Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Baltijas kausā piedalīsies arī Islande, Latvija turnīru sāks Rīgā pret Igauniju

Baltijas kausā piedalīsies arī Islande, Latvija turnīru sāks Rīgā pret Igauniju
Vladislavs Gutkovskis. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācija (LFF) informē, ka šī gada novembri notiks Baltijas kausa izcīņa futbolā. Latvija pirmo spēli aizvadīs 16. novembrī, pusfinālā ''Daugavas'' stadionā spēlējot pret Igauniju. Turnīru papildinājusi Islande, kas otrajā pusfinālā tajā pašā dienā Lietuvā cīnīsies pret lietuviešiem.

Baltijas kausa izcīņas turnīrā šogad trim Baltijas valstīm pievienosies Islande, kas otrajā pusfināla pārī 16. novembrī viesosies Lietuvā. Šis mačs notiks Viļņā vai Kauņā. Turnīra fināls un spēle par trešo un ceturto vietu notiks 19. novembrī. Šo maču norises vietas vēl tiks precizētas.

Tradicionālais turnīrs šogad notiks novembrī saistībā ar Pasaules kausa izcīņas finālturnīra norisi Katarā no 21. novembra līdz 18. decembrim.

Latvijas izlase Baltijas kausa izcīņā bija uzvarējusi četras reizes pēc kārtas, tomēr pērn šī sērija pārtrūka, par kopvērtējuma uzvarētāju kļūstot Igaunijai.

Baltijas kauss ir senākais aizvien aktīvais izlašu futbola turnīrs pasaulē. Pirmoreiz Baltijas kauss tika izspēlēts 1928. gadā. Agrāk turnīrs notika katru gadu, bet kopš gadsimtu mijas par reģiona labākās izlases godu komandas sacenšas ik pēc pāris gadiem.

Paralēli nacionālo izlašu Baltijas kausa izcīņas turnīram novembrī notiks arī Baltijas kauss U-21 vecuma valstsvienībām. Pirmajā mačā 16. novembrī Igaunija uzņems Lietuvu, 18. novembrī Latvija savā laukumā tiksies ar Igauniju, bet 20. novembrī Latvijas futbolisti viesosies Lietuvā.Saistībā ar Covid-19 pandēmiju Baltijas kausa izcīņa U-21 izlasēm nav notikusi kopš 2018. gada, kad turnīrā pārākā bija Lietuva.

''Esam gandarīti par panākto vienošanos Baltijas kausa izcīņu šogad organizēt laikā, kas būs īpašs vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, nacionālo un U-21 izlašu turnīri notiks novembra svētku periodā, kas šiem mačiem līdz ar to piešķirs papildu nozīmīgumu. Tāpat, ņemot vērā paralēli notiekošo Pasaules kausa izcīņas finālturnīru, futbols tobrīd būs visas pasaules uzmanības centrā. Līdz ar to ceram uz papildu interesi no futbola cienītāju puses, ko šis vēsturiski unikālais turnīrs noteikti ir pelnījis,'' futbola federācijas mājaslapā citēts organizācijas prezidents Vadims Ļašenko.

"Vēl viens faktors, kas gaidāmās spēles padara vēl interesantākas, ir Islandes izlases dalība sacensībās. Tā ir viena no mūsu reģiona vadošajām valstsvienībām, kas noteikti cels turnīra sportisko līmeni. Un, protams, mūsu izlasei Baltijas kausa izcīņa vienmēr ir bijis principiāls turnīrs. Lai izdodas trofeju atgriezt savās rokās," noslēgumā pauda Ļašenko.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14222/baltijas...


, 2022-08-11 15:09, pirms 2 gadiem
Daugavas stadions! Arevedečččči!
Raimonds Krollis. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF
191

Latvijas izlase sāk drausmīgi, Krollis panāk neizšķirtu pret Lihtenšteinu

Šovakar Kiprā otro pārbaudes spēli jaunā galvenā trenera Paolo Nikolato vadībā aizvadīja Latvijas futbola valstsvienība, kam neizdevās pieveikt Lihtenšteinu – 1:1. Pirmajās sekundēs Mārcis Ošs iesita bumbu savos vārtos, bet turpinājumā izlīdzinājumu panāca Raimonds Krollis.
Latvijas U19 valstsvienība. Foto: LFF
1

Latvieši nenotur pārsvaru un Elites posma turnīru noslēdz ar vienu punktu

Šā gada Eiropas U19 meistarsacīkšu kvalifikācijas sacensības ar neizšķirtu (1:1) pret Elites posma septītās apakšgrupas mājinieci Ziemeļmaķedoniju noslēdza Viktora Dobrecova trenētie Latvijas futbolisti.
Foto: LFF
1

Latvijas U17 meitenes sagrauj Gruziju, tomēr neiekļūst A līgā

Latvijas WU-17 meiteņu izlase sestdien noslēdzošajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas turnīra mačā Fēru salās ar rezultātu 5:0 (3:0) uzvarēja Gruziju un savā apakšgrupā ierindojās trešajā vietā, ziņo Latvijas Futbola federācija.