Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Lukjanova "Rotor" kausā izsit "Lokomotiv", Verpakovskis spēlē pret "Pao"

Lukjanova "Rotor" kausā izsit "Lokomotiv", Verpakovskis spēlē pret "Pao"
Ivans Lukjanovs pret Artūru Zjuzinu
Foto: Rotor-fc.com

Šovakar Krievijā un Grieķijā norisinājušās kausa izcīņas 1/16 fināla spēles. Krievijā netrūka pārsteigumu, taču par vienu no lielākajiem parūpējās Volgogradas "Rotor", kas pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja Premjerlīgas vicelīderi Maskavas "Lokomotiv" (0:0). Ivans Lukjanovs tika nomainīts 99.minūtē.

Krievijas kausa piektajā kārtā aizvadītas 12 no 16 spēlēm. Visās no tām Premjerlīgas komandas viesojās pie rangā zemāku līgu vienībām, taču tikai piecas spēja iekļūt nākamajā kārtā. Premjerlīgas līdere Sanktpēterburgas "Zenit" ar 0:2 zaudēja pēc spēka trešās līgas līderei "Tyumen", savukārt vicelīdere "Lokomotiv" 13.5 tūkstošu skatītāju klātbūtnē pendelēs ar 3:4 piekāpās "Rotor", kas pēc spēka otrajā līgā ieņem tikai 16.vietu 19 komandu konkurencē. Jāatzīmē, ka "Rotor" nebija uzvarējusi desmit spēles pēc kārtas – četri neizšķirti un seši zaudējumi.

Uzvarētājas rindās Ivans Lukjanovs izgāja pamatsastāvā un tika nomainīts 99.minūtē. "Rotor" galvenais treneris Fjodors Ščerbačenko preses konferencē neslēpa vēlmi caur kausu iekļūt Eirokausos. Kausa izcīņa beidzās Permas "Amkar", kas viesojās pie pēc spēka otrās līgas līderes "Mordovia". Permas komanda 49.minūtē bija vadībā ar 2:0, taču nespēja noturēt pārsvaru un zaudēja pēcspēles sitienos. Vladimirs Kamešs, Premjerlīgā sešreiz izgājis uz maiņu, pirmoreiz šosezon devās pamatsastāvā un aizvadīja visas 120 minūtes. Pendeli Kamešs gan neizpildīja. Savukārt Maskavas CSKA bez savainotā Aleksandra Cauņas ar 2:1 pieveica "Khimik Dzerzhinsk".

Hēraklejas "Ergotelis" šovakar otrajā kārtā jeb 1/16 finālā izstājās no Grieķijas kausa. Atbildes spēlē Krētas klubs ar 0:1 zaudēja Atēnu "Panathinaikos", kam pirms četrām dienām tika zaudēts arī līgā (0:2). Divu spēļu summā "Ergotelis" piekāpās ar rezultātu 1:3. Tikai trešo reizi šosezon laukumā devās Māris Verpakovskis, kurš 74.minūtē izgāja uz maiņu. Vienīgos vārtos viesu labā 49.minūtē guva bijušais Artjoma Rudņeva komandas biedrs Markuss Berjs.

Polijā ceturto reizi uz maiņu izgāja Deniss Rakels, kurš 70.minūtē laukumā devās pie rezultāta 0:1. Ļubinas "Zaglebie" beigās ar 1:3 atzina Gdaņskas "Lechia" pārākumu un ar 12 punktiem 14 spēlēs Polijas Ekstraklasē 16 komandu konkurencē ieņem 13.vietu. Otrajā pozīcijā ar 28 punktiem atrodas Pāvela Šteinbora "Gornik", ar 15 punktiem 11.vietā ir Arta Lazdiņa "Piast", bet brāļu Eduarda un Alekseja Višņakovu Lodzas "Widzew" ar 11 punktiem ir priekšpēdējā pozīcijā.

Izmantotie resursi:
ABOUT-LED - About leds and led lighting basics,
Athletic Radio 104.2 // Ηράκλειο Κρήτης ::...
SportoweFakty.pl - informacje, relacje live,...
Live scores, results, fixtures, tables,...


Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.