Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Cigaņika "Zorya" dramatiski sarūpē sezonas pirmo zaudējumu Doņeckas "Shakhtar"

Cigaņika "Zorya" dramatiski sarūpē sezonas pirmo zaudējumu Doņeckas "Shakhtar"
Andrejs Cigaņiks. Foto: EPA/Scanpix

Šodien Ukrainas Premjerlīgā Andreja Cigaņika pārstāvētā "Zorya" vienība viesos un skaitliskajā mazākumā ar 1:0 pārspēja Doņeckas "Shakhtar", sarūpējot tai sezonas pirmo zaudējumu turnīrā.

Andrejs Cigaņiks šodienas maču sāka rezervē, darot to otro spēli pēc kārtas. Latvijas futbolists uz maiņu laukumā devās 81. minūtē, tieši pēc tam, kad viņa komanda bija nonākusi mazākumā pret spēcīgo Doņeckas "Shakhtar". Ar Cigaņiku laukumā "Zorya" izdevās ļoti veiksmīgas spēles beigas, ne tikai izvairoties no zaudējuma, bet arī paspējot tikt pie uzvaras – kompensācijas laika piektajā minūtē "Zorya" tika pie uzvaras vārtiem.

Bijušā "Riga" trenera Viktora Skripņika vadītā "Zorya" līdz ar to turpina savu uzvaru sēriju un pacēlusies uz trešo vietu Ukrainas čempionāta kopvērtējumā, turklāt nemaz tik tālu priekšā nav arī Ukrainas grandi "Shakhtar" un Kijevas "Dynamo" – Cigaņika komandai tagad ir 29 punktiem, kamēr "Shakhtar" šodien cieta savu sezonas pirmo zaudējumu un palika ar 33 punktiem, kamēr Kijevai ir 34 punkti.

Šveices čempionāta spēlē "Lugano" sākumsastāvā devās Mārcis Ošs, kurš nospēlēja 78 minūtes izbraukumā pret "Lausanne", tiekot nomainīts otrā puslaika izskaņā, kad reizē tika veiktas uzreiz trīs maiņas. Oša komanda ielaida vārtus gan pirmajā, gan otrajā puslaikā un cieta zaudējumu ar 0:2. Abas komandas līdz ar to tabulā nonākušas blakus – abām ir pa 27 punktiem un sestā-septītā vieta kopvērtējumā.

Savukārt zaudējums Roberta Uldriķa pārstāvētajai "Sion", kas savā laukumā ar 0:2 piekāpās Lihtenšteinas "Vaduz", abus vārtos ielaižot ar 11 metru soda sitieniem. Uldriķis devās laukumā uz maiņu, darot to 76. minūtē. Ņemot vērā, ka "Vaduz" ir līgas pēdējās vietas īpašniece un šodien guvusi tikai savu piekto uzvaru 22 spēlēs, Uldriķa komandai šī neveiksme ir visai nozīmīga, jo liek saglabāt priekšpēdējo vietu līgā. "Vaduz" turklāt tagad ir vienāds punktu skaits ar "Sion", un Uldriķa komandai gaidāma smaga cīņa par palikšanu līgā.

Igors Tarasovs pirmoreiz bija iekļauts Kipras komandas "Achnas" pamatsastāvā vietējā čempionāta mačā, kurā viņš nospēlēja pilnu maču, bet viņa klubs ar 0:2 viesos piekāpās APOEL, apakšējā zara līdervienībai.


Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.