Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Šabala šogad tēmē uz atgriešanos Latvijas izlasē

Šabala šogad tēmē uz atgriešanos Latvijas izlasē
Valērijs Šabala izlases kreklā. Foto: LFF

2020. gada pēdējā dienā panācis vienošanos ar Konstancas "Viitorul" klubu, uzbrucējs Valērijs Šabala Jaunajam gadam izvirzījis mērķi nostiprināties šajā komandā un Rumānijas čempionātā, kā arī atgriezties Latvijas izlasē, sarunā ar portālu Sportacentrs.com neslēpa 26 gadus vecais futbolists.

Šabala ar "Viitorul" noslēdzis līgumu līdz šīs sezonas beigām ar iespēju to pagarināt vēl uz diviem gadiem. Izvēle, vai pēc sezonas ar Latvijas futbolistu noslēgt jaunu vienošanos, piederēs klubam. Pats uzbrucējs ar pārcelšanos uz Rumāniju ir ļoti apmierināts.

"Man bija ļoti svarīgi, ka šajā klubā mani vēlējās redzēt treneris [Mirča Redniks]. Viņš teica, ka ļoti rēķinās ar mani un grib, lai sāku spēlēt pēc iespējas ātrāk," svētdien pret Sibiu "Hermannstadt" futbolistiem Šabala gan vēl nedevās laukumā, bet tas tādēļ, ka tā vēl skaitījās Rumānijas čempionāta pirmā riņķa spēle. Visticamāk, debiju uzbrucējs savas jaunās komandas sastāvā piedzīvos piektdien, kad "Viitorul" spēkosies ar Aradas UTA. "Jā, protams, domāju, šis man ir solis uz augšu. Rumānijā ir konkurētspējīgs čempionāts. Šeit ir diezgan labs līmenis."

Vienošanos ar "Viitorul" klubu Šabala panāca zīmīgā datumā – 31. decembrī. Interese esot bijusi arī no citām komandām, taču bez konkrētiem piedāvājumiem. Ar Rumānijas futbola leģendu Georgi Hadži, kam pieder šis klubs, uzbrucējs gan vēl nav ticies.

"Šeit ir ļoti augsts organizatoriskais līmenis, arī treniņbāze un stadions. Ļoti daudz treniņlaukumu gan ar dabīgo, gan ar mākslīgo segumu. Turklāt notiek arī būvniecība, lai pie treniņbāzes uzceltu viesnīcu spēlētāji tur varētu dzīvot," norādīja Šabala.

Latvijas uzbrucēja iepriekšējais klubs bija Marijampoles "Sūduva" no Lietuvas, kurā viņš 13 spēlēs iesita četrus vārtus. Tiesa šobrīd ap šo vienību esot daudz neskaidrību, tāpēc Šabala nolēmis meklēt jaunu darbavietu.

"Tur nesen ieradās jauns treneris. Prezidents grib pārdot klubu. Pēc sezonas ar viņiem runāju, bet neko nevarēja piedāvāt. Šobrīd neziņa ir visā klubā, jo nav zināms, kas ar to notiks. Cik zinu, budžets samazināsies vismaz par 20%. No turienes prom devušies vairāki labi spēlētāji. Ja viss paliktu iepriekšējā gada līmenī, es gribētu tur palikt. Mani viss apmierināja. "Sūduva" tagad klāsies grūtāk, jo budžets samazināsies, bet Viļņas "Žalgiris" ir ļoti spēcīgi," pauda Šabala.

"Sūduva" sezonas izskaņā gan zaudēja abās izšķirošajās spēlēs – kausa finālā un čempionāta zelta spēlē. Šabala norāda, ka vienību ļoti ietekmējis Covid-19, ar kuru tieši sezonas beigās slimojuši teju visi komandas futbolisti.

""Žalgiris" ir ļoti laba komanda, bet mēs pēdējos mačos nenospēlējām pārāk labi. Pēdējās kārtās zaudējām punktus. Viss bija mūsu pašu rokās. Zelta maču ļoti ietekmēja tas, ka gandrīz visai komandai pirms tam bija Covid-19. Lai sagatavotos spēlei, bija tikai kādas piecas sešas dienas. Fiziski bija ļoti grūti. No visas komandas ar vīrusu nesaslima tikai kādi četri spēlētāji," atzina Šabala. "Arī es saslimu. Man kādas trīs dienas bija nedaudz paaugstināta temperatūra, pazuda garša un smarža. Slimoju septiņas astoņas dienas. Zuda fiziskais spēks, jo desmit dienas bija jāsēž mājās, tikai pēc tam varējām trenēties. Tā bija visai komandai, jo arī nesaslimušajiem bija jāatrodas desmit dienu pašizolācijā."

