Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

LFF partneris haļļu būvniecībā - "Duol", kas tiek uzskatīts par Eiropas tirgus līderi

LFF partneris haļļu būvniecībā - "Duol", kas tiek uzskatīts par Eiropas tirgus līderi
Foto: LFF

Par Latvijas Futbola federācijas (LFF) partneri, realizējot slēgto futbola haļļu būvniecības programmu, kļuvis Slovēnijas uzņēmums "Duol", kas tiek uzskatīts par Eiropas tirgus līderi piepūšamo kupola konstrukciju ražošanā un uzstādīšanā. Pēc haļļu ražotāju izteikto piedāvājumu izvērtēšanas un pārrunu veikšanas "Duol" kā programmas partneri 9. februāra sēdē apstiprinājusi LFF valde.

Saskaņā ar izstrādātajiem Latvijas futbola infrastruktūras attīstības virzieniem periodā no 2021. līdz 2024. gadam paredzēts realizēt septiņus slēgto futbola haļļu projektus dažādās Latvijas vietās. Kā zināms, šogad tiek uzsākta pirmo divu haļļu uzstādīšana – Liepājā un Rēzeknē.

"Duol" kā programmas realizēšanas partneris veiks nepieciešamo piepūšamo konstrukciju ražošanu un to uzstādīšanu saskaņā ar augstākajiem standartiem un labāko praksi, kā arī nodrošinās turpmāku halles uzturētāju konsultēšanu tehniskajos jautājumos. Līdz šim uzņēmums līdzīgus projektus realizējis vairāk nekā 40 valstīs, bet futbola haļļu ražošanā sadarbojies ar tādiem klubiem kā Maskavas "Lokomotiv" un Sanktpēterburgas "Zenit" no Krievijas, "Queens Park Rangers", "Watford" un "Cardiff City" no Lielbritānijas, Belgradas "Crvena Zvezda" no Serbijas, Dubaijas "Al-Wasl" no Apvienotajiem Arābu Emirātiem, "Udinese" no Itālijas un Turku "Inter" no Somijas, kā arī ar Luksemburgas Futbola federāciju.

"Mēs esam lepni un priecīgi, ka ilgās un rūpīgās pārrunas ir noslēgušās ar partnerības izveidošanu. Mums jau ir projektu realizēšanas pieredze Latvijā, tāpēc ar prieku šeit atgriežamies. Septiņu haļļu izveidošana dažādās Latvijas pilsētās vairos Latvijas futbola treniņu iespēju kvantitāti un kvalitāti. Esot Eiropas vadošais šāda tipa risinājumu ražotājs un piegādātājs, nodrošināsim LFF ar jaunākās paaudzes tehnoloģijām, domājot arī par energoefektivitāti un ilgtspēju. Skandināvijā un Baltijas valstīs mums ir vairāk nekā 50 realizētu projektu, un esam vienīgais šīs industrijas uzņēmums, kas spēj saviem klientiem nodrošināt atbalsta servisu 24/7 režīmā", pauž "Duol" uzņēmuma dibinātājs un prezidents Dušans Olajs.

"Esam gandarīti, ka par mūsu partneri ir kļuvis pasaulē sevi pierādījis, apliecinājis un līdera lomu ieguvis uzņēmums. Varam būt droši par tehnisko risinājumu kvalitāti, profesionālu uzstādīšanu un nepārtrauktu atbalstu, ja haļļu apsaimniekotājiem radīsies kādi jautājumi. Šāda partnera piesaiste dara godu ne tikai mums, bet arī pašvaldībām un klubiem, kas piedalīsies šīs programmas realizēšanā," uzsver LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Slēgto futbola haļļu būvniecība šo četru gadu griezumā ir LFF prioritāte infrastruktūras jomā, lai pēc projektu realizēšanas mēs Latvijas futbola praktisko nodrošinājumu varētu saukt par daudz pilnvērtīgāku. Tajā pašā laikā mēs neaizmirstam arī par tādām vajadzībām kā laukumu uzstādīšana un atjaunošana, stadionu pilnveidošana un zālienu kvalitātes uzlabošana. Šogad dažādām Latvijas futbola infrastruktūras attīstības vajadzībām no LFF budžeta tiks atvēlēti ap 2,5 miljoniem eiro, kas ir aptuveni ceturtā daļa no pieejamajiem līdzekļiem."

LFF valde ir konceptuāli atbalstījusi LFF administrācijas sagatavoto 2021. gada budžetu un novirzījusi detalizētai izskatīšanai departamentu vadībai un LFF Finanšu komitejai.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13087/lff-part...


, 2021-02-11 13:41, pirms 3 gadiem
Nekā jauna šajā karalistē, nevis rīko atklātu konkursu, kur izvēlas saimnieciski labāko piedāvājumu, bet veido mistisku partnerību, lai būves cenu var saaugstināt par 50% un saņemt pusi atpakaļ čemodānā.
Tā LOK ievazātā sērga nekad nebeigsies. Tikai tiem vēl papildus nāk klāt regulāri neatmaksātā kredīta valsts garantijas, kuras sedz nodokļu maksātāji.
, 2021-02-11 13:57, pirms 3 gadiem
Patīkams pārsteigums! Beidzot LFF dara labas lietas. Katru dienu ir kas pozitīvs. Viesstrādnieku maksa, telpu futbola atsākšana, tagad vel halles. Malači.
, 2021-02-11 15:02, pirms 3 gadiem
Nav dzirdēts ,ka vadošās futbola valstis celtu tādus piepūšamus mēslus. To var darīt tikai nabagi , shēmotāji. Tāpēc slovēņi vadošie, un ja vēl labi padalās.....
, 2021-02-11 15:20, pirms 3 gadiem
strops rakstīja: Nav dzirdēts ,ka vadošās futbola valstis celtu tādus piepūšamus mēslus. To var darīt tikai nabagi , shēmotāji. Tāpēc slovēņi vadošie, un ja vēl labi padalās.....
Nu nez, ja tic viņu oficiālajai mājaslapai, sadaļā "Projects" ir attēlotas pilsētas, kurās viņi jau ir savus "piepūšamos mēslus" uzstutējuši. Somijā diezgan daudz šādu konstrukciju sabūvēts. Rezultātā somiem sākuši augt spēlētāji, kuri spēj ievest to izlasi Eiropas čempionātā.

Daži tādi laukumi ir Anglijā, Krievijā un Zviedrijā. Nav tādos kvantumos, bet kaut kas jau ir. Bet ko tās valstis sajēdz no futbola, ne?
, 2021-02-11 15:45, pirms 3 gadiem
Lielāko otkatu piesolīja? Vai mūsdienās nauda jau gudrāk tiek apgūta?
Foto: LOC
9

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.