Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

J.Ikaunieks: ''Melnkalne ātri dabūja saprast, ka te nekāda pastaiga nebūs''

J.Ikaunieks: ''Melnkalne ātri dabūja saprast, ka te nekāda pastaiga nebūs''
Jānis Ikaunieks. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlases vienīgais vārtu guvējs Jānis Ikaunieks zaudētajā ar 1:2 pirmajā 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla G grupā spēlē pret Melnkalni, atzina, ka pirmais puslaiks aizvadīts ļoti augstā līmenī, kamēr otrajā pārāk dziļi izlase nosēdusies aizsardzībā.

Vakar Latvijas futbola nacionālā izlase ar zaudējumu ar 1:2 pret Melnkalni uzsāka 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu. Jānis Ikaunieks 40. minūtē izvirzīja vadībā Latviju, taču 82. minūtē Jovetičs ar otrajiem vārtiem mačā izrāva uzvaru pretiniekiem.

''Pirmais puslaiks mūsu izpildījumā bija diezgan labs. Gan pēc statistikas, gan pēc sajūtām varēja pateikt, ka pirmajā puslaikā spēlējām labāk. Otrajā puslaikā mums tā spēle mazliet pajuka, un vairāk jau cīnījāmies, nevis spēlējām. Mazliet iesēdāmies aizsardzībā. Bija ļoti sāpīgi pēc gūtajiem vārtiem uzreiz ielaist. Līdz puslaika pārtraukumam bija palicis maz. Ja pārtraukumā būtu devušies ar 1:0 vadību, paši justos pārliecinošāk un viņi nervozētu vairāk. Kopumā centāmies spēlēt agresīvi, ar presingu, nebaidījāmies no pretinieka. Visi parādīja cīņassparu, atdeva daudz spēku. Meistarība varbūt citkārt piekliboja, bet cīņasspars un motivācija, manuprāt, bija augstā līmeni,'' dienu pēc spēles to vērtēja vienīgais vārtu autors Jānis Ikaunieks.

Pirmais puslaiks izlases izpildījumā bijis kvalitatīvs un to vēlreiz uzsvēra Ikaunieks, paužot, ka pretinieki ātri sapratuši - pastaiga viņus šajā spēlē negaida: ''Melnkalnieši jau no pirmajām minūtēm saprata, ka viņus te negaida nekāda pastaiga. To varēja redzēt un sajust jau no pirmajām minūtēm laukumā. Viņi ātri vien dabūja saprast, ka te nebūs viegli. Viņiem pat ķermeņa valoda mainījās spēles pirmajās minūtēs. Uztaisījām vienu sodu viņiem, otrreiz dabūja pacīnīties… Arī viņu emocijas pēc gūtajiem vārtiem pietiekami daiļrunīgi apliecināja, ka mēs viņiem sagādājām problēmas. Bija svarīgi parādīt viņiem, ka ar mums jārēķinās. Par to pirms spēles runājām centra aplī. Kad redzējām laukumā, ka viņi to sāk apzināties, tas vairoja mūsu pārliecību par to, ka mēs varam ar viņiem spēlēt par labvēlīgu rezultātu, neskatoties uz to, kur spēlē viņu futbolisti un kur – mēs.''

''Man personīgi nebija tā, ka spēki būtu galā. Varbūt kādam asums un spēks gāja mazumā, taču, manuprāt, mēs mentāli vairs nebijām tādi paši. Rezultāts, cīņas gaita varbūt lika mazliet nosēsties. Jāsaprot, ka aizsargāšanās prasa vairāk spēku, nekā bumbas pieturēšana. Ja mēs ik pa brīdim nospēlētu mierīgāk un pacietīgāk ar bumbu, izdarītu piecas vai sešas piespēles kaut vai starp aizsargiem un vidējā līnijā, sajustu bumbu, iegūtu pārliecību, pretinieki paši nosēstos, un tas mums ļautu nedaudz izlīdzināt spēles ritējumu. Man liekas, ka mums pietrūka ne tik daudz fiziskā spēka, cik meistarības un aukstasinības atsevišķās epizodēs nospēlēt uz bumbas saglabāšanu, nevis uz vienkāršāko, bet nedrošāko variantu uzbrukuma turpinājuma meklēšanai. Man likās, ka ne visu laiku bijām gatavi parādīt meistarību ar bumbu,'' snieguma pasliktināšanos otrajā puslaikā skaidroja Jānis Ikaunieks.

Jau sestdien 27. martā Latvijas izlase aizvadīs otro spēli izbraukumā pret Nīderlandi, kas pirmajā mačā ar 2:4 piekāpās Turcijai, ar kuru Latvija spēkosies 30. martā.

PK 2022 kvalifikācija, G grupa

V.IzlaseSUNZVārtiP
1.Norvēģija11003:03
2.Turcija11004:23
3.Melnkalne11002:13
4.Latvija10011:20
5.Nīderlande10012:40
6.Gibraltārs10010:30

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13156/j-ikauni...


