Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Lietuvas ''zelta spēlē'' uzvar ''Žalgiris'', Šabala nāk uz maiņu 60. minūtē

Lietuvas ''zelta spēlē'' uzvar ''Žalgiris'', Šabala nāk uz maiņu 60. minūtē
Foto: 15min.lt/Scanpix

Šodien tika aizvadīta iepriekš pārceltā Lietuvas futbola ''zelta spēle'', kurā Gļeba Kļuškina un Valērija Šabalas pārstāvēta Marijampoles ''Sūduva'' pēc izciestās karantīnas Covid-19 viesos ar 0:3 atzina Viļņas ''Žalgiris'' pārākumu, tādējādi finišējot otrajā vietā čempionātā. Valērijs Šabala laukumā devās uz maiņu 60. minūtē.

Šodien Viļņā notika Lietuvas futbola čempionāta zelta spēle, kurā ''Žalgiris'' uzņēma Gļeba Kļuškina un Valērija Šabalas pārstāvēto Marijampoles ''Sūduva''. Spēle iepriekš tika pārcelta uz šodienu 14. novembrī saistībā ar ''Sūduvas'' futbolistu saslimšanu ar Covid-19. Starp saslimušajiem bija arī latviešu uzbrucējs Valērijs Šabala. Ja ''Sūduvai'', lai nodrošinātu čempiontitulu, derēja arī neizšķirts, tad ''Žalgiris'' tikai uzvara.

Fakts, ka ''Sūduva'' tikai pāris dienas pirms spēles aizvadījusi treniņus, bija jūtams laukumā. Komandai nebija iespēju pienācīgi sagatavoties mačam, ko izmantoja Viļņas ''Žalgiris'' futbolisti. Mājinieki pirmo divdesmit minūšu laikā izcēlās divas reizes, panākot 2:0. 13. minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Vidmons, bet 17. minūtē precīzs sitiens padevās Kaludjerovičam.

Otrajā puslaikā laukumā turpināja dominēt ''Žalgiris'' futbolisti un mačs varēja noslēgties ar krietni pārliecinošāku rezultātu. Cīņas 60. minūtē uz maiņu laukumā devās latviešu uzbrucējs Valērijs Šabala, taču arī viņa iesaiste spēlē nepalīdzēja ''Sūduva'' komandai mainīt cīņas gaitu. Tikmēr 63. minūtē ''Žalgiris'' labā otros vārtus spēlē guva francūzis Hugo Vidmons, nodrošinot uzvaru visā spēlē ar 3:0 un čempiontitulu.

Valērijs Šabala laukumā pavadīja 30 minūtes otrajā puslaikā, kamēr Gļebs Kļuškins palika uz rezervistu soliņa.

Izmantotie resursi:
Lietuvos Futbolas


Vitālijs Maksimenko. Foto: LFF
9

Maksimenko: "Jaunā trenera vadībā izlases treniņi ir intensīvi, sapulces - īsākas"

Vitālijs Maksimenko Latvijas izlases kandidātu sarakstā atgriezies pēc trīs gadu pārtraukuma. Sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki viņš izteica prieku par atgriešanos izlasē un raksturoja jaunās vēsmas treneru kolektīvā.
Dāvis Ikaunieks ar komandas biedriem pēc vārtu guvuma. Foto: FA Šiauliai
2

Dāvim Ikauniekam cīņas galotnē izšķirošie vārti panākumā pār Kauņas "Žalgiri"

Lietuvas A līgā futbolā otrajā spēlē pēc kārtas vārtus guvis Dāvis Ikaunieks, kurš šodien pamatlaika izskaņā izvirzīja vadībā Šauļu komandu, sniedzot tai uzvaru (2:1) pār Kauņas "Žalgiri".
Kaspars Dubra. Foto: FK Panevėžys

Toberam 25. pilnā spēle Šveicē, Lietuvas čempionei katastrofāls sezonas sākums

Šveices futbola Superlīgā 25 no 28 kārtām "no zvana līdz zvanam" spēlējis Latvijas valstsvienības aizsargs Kristers Tobers, Cīrihes "Grasshoppers" 80. minūtē atspēlējoties (1:1) un izcīnot punktu pret "St. Gallen".