Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kazakevičs: "Mūsu trumpji ir organizētība, pretuzbrukumi un standartsituācijas"

Kazakevičs: "Mūsu trumpji ir organizētība, pretuzbrukumi un standartsituācijas"
Dainis Kazakevičs. Foto: LFF

Savu desmito spēli pie Latvijas futbola izlases stūres Dainis Kazakevičs rītvakar aizvadīs potenciāli smagākajā spēlē šajā gadā – izbraukumā Amsterdamā pret grupas favorīti Nīderlandi. Pirmsspēles preses konferencē piedalījās Kazakevičs un Luhanskas "Zorya" spēlētājs Andrejs Cigaņiks.

Kazakevičs: "Mums priekšā ir tiešām liela spēle pret mūsu grupas vadošo komandu, favorīti. Skaidrs, ka tas ir liels izaicinājums gan mūsu komandai kopumā, gan arī atsevišķi katram spēlētājam. Šobrīd galvenais uzdevums ir ātros tempos mēģināt atjaunoties pēc pirmās aizvadītās spēles pret Melnkalni, tikt skaidrībā ar spēlētāju stāvokli un izvēlēties optimālo virknējumu spēlei pret Nīderlandi. Sagatavoties vairākām taktiskām niansēm, kuras ir raksturīgas mūsu rītdienas pretiniekiem, un tajā pašā laikā gatavoties arī tam, kādu pretspēli varēsim piedāvāt. Esam pozitīvi noskaņoti, gatavojamies, bet šā vakara treniņš būs maksimāli informatīvs, jo tas būs pirmais kopīgais treniņš pēc aizvadītās trešdienas spēles. Ja runā par personālijām un spēlētāju izvēli, diez vai varēšu šodien daudz ko pateikt detalizēti, jo vēl jātiek skaidrībā gan ar spēlētāju atjaunošanās tempiem, gan ar vairākiem traumētajiem spēlētājiem. Ar to šodien tiksim galā un gatavosimies rītdienas spēlei. Ir pacilāts noskaņojums, komanda ir atbraukusi labā noskaņojumā un gatavojas rītdienas lielajai spēlei un lielajam izaicinājumam."

Vai šādā grafikā ir iespējams, ka kāds spēlētājs aizvadīs visus trīs mačus pa 90 minūtēm?
Kazakevičs: "Uz šo jautājumu varēšu atbildēt pēc otrās spēles, kad sapratīsim, kāda ir situācija, kādi ir dati, kādas bija spēles un kādi ir funkcionālie, atjaunošanās rādītāji. Teorētiski tādu iespēju neizslēdzu, bet skaidrs, ka to izdarīt nebūs viegli. Bet tādu iespēju neizslēdzu – par šo jautājumu drīzāk būšu gatavs vairāk runāt pirms trešās spēles."

Cik svarīga tev ir šī spēle, ņemot vērā, ka pats esi spēlējis Nīderlandes čempionātā?
Cigaņiks: "Protams, tā ir svarīga spēle. Esmu ļoti motivēts un gribu spēlēt pret tāda kalibra spēlētājiem, kādi ir Nīderlandei, un gribu sevi parādīt. Man tas patiešām ir ļoti nozīmīgi. Gribu uzvarēt un gribu parādīt vislabāko spēli."

Vai esi saņēmis kādas īsziņas vai novēlējumus no bijušajiem komandas biedriem Nīderlandē? Varbūt arī sniedzi kādu interviju?
Cigaņiks: "Jā, vienu interviju žurnālistam no Nīderlandes jau devu. Protams, daudz runāju ar spēlētājiem, ar kuriem spēlēju kopā "Cambuur", un esam tuvā kontaktā. Visi novēlēja, lai parādu sevi no labākās puses, bet zinām, ka spēlējam pret Nīderlandi un ka tas nebūs tik viegli."

Cik pārliecinoša bija Černomordija uzvara kapteiņa vēlēšanās? Un ko sagaidi no viņa kā kapteiņa.
Kazakevičs: "Vēlēšanas notika starp pirmsspēles preses konferenci un pašu spēli. Komanda izvēlējās kapteini un divus vicekapteiņus, un domāju, ka mums pakāpeniski veidojas kolektīvs, katram atvēlot savas funkcijas. Antonijs jau pagājušajā gadā bija viens no spēlētājiem, kurš vilka kapteiņa apsēju, un domāju, ka viņš ir šā apsēja cienīgs. Taču viņš noteikti nav vienīgais spēlētājs, uz kura pleciem būtu jāgulstas visai atbildības un līderības nastai, - mums ir pietiekami līdzvērtīgs kolektīvs, kurā ir vairāki spēlētāji, kuri var un grib uzņemties līderību. Tā ir pietiekami laba komandas izvēle, kuru arī atbalstu, tāpat kā, manuprāt, ir labas izvēles vicekapteiņa amatos – Kaspars Dubra un Vlads Gutkovskis. Visi trīs puiši ir cienīgi pārstāvēt komandu un uzņemties līderību, bet, kā jau teicu, man ir ļoti būtiski, lai katrs komandā saprastu, ka ir epizodes gan sadzīvē, gan arī spēlē, kurās katram ir jāizrāda vēlme uzņemties atbildību un zināmu līderību."

