Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Francija fantastiskā pusfinālā atspēlējas no 0:2 un galotnē salauž beļģu sirdis

Francija fantastiskā pusfinālā atspēlējas no 0:2 un galotnē salauž beļģu sirdis
Francijas izlases futbolisti Teo Ernandess un Karims Benzemā svin uzvaru. Foto: Massimo Pinca/Reuters/Scanpix

Otro ceļazīmi uz UEFA Nāciju līgas finālu ieguvusi pasaules čempione Francija, kas 2018. gada FIFA Pasaules kausa pusfināla atkārtojumā pavērsieniem bagātā cīņā atguvās pēc neveiksmīga pirmā puslaika, pusstundas laikā gūstot trīs vārtus pēc kārtas un Turīnā ar 3:2 pārspējot Beļģiju.

Mača pirmajā puslaikā teritoriālais pārsvars piederēja Beļģijai, kas lielu daļu laika meistarīgi kontrolēja bumbu Francijas laukuma pusē. Beļģi ļoti tuvu vārtu guvumam nokļuva jau ceturtajā minūtē, kad pēc teicama Romelu Lukaku izrāviena pa labo malu bumba soda laukumā tika iespēlēta Kevinam De Breinem, kura no nelielas distances raidīto bumbu ar pirkstu galiem atvairīja Francijas vārtsargs Igo Loriss.

Puslaika turpinājums Lorisam gan neizdevās veiksmīgs, 37. minūtē lielo pārsvaru Beļģijas lielo pārsvaru rezultātā pārvēršot Janīkam Karasko, kurš Lorisu pārsteidza ar sitienu pretkustībā, bumbai ielidojot tuvajā apakšējā vārtu stūrī - 1:0. Savukārt vienā no nākamajiem uzbrukumiem beļģu līderis Lukaku kārtējā izrāvienā pa labo flangu apsteidza Teo Ernandesu, no asa leņķa filigrāni triecot bumbu augšējā vārtu stūrī - 2:0 Beļģijas labā.

Pārtraukumā Francijas izlases galvenais treneris Didjē Dešāms savus padotos sapurināja, francūžiem izmantojot pieredzējušāko beļģu arvien augošo nogurumu, bieži apdraudot Tibo Kurtuā sargātos vārtus. Bīstamu sitienu 58. minūtē izpildīja Antuāns Grīzmans, bumbai lidojot nedaudz garām vārtiem. Savukārt dažas minūtes vēlāk soda laukuma iekšienē vairākus Beļģijas spēlētājus uz vietas apčakarēja Karims Benzemā, kurš ar spēcīgu raidījumu samazināja rezultāta starpību - 1:2.

Francijas uzbrukuma viļņi kļuva arvien draudīgāki, līdz kādā no epizodēm Juri Tīlemanss savā soda laukumā iespēra pa Antuāna Grīzmana papēdi, tiesnesim pēc video atkārtojuma apskates uz Beļģijas vārtiem piešķirot pendeli. To ļoti pārliecinoši realizēja Kiljans Mbapē - 2:2.

Galotnē spēku samēri laukumā nedaudz izlīdzinājās, abām komandām cenšoties izraut uzvaru pirms pamatlaika beigām. 87. minūtē tas šķietami izdevās beļģiem, kad pēc teicama Karasko centrējuma no kreisā flanga bumbai pieslēdzās Lukaku, kurš ar pirmo pieskārienu to raidīja vārtos. Tomēr video atkārtojumā tika noteikts, ka šajā epizodē fiksējams aizmugures stāvoklis.

Pamatlaika noslēgumā Francija ieguva iespēju izpildīt tiešo brīvsitienu, Pola Pogbā raidītajai bumbai atduroties pret vārtu pārliktni. Francūži gan savu panāca, 90. minūtē pirmos vārtus izlases rindās gūstot aizsargam Teo Ernandesam, kurš sarūgtināja Beļģiju - 3:2. Beļģi kārtējo reizi nespēja sasniegt liela turnīra finālu, neaizstāvot pasaules ranga līderes godu.

Nāciju līgas finālā Francija 10. oktobrī Milānā spēkosies pret Spāniju, savukārt cīņā par trešo vietu Beļģija tajā pašā dienā Turīnā spēlēs pret mājinieci Itāliju.

Spēles statistika

BeļģijaFrancija
Bumbas kontroles %49%51%
Sitieni (vārtu rāmī)11 (6)16 (6)
Stūra sitieni42
Aizmugures24
Pārkāpumi86
Precīzās piespēles604570

UEFA Nāciju līgas pusfināls

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Itālija - Spānija1:2 (0:2)F. Toress 17' 45'+2 - Pelegrīni 83'
Beļģija - Francija2:3 (2:0)Karasko 37' Lukaku 40' - Benzemā 62' Mbapē 69' (11m) Ernandess 90'

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefanationslea...