, 2021-03-25 21:58, pirms 3 gadiem
Blankam jāņem Ikaunieks uz FC Riga. Liekas, ka Gvardiola nav vēl nobriedis Manchester City pārveidot, tajā piesaisistot Ikaunieku.
, 2021-03-25 22:30, pirms 3 gadiem
Runājot par 2. puslaiku, drusku sanāk pretruna..
, 2021-03-25 22:51, pirms 3 gadiem
Otrais drīzāk uz pussargu, aizsagu, vārtsarga sirdsapziņu. Uzbrukums bija labs. Jāgaida spēles pret Nīderlandi, Turciju, Gibraltāru. Varbūt būs vēl labāk.
, 2021-03-25 23:00, pirms 3 gadiem
Augstā līmenī? 😂 😂 😂 😂. Nu āksti mums tie futbolisti 🤣
, 2021-03-25 23:02, pirms 3 gadiem
Un cik igi tā domāja ? 60 sekundes?
, 2021-03-25 23:07, pirms 3 gadiem
FC Riga ir mums spēlējuši labākie Rakelis, Karašauskis, tagad spēlē ar labākie Kamešs, Černomordijs utt. Vajag Ikaunieku FC Riga.
, 2021-03-25 23:23, pirms 3 gadiem
peterborough rakstīja: Augstā līmenī? 😂 😂 😂 😂. Nu āksti mums tie futbolisti 🤣
Bija Montenegro spēlētāji no Atletico, Lazio, Monaco. Bija augsts līmenis.
, 2021-03-26 02:51, pirms 3 gadiem
Vot šitais arī, dalabāk būtu "Dabūjām saprast ka kārtējo reizi ierijām".
, 2021-03-26 02:53, pirms 3 gadiem
Crosbijs87 uzbrukums bija labs? Uzbrukums 1. Puslaikā bija sūdīgs un 2. Puslaikā tāds vispār neeksistēja.
, 2021-03-26 02:55, pirms 3 gadiem
"Nebaidījāmies no pretinieka".... sasniegums izlases spēlētājiem.
, 2021-03-26 08:03, pirms 3 gadiem
pa kartupeļu lauku grūti pastaigāt
, 2021-03-26 08:04, pirms 3 gadiem
Pret Nīderlandi un Turciju būs traki. Pret turciju būs 6-0 vai kaut kas tāds
, 2021-03-26 08:45, pirms 3 gadiem
Tad lūdzu, dieva dēļ, vienreiz pieturiet bumbu un necentieties noturēt rezultātu uz 0:0 vai 1:0, bet noriskējiet un mēģiniet saglabāt bumbu arī pret spēcīgākiem un meisterīgākiem pretiniekiem, jo savādāk pieredzi jūs nekad nedabūsiete šādai spēlei!

Esmu jau novests līdz tam ka man ir vienalga vai jūs zaudējat ar 0:5 vai uzvariet ar 1:0 . Es gribu redzēt komandu kas cenšās spēlēt ar bumbu (VISMAZ CENŠĀS) nevis tupi sper prom, pat nemēģinot saskatīt citus variantus kā saglabāt bumbu ilgāk par vienu piespēli!
Es labāk skatos spēli kurā jūs zaudiet ar 0:5 un kontrolējat bumbu vismaz 50:50 un veidojat uzbrukumus, nekā uzvariet ar 1:0 un bumbu kontrolējiet 20:80 izveidojot vienu momentu spēlē!
Kam tad jūs spēlējiet! Cik es zinu skatītājiem- līdzjutējiem! Tad lūdzu iegaumējiet to un padomājiet ko mēs vairāk vēlamies skatīties ! Futbolu, vai IZDZĪVOŠANU!!!
, 2021-03-26 09:33, pirms 3 gadiem
matishL rakstīja: Tad lūdzu, dieva dēļ, vienreiz pieturiet bumbu un necentieties noturēt rezultātu uz 0:0 vai 1:0, bet noriskējiet un mēģiniet saglabāt bumbu arī pret spēcīgākiem un meisterīgākiem pretiniekiem, jo savādāk pieredzi jūs nekad nedabūsiete šādai spēlei!

Esmu jau novests līdz tam ka man ir vienalga vai jūs zaudējat ar 0:5 vai uzvariet ar 1:0 . Es gribu redzēt komandu kas cenšās spēlēt ar bumbu (VISMAZ CENŠĀS) nevis tupi sper prom, pat nemēģinot saskatīt citus variantus kā saglabāt bumbu ilgāk par vienu piespēli!
Es labāk skatos spēli kurā jūs zaudiet ar 0:5 un kontrolējat bumbu vismaz 50:50 un veidojat uzbrukumus, nekā uzvariet ar 1:0 un bumbu kontrolējiet 20:80 izveidojot vienu momentu spēlē!
Kam tad jūs spēlējiet! Cik es zinu skatītājiem- līdzjutējiem! Tad lūdzu iegaumējiet to un padomājiet ko mēs vairāk vēlamies skatīties ! Futbolu, vai IZDZĪVOŠANU!!!
Tomēr objektīvi paskatīsimies kur, kādos klubos spēlē Nīderlandes, Turcijas, Norvēģijas, Melnkalnes futbolisti. . . Mums nav tāda līmeņa futbolisti un lielai daļai Latvijas futbolistu šogad ir minimāla spēļu prakse! Cik tad ir tādi kuri regulāri spēlē? Pat virslīgā ne visiem Latvijas futbolistiem ir regulāra spēļu prakse( piedevām aizvadītas tikai 2 kārtas), tiem kas ārzemēs tāpat- regulāri spēlē vien daži! Pirmajās lomās pat neviens!
Naivi gribēt lai futbolisti, kuriem atzīsim meistarība zemāka kā konkurentiem un , kuri vēl gandrīz šogad nav spēlējuši, cīnītos kā līdzīgs ar līdzīgu!
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.