Centra aizsarga pozīcijā ir diezgan laba un veselīga konkurence – vai 50:50 situācijās Černomordija kapteiņa apsējs dod kādas priekšrocības tikt pamatsastāvā?
Kazakevičs: "Nē, domāju, ka tas nedod nekādu priekšrocību. Antonijam ir jāizcīna sava vieta pamatsastāvā ar savu spēli, ar savu sniegumu spēlēs un treniņprocesā. Jā, konkurence ir veselīga, tāpēc ir arī divi vicekapteiņi, un pēc tam, ja vajag, jau skatāmies – komandā ir arī citi pieredzējuši spēlētāji, kuri nepieciešamības gadījumā ir gatavi uzņemties kapteiņa pienākumus. Skaidrs, ka tanī brīdī, kad tiks vērtētas konkrētas izvēles uz konkrēto spēli, tad pirmām kārtām tiks vērtēts sniegums, kvalitātes un atbilstība konkrētai taktikai un konkrētam spēles zīmējumam."

Ontužāns ne pirmo reizi palika ārpus pieteikuma. Kuri ir galvenie iemesli – fiziskā gatavība, spēļu prakse, neapliecināšana treniņos? Kādēļ viņš vispār tiek saukts, ja netiek pat pieteikumā?
Kazakevičs: "Skaidrs, ka viņa spēles kondīciju un sniegumu kopumā ietekmē neregulārā spēļu prakse. Kā jau esmu teicis, viņa īpašības, spēles stils ir tāds, ka gribam viņam dot iespēju būt izlasē, viņu attīstīt un izmantot spēlēs. Situācija no spēles uz spēli mainās. Šīs nometnes sākumā, pirmajās treniņu dienās Daniels treniņprocesā neizskatījās pārāk pārliecinoši, un arī tas bija iemesls, kādēļ viņš palika ārpus pieteikumā. Bet tas nenozīmē, ka viņš nākamajās spēlēs nevarētu parādīties pieteikumā vai, iespējams, pie zināma spēles ritējuma tikt izmantots laukumā."

Kāds ir Dubras un Gutkovska veselības stāvokļa progress, un vai viņiem lazaretē ir pievienojies vēl kāds? Ar kādām taktiskām iezīmēm Nīderlande ir īpaša uz citu izlašu fona, un vai rītvakar būs pilnīgi cita stila spēle, ņemot vērā pretiniekus un daudz labākas kvalitātes laukumu?
Kazakevičs: "Ja runā par savainotajiem, šobrīd neviens nav pievienojies šiem spēlētājiem. Ar nopietnām traumām – atsevišķiem spēlētājiem ir mikrosavainojumi. Protams, zināma nianse ir arī tā, ka bijām spiesti trenēties uz mākslīgajiem laukumiem un pēc tam pārgājām uz zaļajiem laukumiem, līdz ar to atsevišķiem spēlētājiem ir neliela muskuļu diskomforta situācija. Domāju, ka ar to tiksim galā un tas nepatraucēs. Kas attiecas uz Nīderlandes iezīmēm, tā, protams, ir komanda, kura spēlē daudz pozicionālāku futbolu, ja salīdzinām ar mūsu pirmo pretinieci, un kopējais spēlētāju individuālās sagatavotības līmenis ir stipri augstāks. Līdz ar to ir momenti, kuros mums ir jābūt gataviem arī nestandarta risinājumiem, jo no pretinieku puses to noteikti būs daudz vairāk nekā pirmajā spēlē [pret Melnkalni].

Ja runā par laukuma kvalitāti, tas neapšaubāmi ietekmēs abu komandu spēles stilu, jo arī mūsu mērķis ir spēlēt vairāk ar bumbu, nekā tas izdevās pirmajā spēlē, bet, protams, ir diezgan grūti prognozēt, kā tas izdosies, ņemot vērā spēles ritējumu. To redzēsim tikai rīt. No taktiskā viedokļa būs diezgan būtiskas izmaiņas mūsu spēles stilā – gan tajā, kā plānosim mūsu spēles situāciju attīstību, kad pretinieki uzsāks spēli no saviem vārtiem, gan tajā, kā veidosim aizsardzības bloku. Bez šaubām, pretinieku spēles stils un kvalitātes diktēs to, ka mums būs jāievieš korekcijas savā spēlē. Tas ir noteikti, bet detaļās pirms spēles ieslīgt nevēlos. Mums ir saprotams, kā gribam spēlēt, bet šodien būs vienīgais treniņš, kurā varam pamēģināt kaut kādas lietas, bet daudz ko atliek izrunāt tikai teorētiskās nodarbībās un spēles analīzē, jo reālais treniņu darbs ir ļoti ierobežots."

