Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

LFF atbrīvo Matīsu no Latvijas sieviešu izlases galvenā trenera amata

LFF atbrīvo Matīsu no Latvijas sieviešu izlases galvenā trenera amata
Didzis Matīss. Foto: LFF

Saskaņā ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes 13. jūlija lēmumu Didzis Matīss ir atbrīvots no darba Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases galvenā trenera amatā.

Lēmums pieņemts, izvērtējot Latvijas valstsvienības nesenākos rezultātus un ņemot vērā drīzo izlases startu 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā, kur Latvijas pārstāves no šīgada līdz nākamā gada septembrim gaida spēles pret Angliju, Austriju, Ziemeļīriju, Ziemeļmaķedoniju un Luksemburgu. LFF valdes ieskatā šis ir piemērots laiks, lai valstsvienībai piedāvātu jaunu skatījumu uz tās attīstību un tās ikdienā ieviestu jaunas vēsmas.

LFF izsaka pateicību D. Matīsam par ilgo, produktīvo un aktīvo darbu ar Latvijas nacionālo izlasi, kura laikā sasniegti atzīstami rezultāti un palīdzēts Latvijas sieviešu futbola kopējai sistēmai spert vairākus attīstības soļus uz priekšu. LFF novēl trenerim panākumus tālākajā karjerā un izsaka neviltotu pateicību par stingrajiem pamatiem, kas ielikti Latvijas sieviešu futbola elites sistēmas veidošanā

D. Matīss Latvijas nacionālo sieviešu futbola izlasi vadīja kopš 2010. gada, amatā nomainot Agri Bandoli.

LFF Treneru padomei, LFF administrācijai un LFF prezidentam uzdots līdz 30. jūlijam izvērtēt un iesniegt LFF valdei kandidātu sarakstu uz šo amatu. LFF administrācijai, konsultējoties ar LFF Sieviešu futbola komiteju, uzdots iesniegt atjaunoto Latvijas sieviešu futbola attīstības koncepciju līdz nākamajai LFF valdes sēdei.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13353/didzis-m...


, 2021-07-14 09:38, pirms 3 gadiem
Tas arī saprotams. Baltijas kausā Latvija izskatījās ļoti vāja. Vai tā tikai Matīsa vaina, to grūti pateikt. Jo, ja futbolistes ierodas uz turnīru sliktā sportiskā formā, tad neviens treneris neko tur neizmainīs. Tomēr pašatdeve laukumā šajās spēlēs piekliboja, taktiski komanda spēlēja vāji. Un tā jau gan ir trenera atbildība. Katrā gadījumā jaunas vēsmas Latvijas sieviešu izlasei ir vajadzīgas.
, 2021-07-14 10:02, pirms 3 gadiem
nu i morda:
, 2021-07-14 10:02, pirms 3 gadiem
ar sitam meitenem, neviens neko neizdaris
, 2021-07-14 10:08, pirms 3 gadiem
Vakar tik smuki runāja TV un pumpējās, bet šodien jau atvaļināts bundzinieks. Gan jau RFS iebīdīs kādu no savas vides....
, 2021-07-14 10:42, pirms 3 gadiem
Beidzot!
LFF tik daudz gadu akli "ticēja" šim "speciālistam"

A varbūt vnk LFF uz sieviešu PO***?
Tikai priekš ķeksīša (UEFA dotācijas)!
, 2021-07-14 10:49, pirms 3 gadiem
Atrada lv futenes kapraci
Morda jaa, kolhoznaja i uralskaja
, 2021-07-14 10:49, pirms 3 gadiem
Maikl rakstīja: ar sitam meitenem, neviens neko neizdaris
Tur dazham labi dupshuki, izdraazt jau varetu
, 2021-07-14 11:05, pirms 3 gadiem
Gribētu vērsties pie "galvenā redaktora" Celmiņa kunga - šis portāls jau tā ir kļuvis par neprofesionālisma paraugu rakstu skribelētāju jomā, taču, negaidīju, ka tiks pieļauti šādi - personiski aizskaroši un jēli komentāri...
Celmiņa kungs, vai pašam liekas normāli, ka šie komentāri netiek dzēsti un komentētāji netiek bloķēti bez brīdinājuma?
, 2021-07-14 11:17, pirms 3 gadiem
Peecis30 rakstīja: Gribētu vērsties pie "galvenā redaktora" Celmiņa kunga - šis portāls jau tā ir kļuvis par neprofesionālisma paraugu rakstu skribelētāju jomā, taču, negaidīju, ka tiks pieļauti šādi - personiski aizskaroši un jēli komentāri...
Celmiņa kungs, vai pašam liekas normāli, ka šie komentāri netiek dzēsti un komentētāji netiek bloķēti bez brīdinājuma?
Es saku taa, tam kursh mani nobanos, kaashberga seshpaka!!!
Varonim lugums atsaukties
, 2021-07-14 11:20, pirms 3 gadiem
Pārmaiņas bija vajadzīgas. Nevar izlases treneris strādāt gan IeM, gan izlase. Kaut kur zudīs kvalitāte. Spriežot pēc rezultātiem, lēmums pareizs.
, 2021-07-14 11:32, pirms 3 gadiem
Spekis Vafelee rakstīja: Es saku taa, tam kursh mani nobanos, kaashberga seshpaka!!!
Varonim lugums atsaukties
Āzis, kurš vakar te ielīdis, laikam domā sevi kingu esam? Pa īsu tev, puikiņ. Pa īsu.
, 2021-07-14 11:39, pirms 3 gadiem
darbagalds rakstīja: Āzis, kurš vakar te ielīdis, laikam domā sevi kingu esam? Pa īsu tev, puikiņ. Pa īsu.
Es Eksperts ar lielo E,Birojnieks
, 2021-07-14 11:53, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Tas arī saprotams. Baltijas kausā Latvija izskatījās ļoti vāja. Vai tā tikai Matīsa vaina, to grūti pateikt. Jo, ja futbolistes ierodas uz turnīru sliktā sportiskā formā, tad neviens treneris neko tur neizmainīs. Tomēr pašatdeve laukumā šajās spēlēs piekliboja, taktiski komanda spēlēja vāji. Un tā jau gan ir trenera atbildība. Katrā gadījumā jaunas vēsmas Latvijas sieviešu izlasei ir vajadzīgas.
Nu galvenais, ka aizbrauc citas zemes paskatīties + vēl pabumbot.
, 2021-07-14 12:38, pirms 3 gadiem
Sieviešu futbols Latvijā ir tikai FIFA prasības dēļ. LFF tas būtība viem pie vienas vietas. Paskatieties kādi, bez elementāras prasmes skuķīši spēlē , un tiesā personas , kuras noteikumu grāmatu nav redzējušas. Tādi arī treneri.
, 2021-07-14 14:58, pirms 3 gadiem
Kandidāti? Blagonadeždins?
, 2021-07-14 16:00, pirms 3 gadiem
Spekis Vafelee rakstīja: Tur dazham labi dupshuki, izdraazt jau varetu
, 2021-07-14 16:49, pirms 3 gadiem
Spekis Vafelee rakstīja: Tur dazham labi dupshuki, izdraazt jau varetu
piekritu ročani varetu paņemt
, 2021-07-14 21:40, pirms 3 gadiem
kastans rakstīja: piekritu ročani varetu paņemt
Ceru, ka kādreiz viņa tev iedos....ar kāju pa olām (ja tev tādas ir)!
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.