Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Kazakevičs: "Būtiska loma būs tiem spēlētājiem, kuru nebūs sākumsastāvā"

Kazakevičs: "Būtiska loma būs tiem spēlētājiem, kuru nebūs sākumsastāvā"
Dainis Kazakevičs. Foto: LFF

LETA. 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas pēdējā mačā Latvijas futbola izlasē ļoti būtiska loma būs tiem spēlētājiem, kuri nesāks spēli sākumsastāvā, pirmdien notikušajā preses konferencē uzsvēra valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Pēdējā aizvadītajā spēlē Latvijas izlase spēkojās ar Norvēģiju, spēlei beidzoties bez gūtajiem vārtiem ar rezultātu 0:0. Otrajā puslaikā pēc sadursmes ar pretinieku Latvijas izlases vārtsargam Robertam Ozolam tika pārsista galva, taču viņš turpināja cīņu.

"Ozola gadījumā īsti konkrētu atbildi varēsim iegūt tikai pēc pirmspēles treniņa. Tas pats arī par Artūru Zjuzinu. Šobrīd Zjuzina gadījumā spēlēšana drīzāk nē, nekā jā. Par Ozolu - skatīsimies pēc treniņa," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Kazakeviča teikto.

Pirmdienas treniņā Latvijas izlases treneru korpuss vērtēs, kāds būs spēlētāju stāvoklis un kā viņi būs atjaunojušies pēc spēles. "Gala lēmumu par spēlētāju sastāvu droši vien pieņemsim tikai spēles dienas rītā. Domāju, ka izmaiņas sastāvā būs, bet diez vai tādu būs daudz," atzīmēja Kazakevičs.

"Ļoti būtiska loma būs tiem spēlētājiem, kuri nesāks maču sākumsastāvā - cik ļoti viņi spēs pastiprināt komandas spēli. Tas ir būtisks aspekts, kas rītdienas spēlē var palīdzēt mums sasniegt vajadzīgo rezultātu," turpināja treneris.

Pussargs Mārtiņš Ķigurs pagaidām atteicās prognozēt, cik daudz treneri liks viņam spēlēt uzbrukumā. Futbolists gan pats gribētu vairāk darboties uzbrukumā.

"Kā jau pirms katras spēles, koncentrējos visām vienādi. Vienalga, vai tā ir cikla pirmā vai pēdējā spēle, esmu gatavs spēlēt," pauda Ķigurs.

Pirmajā komandu tikšanās reizē, kas notika 1.septembrī "Daugavas" stadionā, Latvija ar 3:1 izcīnīja uzvaru. Divus vārtus Latvijas izlases labā guva Vladislavs Gutkovskis, bet vēl reizi izcēlās Andrejs Cigaņiks. Vienīgos vārtus Gibraltāra izlasē iesita Tīdžejs Debars.

Abas izlases aizvadījušas arī divas pārbaudes spēles. 2016.gadā latvieši uzvarēja ar 5:0, bet divus gadus vēlāk cieta neveiksmi ar 0:1. Nepilnas divas nedēļas pēc zaudējuma Latvijas izlases galvenā trenera amatu zaudēja Aleksandrs Starkovs.

G grupā pirmo vietu pēc deviņiem mačiem ieņem Nīderlande, kas ir izcīnījusi 20 punktus. Otrajā vietā ierindojas Turcija ar 18 izcīnītiem punktiem, bet ar tādu pašu punktu skaitu trešajā vietā atrodas Norvēģija. Ceturtā ir Melnkalne ar 12 punktiem, piektajā vietā ierindojas Latvija ar sešiem punktiem, bet pēdējā vietā grupā bez izcīnītiem punktiem ierindojas Gibraltārs.

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien noslēgs 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu, pēdējā spēlē tiekoties ar Gibraltāru. Mačs "Victoria" stadionā sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot kanālam TV6.

Latvija FIFA rangā ieņem 136.vietu, bet Gibraltārs ierindojas 198.vietā.


, 2021-11-15 23:10, pirms 2 gadiem
Daini, nemoci sevi un nemoci mūs. Kad jūs sapratīsiet, ka mums nav treneru? Nocauciet kaut vienu normālu latviešu treneri. Pat 3 mēnešus nespēj noturēties un ko tik no sevis neiztaisa. Ja kaut viebs treneris Latvijā kaut ko ir panācis, tad ir vai nu atbraucis no citas valsts, vai ir Starkovs. Ir laiks ar to beidzot samierināties. Mēs esam spēcīgi hokejā, basketbolā, bet futbols nav mūsu. Pat Metalurga laikā treneris bija lietuvietis un pēc tam vācietis
Slēpts komentārs: Go0dFather
, 2021-11-15 23:43, pirms 2 gadiem
Domāju, futbols jāizslēdz no Whatsapp grupas.
, 2021-11-16 00:40, pirms 2 gadiem
Būs grūta spēle pret ciešu aizsardzību. Ceru, ka izdosies realizēt kādu standartu un uzvarēt.
, 2021-11-16 00:57, pirms 2 gadiem
soccerlover rakstīja: Daini, nemoci sevi un nemoci mūs. Kad jūs sapratīsiet, ka mums nav treneru? Nocauciet kaut vienu normālu latviešu treneri. Pat 3 mēnešus nespēj noturēties un ko tik no sevis neiztaisa. Ja kaut viebs treneris Latvijā kaut ko ir panācis, tad ir vai nu atbraucis no citas valsts, vai ir Starkovs. Ir laiks ar to beidzot samierināties. Mēs esam spēcīgi hokejā, basketbolā, bet futbols nav mūsu. Pat Metalurga laikā treneris bija lietuvietis un pēc tam vācietis
Nosauc kaut vienu normālu Latvijas spēlētāju no top 5 līgām
, 2021-11-16 01:06, pirms 2 gadiem
arrived rakstīja: Nosauc kaut vienu normālu Latvijas spēlētāju no top 5 līgām
Rudņevs
, 2021-11-16 01:15, pirms 2 gadiem
Gribu Noģērēt Ozerinski rakstīja: Rudņevs
Šajā desmitgadē
, 2021-11-16 01:21, pirms 2 gadiem
Ta ko juus te stastat ka bus gruta spele ar Novicki prieksgala soreiz. Saliksim 3:0. Un soccoerlover beidz te vaimanat, bus ari mums treneri vnk padomju paaudze un ari Riherts utt ir stiivi un tadi toc nebus izlases treneri bet laiks pamainis lietas.
, 2021-11-16 01:22, pirms 2 gadiem
arrived rakstīja: Šajā desmitgadē
Nav komentāra
, 2021-11-16 01:25, pirms 2 gadiem
Lai gan ne Soccerlover, nemu vardus atpakal par to ko teici jo daleji taisniba ir, neviena trenera normala mums nav bijis bez Starika, parejie stiivie padomju blauri bet uz Daini man tomer ir ceriba neliela. Es domaju vins tiri labi saprot ko un kaa un kas un cik utt. Jaskatas ka ies nakamaja ciklaa.
, 2021-11-16 01:27, pirms 2 gadiem
Nu Stariks ar bij stiivais padomju armijnieks bet tie bij savadaki laiki. Jaskatas kads bus nakamais cikls.
, 2021-11-16 13:24, pirms 2 gadiem
Līdz 4, vietai ir tālu , uzdevums tātad nav izpildīts. Normāls treneris pats atkāptos ,bet ielicējs sevi trenera amatā to nedarīs. Mafija LFF dzīvo......
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.