Sabiedrībā un sociālajos tīklos noskaņojums ir diezgan pesimistisks. Vai treneris var iedvest lielāku ticību pirms rītdienas spēles?
Kazakevičs: "Jāsaka diezgan atklāti - godīgi, mani vairāk uztrauc, kāds noskaņojums ir ģērbtuvē, nevis sociālajos tīklos vai, visu cieņu, jūsu vidū. Ja runājam par mūsu trumpjiem, tā ir spēles organizācija, tā neapšaubāmi ir iespējamā spēle pretuzbrukumos, tā noteikti ir radušos standartsituāciju iespēju izmantošana. Visiem ir diezgan skaidrs, ka neesam rītdienas spēles favorīti. Spēlēsim pret komandu, kura no spēlētāju resursu viedokļa ir viena no vadošajām Eiropas komandām. Un, vēl jo vairāk, skaidrs, ka Nīderlande pēc pirmās spēles būs ļoti motivēta pierādīt, ka rezultāts Turcijā [2:4] bija neveiksmīga apstākļu sakritība. Tajā pašā laikā jāsaprot – šīs lielās spēles pret lielām komandām ir būtiskas mūsu komandas izaugsmei. Nevaram prognozēt spēles rezultātu, bet mums ir jāizdara viss, lai mēs visi – treneru štābs, spēlētāji – ticētu, ka ir iespējams nospēlēt līdzvērtīgi. Ja spēles scenārijs dos iespēju pretendēt uz pozitīvu rezultātu, mums pašiem ir jābūt gataviem šīs iespējas izmantot. Noskaņojums komandā ir kaujiniecisks, pozitīvs, apzinoties pretinieku spēku. Ar skaidru izpratni un plānu rīt iesim laukumā un mēģināsim plānu maksimāli realizēt arī dzīvē, bet skaidrs, ka tādās spēlēs arī pretinieki ievieš korekcijas – ne visu varēsim kontrolēt.


