Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Norvēģi turpina kampaņu pret Pasaules kausu Katarā: klubs uz krekliem uzdrukā īpašu QR kodu

Agris Suveizda

Norvēģi turpina kampaņu pret Pasaules kausu Katarā: klubs uz krekliem uzdrukā īpašu QR kodu
"Tromso" jaunais formastērps. Foto: til.no

Norvēģijas augstākās futbola līgas klubs "Tromsø" prezentējis trešo spēļu formas tērpu komplektu, un šis komplekts ir īpašs ar uzdrukātu QR kodu, ar kura palīdzību var nokļūt tīmekļa vietnē ar informāciju par Kataras cilvēktiesību pārkāpumiem.

"Sveika, futbola pasaule, tie atkal esam mēs no ziemeļiem! Cerējām, ka FIFA un Katara mūsos ieklausīsies, taču acīmredzot nauda joprojām pārtrumpo cilvēku tiesības un cilvēku dzīvības. Atcerieties, ka kādu dienu jums nāksies par to visu atbildēt," teikts kluba paziņojumā. "Galvenais ieguvums nav vis nopelnītā nauda, bet gan izturēšanās pret cilvēkiem. Un biedējošākais ir tas, ka jūs zināt, ka pret cilvēkiem izturaties slikti. Kādēļ gan citādi jūs tērētu tik daudz naudas skaistai fasādei, lai notušētu briesmīgās lietas?"

"Mēs esam atpakaļ, un paskatieties tik uz mūsu jauno formas tērpu. QR kods atvedīs jūs uz šejieni – lapu, kas jums dos arvien vairāk un vairāk informācijas par to, kas notiek Katarā. Lūdzu, izlasiet un apdomājiet: cik gan daudz cilvēktiesību pārkāpumu ir nepieciešams, lai futbola sabiedrība beidzot apvienotos pieprasījumā pēc drošākiem apstākļiem ārzemju strādniekiem [stadionos]?! Nevaram izlikties, ka futbols un politika nav saistīti savā starpā, un mēs nedrīkstam griezt galvu pretējā virzienā, pieverot acis uz notiekošajiem cilvēktiesību pārkāpumiem. Visi kopā mēs varam to mainīt. Pārstājiet sporta maigo varu un saglabājiet šo sporta veidu tīru," mājaslapā turpināts.

"Tromsø" formas izstrādāja un prezentēja ar "Amnesty International" palīdzību, un kluba mājaslapā piedāvāta intervija ar Malkolmu Bidali – ārzemju strādnieku, kurš Katarā tika arestēts pēc tam, kad sociālajos tīklos publiski izteicās par darba apstākļiem. Tieši "Tromsø" bija pirmais ārzemju klubs, kas skaļi vērsās pret Kataras cilvēktiesību pārkāpumiem un Pasaules kausa rīkošanu Katarā. Norvēģijas Futbola asociācijā jūnijā pat tika rīkots balsojums par Pasaules kausa boikotu (izlase tobrīd vēl saglabāja labas cerības uz izkļūšanu no grupas), tiesa, kongresā tas netika apstiprināts.

"Tromsø" pagājušajā sezonā triumfēja 1. divīzijā un ar pirmo piegājienu atgriezās Norvēģijas augstākajā līgā, un šosezon komanda kārtu līdz turnīra beigām ieņem 12. vietu, par 10 punktiem apsteidzot pārspēļu zonu.

Izmantotie resursi:
https://www.til.no/3/third-shirt

  +8 [+] [-]

, 2021-12-06 20:51, pirms 2 gadiem
Neko jau nepanāks, tas ir skaidrs. Bet fakts kā tāds, ka tajās zemēs melnstrādnieku dzīvības nav necik vērtas ir skaidrs.
Nauda valda.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-06 23:21, pirms 2 gadiem
Draugi, kur tad komentāri? Atminoties pirms 2018 gada, kad par dopingu un Krieviju kas uzrakstīts tija jau bija pāri 100 vismaz A te nekā )))

     [+] [-]

, 2021-12-07 06:30, pirms 2 gadiem
Man jau liekas, ka par šo arī mūsu Saeimai vajadzētu atvērt debates un paust vienotu, stingru nostāju šajā jautājumā. Esam tak ārpolitiski ļoti aktīva valsts. Varbūt mums pat būtu kāda sankciju pakete plānā. Pasaule mēğina boikotēt Krieviju, Baktkrieviju, Ziemeļkoreju, tagad var pieslēgties arī Katarai, bet nekas no tā šajās valstīs nemainīsies. To var mainīt šo diktatoru nāve vai 3.pasaules karš, ja šīs nācijas tajā kapitulēs. Nez vai politieslodzītie savās kamerās bauda labākus apstākļus, ja apkārtējās pasaules sabiedrība rīko sammitus un pauž nacionālas nostājas atbalstu viņiem.

  -2 [+] [-]

, 2021-12-07 14:18, pirms 2 gadiem
Waldini rakstīja: Draugi, kur tad komentāri? Atminoties pirms 2018 gada, kad par dopingu un Krieviju kas uzrakstīts tija jau bija pāri 100 vismaz A te nekā )))
Vienkārši futbols un Latvija nav savienojami jēdzieni.

     [+] [-]

, 2021-12-11 17:00, pirms 2 gadiem
Neko jau tas nemainīs, stulbākais, ka čempis būs ziemā...