atkal liks visiem spēlēt no aizsardzības bezjēga pret jebkuru komandu.
Renato atkal uz PK nepaņem
, 2022-11-10 23:40, pirms gada
Portugāles sastāvs izskatās jaudīgs, pie veiksmes un labas sakritības var aizcīnīties tālu.
, 2022-11-11 00:16, pirms gada
Renato Sanchezu gan vajadzeja midā paņemt, manuprāt. Portugāli daudzi gan noraksta, bet man sķiet var izšaut un pie veiksmes pat paņemt kausu - to arī novēlu!
Forca Portugal!!!
, 2022-11-11 00:38, pirms gada
Varēja pieminēt ka no līderiem nebūs Diego Džota
, 2022-11-11 00:42, pirms gada
angelos33 rakstīja: NU baac, tas P sastāvs vnk monstruaals!! Kauss ir kauss, viena kljuuda un aaraa, bet bez vienas kluudas mieriigi finaals vai pusfinaals! Lielisks sastaavs
Domāju lielāko ties tā sastāvā izvēle ir tāda, ka neskaitot trešo vārtsargu, redzu vēl vismaz 3 spēlētājus, kas pie normāliem apstākļiem domāju nenospeles nevienu minūti PK. + vēl pāris, kas dabūs savas minūtes, ja spēlē vai grupā vis būs jau nokārtots.tikapt labi ari tie daži var netiek pie savām minūtēm. Ir diezgan izteikta 6 spēlētāju rotācija aizsardzībā. Un tad jau atkarībā no izkārtojuma saprotams, ka nerotēs tik ļoti ar 15 speletjeim 6 pozīcijas. Tur ir tie 10-11 spēlētāji kas tiks rotāti un nav vajadzība ņemt tādus spēlētājus, kas netiekot laukumā tikai bojātu komandas klimatu, labāk paņemti tādi kas komandas labā sparingos treniņa uzturot visus tonusā. Bet nu sastāvs uz papīra ir tāds, ka ja spēle aiziet apturēt varētu būt grūti.
, 2022-11-11 09:38, pirms gada
...vienīgā šaize ir futbolists, kuru cienu, pasaules mega zvaigzne, bet kura labākie gadi ir pagātnē...ja atkal gribēs spēlēt 90 min., sist visus sodus, pieprasīs bumbu pirmkārt sev, tad nekas nesanāks...ja čempja sākumā pirms playoffiem notraumēsies un regulēs visu no laukuma malas, tad droši var tikt medaļās..
, 2022-11-11 16:47, pirms gada
Bez Quaresma un Bruno Alves izlasei būs sarežģīti viduslīnijā un aizsardzībā. Uz Pepes pleciem liela nasta šobrīd, bet viņš paveiks savu darbu, kā nekā izcils talants un tikai 39 gadus jauns šobrīd.