Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Cigaņiks par Varšavas elli: "Pirmo reizi spēlēju tādā atmosfērā"

Cigaņiks par Varšavas elli: "Pirmo reizi spēlēju tādā atmosfērā"
Andrejs Cigaņiks. Foto: Marcin Bryja/widzew.com

Andrejs Cigaņiks piektdien Lodzas "Widzew" rindās aizvadīja atmosfēras ziņā neaizmirstamu spēli Polijas Ekstraklasē pret Varšavas "Legia". Futbolists padalījās iespaidiem ar Sportacentrs.com.

Spēli Varšavā klātienē apmeklēja 27 522 līdzjutēji. Cigaņiks trešo reizi pēc kārtas izgāja "Widzew" pamatsastāvā un tā bija turnīra otrās un trešās vietas īpašnieču savstarpējā cīņa. Kā zināms, līdere ir Vladislava Gutkovska pārstāvētā Čenstohovas "Rakow".

"Widzew" pēc finansiālo problēmu pārvarēšanas un vairāku gadu prombūtnes šajā sezonā atgriezusies Polijas Ekstraklasē un vēsturiski tās dueļi pret "Legia" ir bijuši Polijas futbola klasikas augstākajos plauktiņos. Tāpēc nepārsteidz stadionā valdījusī atmosfēra - video šeit (viesu sektora reakcija uz golu) un šeit, kas piedāvāja arī varenu uguns šovu.

Cigaņikam tieši aizsardzības darbībās šī nebija veiksmīgākā spēle, jo "Legia" abus vārtus guva no viņa flanga. Andrejs gan precīzi atzīmēja, ka pirmajā gadījumā pretinieki visu izdarīja ārkārtīgi meistarīgi, savukārt otrajā vēl epizodiski pietrūkst savstarpējās sapratnes ar pārējiem aizsargiem, ņemot vērā neseno pievienošanos komandai. Cigaņiks arī norādīja uz taktiskām niansēm, kad viņa malā "Legia" regulāri tika pie vairākuma. Latvijas izlases spēlētājs shēmā 3-4-3 (reizēm pārvērtās par 5-2-3) spēlēja pusaizsargu jeb nosedza visu kreiso flangu.

Spēle gan noslēdzās laimīgi, jo "Widzew" izrāva punktu, pamatīgi pabojājot "Legia" izredzes panākt "Rakow". Cigaņiks: "Protams, iespaidīga spēle. Neticama atmosfēra tribīnēs, pilns izbraukuma fanu sektors no mūsu puses, tāpat daudz fanu pretiniekam. Pirmo reizi spēlēju tādā atmosfērā. Protams, kad spēlējām mājās Lodzā, arī ir 17-18 tūkstošu fanu, bet šoreiz bija 28 tūkstoši. Iespaidīgi. Bija arī nervozitāte mūsu komandā - ne katram futbolistam mūsu komandā katru nedēļu ir tādas spēles. Kādam tāda ir viena spēle sezonā, kādam pirmā mūžā."


Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.