, 2021-10-07 23:46, pirms 3 gadiem
..labi, ka ir uzvara, neskatoties uz Bayern džeku kļūdām aizsardzībā. otrais puslaiks bija ideāls. gandrīz uz vieniem vārtiem, it kā spēlētu pret nūģiem, ne pret FIFA 1. ranga īpašnieci.
, 2021-10-07 23:48, pirms 3 gadiem
top spele shogad
Slēpts komentārs: serbs
, 2021-10-08 00:28, pirms 3 gadiem
lol
Slēpts komentārs: fagcentrs
, 2021-10-08 00:32, pirms 3 gadiem
fagcentrs rakstīja: iedod neesošu pendeli, neieskaita vārtus... baigi godīgi jau nebija, bet whatever, sētas turnīrs tāpat.
hahaha, sagrauts
, 2021-10-08 00:33, pirms 3 gadiem
fagcentrs rakstīja: iedod neesošu pendeli, neieskaita vārtus... baigi godīgi jau nebija, bet whatever, sētas turnīrs tāpat.
Ja tu domā ka nebija pendele, tad ej turpini spēlet PES vai FIFA, cmon bumbā nespēlēja un iesita pa kāju soda laukumā, tā ir 100% pendele!
, 2021-10-08 07:27, pirms 3 gadiem
Labs mačs.Beļģi man atgādina pagājušā gadsimta Nīderlandes izlasi.It kā stiprākā,labākā komanda šobrīd,arī pēc reitinga pirmā,bet nevienu lielo turnīru uzvarēt nevar.Ja kāds domā,ka Nācijas turnīrs ir zemāka ranga turnīrs,tad neizslēdzu varbūtību,ka nākotnē šis turnīrs varētu aizstāt nekam nevajadzīgos kvalifikācijas turnīrus,jo arī Nācijas turnīrā var sadalīt ceļazīmes gan uz Pasaules kausu,gan uz Eiropas finālturnīru.
, 2021-10-08 07:47, pirms 3 gadiem
Jaunā Spānija vinnēs, ceru.
, 2021-10-08 08:39, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Labs mačs.Beļģi man atgādina pagājušā gadsimta Nīderlandes izlasi.It kā stiprākā,labākā komanda šobrīd,arī pēc reitinga pirmā,bet nevienu lielo turnīru uzvarēt nevar.Ja kāds domā,ka Nācijas turnīrs ir zemāka ranga turnīrs,tad neizslēdzu varbūtību,ka nākotnē šis turnīrs varētu aizstāt nekam nevajadzīgos kvalifikācijas turnīrus,jo arī Nācijas turnīrā var sadalīt ceļazīmes gan uz Pasaules kausu,gan uz Eiropas finālturnīru.
Van Bastens,Gullits,Rikjārds,Brāļi Kūmani,vēlāk Berkamps....viens tituls ir EURO 88 pret PSRS
, 2021-10-08 09:59, pirms 3 gadiem
Super mačs !!! Par turnīra prestižu runājot ,tad kad savā starpā spēlē , piemēram ENG ar FRA vai NED ar BEL utt par kautkādu papildus motivāciju runāt ir bezjēdzīgi ,jo uzvarēt šādās spēles ir nāciju prestiža jautājums!
, 2021-10-08 10:07, pirms 3 gadiem
Salauza beļģiem sirdis? Franči solīja, ka precēs, bet nokrāpa ar Poliju?
, 2021-10-08 12:33, pirms 3 gadiem
Labi vien ir. Nekad nav beļģi ar savu sūda(angļu) futbolu patikuši. Žēl ka dienvidu superklasika,Itālija -Francija izpaliek.
Mirklis no Lietuvas un Gibraltāra spēles Portugāles pilsētā Faru. Foto: Gibraltar Football Association

Lietuviešiem vēl viena neliela uzvara pār Gibraltāru un dalība Nāciju līgas C līmenī

Arī otrajā UEFA Nāciju līgas C un D divīziju pārspēlē Lietuva ar 1:0 pieveica Gibraltāru, nodrošinot rudenī gaidāmo spēkošanos pret Kipras, Rumānijas un Kosovas valstsvienībām.
Amerikānis Kristians Pulišičs cīņā pret jamaikieti Daišonu Bernardu. Foto: Julio Cortez/AP/Scanpix

Nāciju līgas pusfinālā ASV izglābjas pret Jamaiku un nodrošina klasisko finālu

Ziemeļu un Centrālamerikas zonas (CONCACAF) Nāciju līgas trešās sezonas finālā spēkosies iepriekšējo divu turnīru uzvarētāja ASV un Meksika, kas ir kļuvis par ierastu dueli šīs pasaules daļas sacensību pēdējās spēlēs.
Itālis Mateo Retegi pēc vārtu guvuma. Foto: Claudio Villa/AFP/Scanpix
3

Portugāle iesit piecus zviedriem, Retegi divi vārti Itālijai, Lietuva uzvar pārspēlē

Portugāles valstsvienība uzvarējusi visās 11 spēlēs jaunā galvenā trenera Roberto Martinesa vadībā, šovakar Gimaraišā ar 5:2 pārspējot Zviedrijas futbolistus.