, 2021-03-26 20:23, pirms 3 gadiem
Zheel ka tie ir trumpja divnieki un trijnieki kamer mums jaspele pret pretiniekiem ar augstakiem trumpjiem
, 2021-03-26 20:29, pirms 3 gadiem
Mums ir trumpji pret Nīderlandi? Oho, nu tik būs!
, 2021-03-26 20:33, pirms 3 gadiem
Pag, ko??? Standartsituācijas? Varbūt varēja vēl sīkāk nosliekties uz stūra siteniem, kas ir vienkārši fenomenāli drausmīgi?
, 2021-03-26 20:34, pirms 3 gadiem
..."mūsu trumpji ir mazi cimpji"...
, 2021-03-26 20:37, pirms 3 gadiem
Turēšu īkšķus un ceru uz niču. Lai izdodas.
, 2021-03-26 20:38, pirms 3 gadiem
Neviens no tiem nav mūsu izlases trumpis -
1. pret Melnkalni otrajā puslaikā mūsu "organizētība" bija diezgan šķidra.
2. Pretuzbrukumi - kā kurš... diezgan reti vispār tikām otrā laukuma pusē...
3. Standartsituācijas - nevis trumpis, bet vairāk veiksme, ja izdevās kādu realizēt, jo krietni vairāk šo situāciju tiek izniekots...
, 2021-03-26 20:48, pirms 3 gadiem
Būs tev..jefiņ..rītā trumpis..7:0
Slēpts komentārs: huters
, 2021-03-26 21:01, pirms 3 gadiem
Kazakevic,tu esi ists pisjars-pasaku teicejs un jokdaris,ceru,ka nebus 7:0,bet 6:0...
, 2021-03-26 21:31, pirms 3 gadiem
Latvijas futbola lielākais trumpis ir federācijas ārkārtas kongresi. Lai kas arī notiktu uz laukuma, vienmēr būs iemesls jautri pasēdēt un pārrunāt kārtējās katastrofas detaļas.
, 2021-03-26 21:43, pirms 3 gadiem
Šitais vispār ir pie pilnas saprašanas?
, 2021-03-26 21:47, pirms 3 gadiem
oooohoooo.... Kazakevičs... paldies par vakara pasaciņu.... Ar labu nakti visiem
, 2021-03-26 22:11, pirms 3 gadiem
Tas nu gan ir slims, ja saskata kaut kādus trumpjus. Vairs pat nav smieklīgi.
, 2021-03-26 22:25, pirms 3 gadiem
Hei rumpi- pumpi,
...
Kazakevičš izšauj trumpi,
Trādi- ral-lal-lā.
, 2021-03-26 22:33, pirms 3 gadiem
Tas Vektors varēja vienreiz beigt gvelzt muļķības
, 2021-03-26 23:12, pirms 3 gadiem
Pretuzbrukumi - kur, jo uz musu piespēļu kvalitāti vnk šausmas skatīties.
Standartsituācijas - kur, sitot pāri vārtiem vai sieniņā?
Protams, arī slotaskāts kādreiz kko parāda, bet izrietot no iepriekšminētā, kāda organizētība?
P.S. sitieni un piespēles, protams nav Daiņa pārzinā, tas izlasē nav jāmāca...
, 2021-03-26 23:32, pirms 3 gadiem
Jo vairāk palasa intervijas ar to pašpārliecināto klaunu, kuram ir acīmredzami plānprātības simptomi, jo pretīgākas emocijas vińš izsauc
, 2021-03-27 00:59, pirms 3 gadiem
rīt notrumpēsim tos flāmus, ar 0-5.
, 2021-03-27 03:35, pirms 3 gadiem
Īsts avantūrists, Ostapa Bendera mantinieks.
, 2021-03-27 09:19, pirms 3 gadiem
Kad palasu komentãrus, tad jãsecina, ka priekś śitãdiem faniem komanda un treneri IR vél par labiem, tie fani ir Daugavils Lokomotîves - Noah lïmenî.
Nîderlande jau gadu desmitiem pasaules elité! Ko jûs gribiet? Nu tieśãm aunu bars!
, 2021-03-27 09:52, pirms 3 gadiem
UN lielãkã dała Izlases spélétãji śajã sezonã vél ir bez spéłu prakses, daźam virslîgã pãris spéles, tie kas ãrzemés arî vairãk séź uz beñķi un neviens nav lïderos.
, 2021-03-27 09:57, pirms 3 gadiem
Daźs runã tã, ka Latvija iepriekś bûtu sołojusi pa uzvaras takãm, tagad pékśñi iekritusi bedré. Gluźi pretéji, veidojas jauna, simpãtiska komanda, perspektïva noteikti labãka nekã pédéjos 10 gados.
, 2021-03-27 10:47, pirms 3 gadiem
Ar trumpja sešnieku pret Jocer......
, 2021-03-27 11:59, pirms 3 gadiem
Bet varbùt tã ir tikai daźu cilvéku mãkslîgi veidota kampaña pret izlasi, neticu ka var bût tik daudz truli cilvéki?! Bet kã interesés tas notiek?
Pirms spéles ar Montenegro arï daźi pareģoja śausmas.
, 2021-03-27 13:13, pirms 3 gadiem
Pret Montenegro bija jāņem punkts savā laukumā, šodien situācija pavisam cita. Treneta trumpji varētu būt, ka katram futbolistam ir 2 kājas un ka šamiem sastāvā nav pieteikti Rijkārds, Kūmans un van Hoidonks
, 2021-03-27 14:00, pirms 3 gadiem
Ko saka Dainis, es saprotu bet neticu. Ko saka J. Derums es nesaprotu, jo sekojošie apgalvojumi ir savstarpēji pretrunīgi ar neskaidru ticības pakāpi
, 2021-03-27 14:00, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Kad palasu komentãrus, tad jãsecina, ka priekś śitãdiem faniem komanda un treneri IR vél par labiem, tie fani ir Daugavils Lokomotîves - Noah lïmenî.
Nîderlande jau gadu desmitiem pasaules elité! Ko jûs gribiet? Nu tieśãm aunu bars!
Jāni, esmu savas valstsvienības patriots, un to ka niderlandieši ir pasaules elites komanda liekas zin ikviens, tāpēc te ko sapņot tieši nevaidzētu, un atklāti jāsaka, ka būs pa kāju, centīsimies tā un tā, nevis te gaisa burbuļus kādam pust acīs
, 2021-03-27 15:01, pirms 3 gadiem
Man nepatīk Dainis..principā man nav nekādu simpātīju ne pret vienu Latvijas sporta komandu treneri...

Cits jautājums...kas viņam bija jāsaka? Varbūt "Nu, jā mēs neesam gatavi, es neesmu gatavs...zaudēsim pamatīgi"? Tas būtu labāk?
, 2021-03-27 15:57, pirms 3 gadiem
Omamma rakstīja: Jāni, esmu savas valstsvienības patriots, un to ka niderlandieši ir pasaules elites komanda liekas zin ikviens, tāpēc te ko sapņot tieši nevaidzētu, un atklāti jāsaka, ka būs pa kāju, centīsimies tā un tā, nevis te gaisa burbuļus kādam pust acīs
Neviens normāls treneris..neviens...neteiks.."jā, mēs norausimies"...neatkarīgi no pretinieka...

P.S. Tu vispār domā pirms raksti
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.