Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Tobers pamatsastāvā atgriežas ar dzelteno; Kudrjavcevam sausā spēle

Tobers pamatsastāvā atgriežas ar dzelteno; Kudrjavcevam sausā spēle
Kristers Tobers. Foto: Lechia Gdańsk

Polijas Ekstraklases komandas Gdaņskas ''Lechia'' pamatsastāvā šovakar atgriezās Latvijas valstsvienības futbolists Kristers Tobers, bet sauso spēli Polijas 1. līgā aizvadīja latviešu vārtsargs Vjačeslavs Kudrjavcevs.

Polijas Ekstraklasē pēc neliela savainojuma izārstēšanas Gdaņskas ''Lechia'' pamatsastāvā atgriezās Latvijas izlases futbolists Kristers Tobers, kurš nopelnīja dzelteno kartīti un 11 metru soda sitienu uz saviem vārtiem, kas gan netika realizēts, spēles 35. minūtē, un otrā puslaika pašā sākumā tika nomainīts. Viņa pārstāvētā Gdaņskas komanda izcīnīja panākumu izbraukumā ar 3:1 pret Vislas ''Plock''. Tobera komanda 28 spēlēs izcīnījusi 41 punktu un ieņem ceturto vietu Polijas čempionātā. No Eirokausu zonas ''Lechia'' atpaliek par deviņiem punktiem.

Polijas 1. līgā pirmo pilno spēli Lodzas ''Widzew'' sastāvā aizvadīja 23 gadus vecais latviešu vārtsargs Vjačeslavs Kudrjavcevs. Latvietis savus vārtus nosargāja neskartus, taču golu iesist nespēja arī viņa komandas biedri, spēlei pret ''Legnica'' noslēdzoties ar bezvārtu neizšķirtu 0:0. Lodzas pilsētas klubs ar 40 punktiem 28 spēlēs ieņem septīto vietu Polijas pēc spēka otrajā līgā, atrodoties sešu punktu attālumā no izslēgšanas spēļu zonas.

Īrijas meistarsacīkstēs futbolā 90 minūtes laukumā pavadīja ''Dundalk'' latviešu futbolists Raivis Andris Jurkovskis. Viņa komanda ar 3:0 izbraukumā sakāva ''Waterford''. Jurkovskis arī 59. minūtē izpelnījās dzelteno kartīti. ''Dundalk'' pēc astoņām aizvadītām kārtām Īrijas čempionātā ar deviņiem punktiem ieņem sesto pozīciju.

Čehijas otrajā līgā varīgu uzvaru ar 2:0 pret ''Trinec'' cīņā par palikšanu izcīnīja latviešu pussarga Kristapa Liepas pārstāvētā ''Mas Taborsko''. Liepa spēli uzsāka pamatsastāvā, taču neilgi pēc otrajiem vārtiem, 63. minūtē tika nomainīts. ''Mas Taborsko'' ar 21 spēlē izcīnītiem 23 punktiem atrodas 11. vietā 14 komandu konkurencē Čehijas pēc spēka otrajā līgā.

No Armēnijas kausa izcīņas pusfinālā izstājās Eduarda Emša pārstāvētā Erevānas ''Noah'', kas atbildes mačā piedzīvoja zaudējumu pret ''Alashkert'' ar 1:3, summa piekāpjoties ar 2:4.

Latviešu uzbrucējs Eduards Višņakovs nāca uz maiņu 78. minūtē Rumānijas pēc spēka otrās līgas izkrišanas grupas spēlē, bet viņa pārstāvētā ''CSM Resita'' spēlēja neizšķirti 1:1 pret ''Gloria Buzau''. Višņakovs nomainīja savas komandas vienīgo vārtu autoru Lauretiniju Busu. ''CSM Resita'' pēc piecām aizvadītām spēlēm Rumānijas 2. līgas izkrišanas grupā ieņem piekto vietu starp septiņām vienībām.

Lietuvas čempionātā 20 gadus vecais latviešu aizsargs Roberts Zelmanis no soliņa noraudzījās, kā viņa pārstāvētā Alītas ''Dainava'' ar 1:5 piedzīvo graujošu zaudējumu pret Viļņas ''Žalgiris''. Zelmanis laukumā nav devies jau četras spēles pēc kārtas, bet ''Dainava'' ar trīs punktiem desmit spēlēs ir priekšpēdējā starp desmit komandām Lietuvas ''A Lyga''.


Vitālijs Maksimenko. Foto: LFF
9

Maksimenko: "Jaunā trenera vadībā izlases treniņi ir intensīvi, sapulces - īsākas"

Vitālijs Maksimenko Latvijas izlases kandidātu sarakstā atgriezies pēc trīs gadu pārtraukuma. Sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki viņš izteica prieku par atgriešanos izlasē un raksturoja jaunās vēsmas treneru kolektīvā.
Dāvis Ikaunieks ar komandas biedriem pēc vārtu guvuma. Foto: FA Šiauliai
2

Dāvim Ikauniekam cīņas galotnē izšķirošie vārti panākumā pār Kauņas "Žalgiri"

Lietuvas A līgā futbolā otrajā spēlē pēc kārtas vārtus guvis Dāvis Ikaunieks, kurš šodien pamatlaika izskaņā izvirzīja vadībā Šauļu komandu, sniedzot tai uzvaru (2:1) pār Kauņas "Žalgiri".
Kaspars Dubra. Foto: FK Panevėžys

Toberam 25. pilnā spēle Šveicē, Lietuvas čempionei katastrofāls sezonas sākums

Šveices futbola Superlīgā 25 no 28 kārtām "no zvana līdz zvanam" spēlējis Latvijas valstsvienības aizsargs Kristers Tobers, Cīrihes "Grasshoppers" 80. minūtē atspēlējoties (1:1) un izcīnot punktu pret "St. Gallen".