Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kirasao izlases galvenais treneris Hidinks paziņo par ilgās karjeras beigām

Kirasao izlases galvenais treneris Hidinks paziņo par ilgās karjeras beigām
Gūss Hidinks. Foto: AFP/Scanpix

Nīderlandiešu futbola speciālists Gūss Hidinks Nīderlandes televīzijas kanālā SBS6 pavēstījis, ka nepilnu 75 gadu vecumā ir nolēmis likt punktu trenera karjerai.

"Es lieku punktu. Pilnīgu," Hidinks noliedza iespēju, ka varētu atsaukt paziņojumu par karjeras beigām, kā to izdarīja, piemēram, Diks Advokāts. "Covid-19 dēļ kādu laiku neesmu varējis strādāt, tādēļ vakar ar federācijas prezidentu nonācām pie secinājuma, ka ir laiks pārtraukt mūsu sadarbību, jo viņi vēlas doties citā virzienā."

Ar Nīderlandes un Dienvidkorejas izlasēm Hidinks 1998. un 2002. gada Pasaules kausa finālturnīros izcīnīja ceturto vietu, bet kopš pagājušā gada augusta vadīja Nīderlandei piederošās Karību jūras valsts Kirasao valstsvienību. Amatā viņš martā debitēja ar panākumiem pār Sentvinsentu un Grenadīnām (5:0) un Kubu (2:1), bet Covid-19 infekcijas dēļ jūnijā nespēja palīdzēt komandai - Hidinks lūdza Patriku Kleivertu, kurš agrāk jau bija trenējis Kirasao, viņu aizstāt jūnija spēlēs. Kleiverta vadībā Kirasao pārspēja arī Britu Virdžīnas (8:0) un nospēlēja neizšķirti ar Gvatemalu (0:0), izcīnot pirmo vietu grupā un tiekot kvalifikācijas otrajā posmā, taču tajā, joprojām Kleiverta vadībā, neizdevās tikt pāri Panamas barjerai (1:2, 0:0) un iekļūt atlases izšķirošajā posmā. Kirasao mērķis bija sasniegt Pasaules kausa finālturnīru.

Hidinks Nīderlandes izlasi ir vadījis divos atsevišķos periodos, un tāpat valstsvienību līmenī viņš ir strādājis arī ar Austrāliju, Krieviju (pusfināls 2008. gada Eiropas čempionātā), Turciju un Ķīnas U21 izlasi. Klubu futbolā Hidinks ir trenējis Nīderlandē (divi posmi "PSV Eindhoven"), Turcijā (Stambulas "Fenerbahce"), Spānijā ("Valencia", "Real Madrid", Seviljas "Real Betis"), Anglijā (divi posmi Londonas "Chelsea") un Krievijā (Mahačkalas "Anzhi"). Ar PSV Hidinks sešreiz kļuva par Nīderlandes čempionu, ieguva četrus kausus un 1988. gadā izcīnīja Eiropas kausu. Ar "Real Madrid" Hidinks ieguva Starpkontinentālo kausu, bet ar "Chelsea" - Anglijas kausu. Neveiksmīgajā "Euro 2016" ciklā Nīderlande Hidinka vadībā divreiz apspēlēja Latviju (6:0, 2:0), taču Hidinks darbu zaudēja tieši pēc uzvaras Rīgā.

Izmantotie resursi:
https://www.vi.nl/nieuws/hiddink-74...


, 2021-09-10 12:56, pirms 3 gadiem
Patriks Kluiverts!
Cieti!
, 2021-09-10 13:25, pirms 3 gadiem
Leitnants rakstīja: Patriks Kluiverts!
Cieti!
Parodija ne žurnālists