Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Sautgeits aizstāvas pret kritiku par Magvaira iekļaušanu Anglijas sākumsastāvā

Sautgeits aizstāvas pret kritiku par Magvaira iekļaušanu Anglijas sākumsastāvā
Harijs Magvairs. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas futbola izlase pirmo reizi 29 gadu laikā nav uzvarējusi sešās spēlēs pēc kārtas – pirmdienas vakarā UEFA Nāciju līgā tika fiksēts 3:3 pret vāciešiem. Galvenais treneris Garets Sautgeits ticis kritizēts par izvēlēto sastāvu.

Harijam Magvairam pieļaujot divas kļūdas, Anglijas izlase nonāca iedzinējos ar 0:2, taču trīs vārti turpinājumā ļāva pārņemt vadības grožus. Spēle beidzās bez uzvarētāja noskaidrošanas. Jau pirms tās bija zināms, ka angļi izkritīs uz B līgu, konkurencē ar Itāliju, Ungāriju un Vāciju neizcīnot nevienu uzvaru un ieņemot pēdējo vietu.

"Tas vienmēr būs izaicinājums, jo īpaši, ja ņemam vērā, cik saspringts bijis viņu grafiks," par uzticēšanos konkrētajiem spēlētājiem teica Garets Sautgeits. "Manchester United" rindās Magvairs nonācis uz rezervistu soliņa, bet Anglijas izlasē aizvadīja pilnas 90 minūtes gan pret Itāliju (0:1), gan pret Vāciju (3:3).

"Zinu, ka visi koncentrēsies uz Harija spēli, taču divos mačos viņš vairākas reizes nospēlēja arī lieliski. Lūks [Šo] ir vēl viens piemērs. Lielisks futbolists. Ko mums darīt – neizvēlēties viņu, jo viņš klubā nespēlē gana bieži, vai izvēlēties, jo viņš spēj nodemonstrēt šādu sniegumu?" retoriski vaicāja Sautgeits.

"Vienmēr būs debates par sastāvu. Manuprāt, šādos mirkļos jāatgriežas pie labākajiem un pieredzējušākajiem spēlētājiem," teica Anglijas izlases galvenais treneris. Viņš norādīja, ka pie trim ielaistajiem vārtiem vainīga nav bijusi izvēlētā taktika, bet gan individuālas kļūdas, tāpēc aizsardzības sistēma netiks mainīta.

Sautgeits norādīja, ka ar sastāva izvēlēm negrasās mesties no viena grāvja otrā un paliks uzticīgs saviem principiem. Tāpat galvenais treneris norādīja, ka spēlētāji pēc zaudējuma Itālijai, kļūstot skaidram, ka nākamajā Nāciju līgā nāksies spēlēt līmeni zemāk, sarīkojuši savu sapulci – bez treneru līdzdalības. "Manā skatījumā, tā ir pozitīva zīme," teica Sautgeits.

Sastāvs Pasaules kausam jānosauc līdz 13. novembrim, bet sagaidāms, ka Sautgeits savu lēmumu par 26 futbolistiem, kuri dosies uz Kataru, paziņos krietni agrāk – jau 20. oktobrī. Pirmo spēli Pasaules kausā angļi aizvadīs 21. novembrī pret Irānu.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...


, 2022-09-27 11:01, pirms 2 gadiem
Kā gan var nelikt pamatsastāvā Anglijas leģendārākā kluba kapteini?!
, 2022-09-27 11:41, pirms 2 gadiem
Un Trents Aleksandrs-Arnolds vispār netiek spēlēt vai netiek iekļauts sastāvā.
, 2022-09-27 11:48, pirms 2 gadiem
zanessa rakstīja: Un Trents Aleksandrs-Arnolds vispār netiek spēlēt vai netiek iekļauts sastāvā.
Ar Trentu būtu papildus divas individuālas kļūdas un 3:5 zāģis
, 2022-09-27 12:28, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Ar Trentu būtu papildus divas individuālas kļūdas un 3:5 zāģis
Nop, Trentu uzlaistu tikai pašās beigās, tātad 3:4. Pat labi, ka nekur nebrauks, Jurgens varēs visu decembri viņus audzināt.
, 2022-09-27 13:33, pirms 2 gadiem
Ar Trentu vispār ir interesanti, jo viņš tik bieži riskē, ka pazaudē vairāk bumbu, nekā jebkurš pussargs. Es nezinu, kādiem jābūt pārējiem aizsargiem, lai savāktu aiz viņa.
, 2022-09-27 14:36, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Ar Trentu vispār ir interesanti, jo viņš tik bieži riskē, ka pazaudē vairāk bumbu, nekā jebkurš pussargs. Es nezinu, kādiem jābūt pārējiem aizsargiem, lai savāktu aiz viņa.
Ne jau Magvairs
, 2022-09-27 15:16, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Ne jau Magvairs
Jo īpaši NE Magvairs - fakts
Mirklis no Lietuvas un Gibraltāra spēles Portugāles pilsētā Faru. Foto: Gibraltar Football Association

Lietuviešiem vēl viena neliela uzvara pār Gibraltāru un dalība Nāciju līgas C līmenī

Arī otrajā UEFA Nāciju līgas C un D divīziju pārspēlē Lietuva ar 1:0 pieveica Gibraltāru, nodrošinot rudenī gaidāmo spēkošanos pret Kipras, Rumānijas un Kosovas valstsvienībām.
Amerikānis Kristians Pulišičs cīņā pret jamaikieti Daišonu Bernardu. Foto: Julio Cortez/AP/Scanpix

Nāciju līgas pusfinālā ASV izglābjas pret Jamaiku un nodrošina klasisko finālu

Ziemeļu un Centrālamerikas zonas (CONCACAF) Nāciju līgas trešās sezonas finālā spēkosies iepriekšējo divu turnīru uzvarētāja ASV un Meksika, kas ir kļuvis par ierastu dueli šīs pasaules daļas sacensību pēdējās spēlēs.
Itālis Mateo Retegi pēc vārtu guvuma. Foto: Claudio Villa/AFP/Scanpix
3

Portugāle iesit piecus zviedriem, Retegi divi vārti Itālijai, Lietuva uzvar pārspēlē

Portugāles valstsvienība uzvarējusi visās 11 spēlēs jaunā galvenā trenera Roberto Martinesa vadībā, šovakar Gimaraišā ar 5:2 pārspējot Zviedrijas futbolistus.