"Ja nebūtu saslimšana ar Covid-19, domāju, iespējas uzvarēt "Žalgiri" būtu lielākas. Protams, tā arī ir spēcīga komanda, bet cīņā pret viņiem mums būtu fiziski vieglāk, ja nebūtu saslimuši," teica Šabala, kurš atklāja, ka, salīdzinot ar Lietuvu, Rumānijā viņa atalgojums ir nedaudz lielāks.

Latvijas izlasē Šabala ir aizvadījis 53 spēles un guvis 12 vārtus, kas ir astotais labākais rādītājs valstsvienības vēsturē. Uzbrucējs valstsvienībā gan nav spēlējis kopš 2019. gada septembra.

"Vai noturēšos šajā klubā, būs atkarīgs tikai no manis. Strādāšu, lai šeit paliktu, jo šeit ir visi vajadzīgie apstākļi, lai spēlētu tikai futbolu. Laba pilsēta, labs klubs ar labu infrastruktūru. Jaunajā gadā esmu izvirzījis mērķi nostiprināties jaunajā klubā – spēlēt, sist vārtus. Protams, neatmetu arī domu par atgriešanos nacionālajā izlasē," Šabala gan atklāja, ka ar Daini Kazakeviču kopš speciālista iecelšanas Latvijas izlases galvenā trenera amatā vispār neesot bijusi nekāda komunikācija.


, 2021-01-11 13:19, pirms 3 gadiem
"Šabala gan atklāja, ka ar Daini Kazakeviču kopš speciālista iecelšanas Latvijas izlases galvenā trenera amatā vispār neesot bijusi nekāda komunikācija."

Domāju, ka tas ari nemainīsies, kamēr vien Dainis būs tai krēslā.
, 2021-01-11 13:41, pirms 3 gadiem
Lai pretendēt uz izlasi, jāspēlē labāk!
Tos iesistos golus labi atceros, tādas nejaušibas, nesvarīgos mačos, kad pretiniekiem neko nevajag, vai muļķigas vārtsargu kļūdas, kā ar turkiem.
, 2021-01-11 14:01, pirms 3 gadiem
Viens no retajiem LV pēdejā laika uzbrucējiem kas ir apveltīts ar vārtu gūšanas instinktu (tāds mums trūkst ,lai uzvarētu Gibraltāru utt) ,vai nu bija noķēris zvaigžņu slimību ,vai arī nebija gatavs nesaudzīgai konkurencei ārzemēs ..., sausais atlikums ir tāds,ka pēdējos 3-4 gadus īsti nekur nav spēlējis sākumsastāvā un cerēt uz izlasi būtu naivi!
Jānovēl iegūt vietu kluba sastāvā ,atgūt vārtu gūšanas garšu un tad domāju izsaukums uz izlasi ilgi nebūs jāgaida!
, 2021-01-11 14:24, pirms 3 gadiem
Ja viss labi veiksies, tad Šabalam būs spēlu prakse un priekšrocības šajā ziņā pret Krolli, par citiem (Uldriķi, Ikaunieku) vēl atklāts jautājums. Gutkovskis no ārzemēs spēlējoešiem uzbrucējiem klubā izskatās visstabilāk.

Nevajag aizmirst, ka Turcija ir Šabalas klienti
, 2021-01-11 14:45, pirms 3 gadiem
Lai izdodas!
, 2021-01-11 16:13, pirms 3 gadiem
Lai vispirms uz vārtiem satēmējās.
, 2021-01-11 19:37, pirms 3 gadiem
sinajs rakstīja: Lai pretendēt uz izlasi, jāspēlē labāk!
Tos iesistos golus labi atceros, tādas nejaušibas, nesvarīgos mačos, kad pretiniekiem neko nevajag, vai muļķigas vārtsargu kļūdas, kā ar turkiem.
Citi pat tādās situācijās neisit. Tas pats Dāvis Ikaunieks sit pāri vārtiem no vārtu priekšas, Janka garām tukšam stūrim. Nejaušības vai nē, bet salīdzinot ar jebkuru pēdējā laika stabilo spēlētāju Šabala ar tām "nejaušībām" sasitis krietni vairāk vārtu. Ja to nejaušību ir tā padaudz tad a)tās nav nejaušības vai b) ļoti laba prasme atrasties īstajā vietā īstajā laikā.
, 2021-01-11 20:35, pirms 3 gadiem
Galvenais, lai ir pozitīvs vektors
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.