Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas izlase pēc četrām uzvarām jūnijā FIFA rangā pakāpjas par sešām vietām

Latvijas izlase pēc četrām uzvarām jūnijā FIFA rangā pakāpjas par sešām vietām
Latvijas izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF

LETA. Latvijas vīriešu futbola izlase atjaunotajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā pakāpusies par sešām vietām un tagad ieņem 129.pozīciju.

Lietuva jaunākajā FIFA rangā zaudējusi četras pozīcijas un ieņem 142.vietu. Savukārt Igaunijas izlase pakāpusies par vienu vietāu un pašlaik ieņem 109.pozīciju. No Latvijas izlases pretiniecēm UEFA Nāciju līgā Andora ir 152., Moldova 178. un Lihtenšteina 194.pozīcijā.

FIFA rangā līderpozīcijas saglabā Brazīlija, otrā joprojām ir Beļģija, bet uz trešo vietu pakāpusies Argentīnas izlase, kas apsteigusi Franciju, kura nu ir ceturtā. Piektā ir Anglija, no septītās uz sesto vietu pakāpusies Spānija, kas apsteigusi Eiropas čempioni Itāliju, astoto vietu ieņem Nīderlande, kas pakāpusies par divām pozīcijām. No astotās uz devīto vietu noslīdējusi Portugāle, bet pirmo desmitnieku noslēdz Dānija, kas iepriekšējā rangā bija 11.vietā. Vietu desmitniekā zaudējusi Meksika, kas tagad atrodama 12.pozīcijā.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45.vieta, kas tika sasniegts 2009.gadā. Savukārt antirekords ir 148.pozīcija 2017.gadā.

Izmantotie resursi:
LETA


Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.