Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Jānis Ikaunieks visdrīzāk nespēlēs, Kazakevičs pamatsastāvu vēl nezina

Jānis Ikaunieks visdrīzāk nespēlēs, Kazakevičs pamatsastāvu vēl nezina
Dainis Kazakevičs. Foto: Sanita Sparāne/LFF

Latvijas futbola izlase Pasaules kausa atlasi rītvakar turpinās ar mājas spēli pret Turciju. Preses konferencē šovakar piedalījās valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs un Čenstohovas "Rakow" uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis, kurš pret Nīderlandi (0:1) nespēlēja diskvalifikācijas dēļ.

Turku žurnālistu jautājumi

Turcija vairs nedrīkst zaudēt, turkiem ir jauns treneris – rītdienas spēle būs ļoti svarīga. Ko domājat par turku situāciju?
Kazakevičs: "Mēs šobrīd koncentrējamies uz savu komandu, savas komandas spēli un savu gatavību spēlei, tādēļ nekādu citu komentāru par Turcijas izlases stāvokli turnīra tabulā nebūs. Tas vairāk ir jautājums viņiem nekā mums."

Turcija jau sešās spēlēs pēc kārtas nav uzvarējusi Latviju, bet tagad tai ir cits treneris – vai sagaidāt pretī citu Turcijas izlasi?
Kazakevičs: "Pirmām kārtām gribu teikt, ka iepriekšējiem rezultātiem rītdien īpašas nozīmes nebūs. Rītdienas spēle sāksies ar 0:0, un viss izšķirsies laukumā – neatkarīgi no rezultātu vēstures. Bez šaubām, Turcijas izlases spēles pret Norvēģiju, ko aizvadīja jaunā trenera vadībā, rokrakstā ir zināmas izmaiņas, kuras redzam salīdzinājumā ar iepriekšējām spēlēm. Jā, pēc trenera, atsevišķu pamatsastāva spēlētāju un taktisku uzstādījumu maiņas ir sava veida nianses, kuras mums jāņem vērā. Ir mainījušies atsevišķi akcenti, ar kuriem mums ir jārēķinās."

Turcijas labākajiem centra aizsargiem Sejindži un Kabakam ir beigušās diskvalifikācijas, un viņi rīt visdrīzāk spēlēs. Ko par to domājat?
Gutkovskis: "Ja rītdien spēlēšu, tad man nebūs starpības, kuri aizsargi būs pretī. Ja iešu laukumā, tad spēlēšu savu spēli un neskatīšos uz viņu aizsargiem – darīšu savu darbu, lai palīdzētu komandai uzvarēt.

Rītdien spēlēsiet tāpat kā pret Nīderlandi?
Kazakevičs: "To redzēsim laukumā."

Latviešu žurnālistu jautājumi

LFF sociālo tīklu kontā bija video no atslodzes treniņa pēc Nīderlandes spēles. Tajā neredzējām Jāni Ikaunieku – kāda ir viņa un Šteinbora situācija?
Kazakevičs: "Pārliecības par Jāni Ikaunieku šobrīd vēl nav – tas vēl ir ļoti liels jautājums, vai viņš varēs mums palīdzēt. Pāvela gadījumā skaidrs, ka viņš rītdienas spēlei negatavosies pilnīgi noteikti. Un arī iespēja, ka Jānis rīt palīdzēs, nav ļoti liela. Šobrīd pamatakcents tiek likts uz tiem spēlētājiem, kuri bija pieejami pret Nīderlandi, plus ierindā atgriezies Vladislavs [Gutkovskis], kurš mums šajā situācijā ir liels papildinājums. Neizslēdzu tādu iespēju [ka Jānis Ikaunieks spēlēs], bet varbūtība nav ļoti augsta."

Vai bez Jāņa un Pāvela vēl kādam spēlētājam ir problēmas? Un, otrkārt, cik daudz sākumsastāva izmaiņu varam gaidīt un vai tās, ja tādas būs, būs saistītas ar funkcionālo gatavību vai arī taktikas atšķirībām Nīderlandes un Turcijas izlašu atšķirību dēļ?
Kazakevičs: "Jāsaka atklāti, ka vēl joprojām nevaru atbildēt uz šo jautājumu, jo tikai pēc šīs preses konferences aizvadīsim pirmo kopīgo treniņu. Un, iespējams, tikai rīt no rīta pieņemsim lēmumu par sastāvu atkarībā no spēlētāja funkcionālā stāvokļa, atjaunošanās ritējuma, jo spēle pret Nīderlandi prasīja daudz spēka. Līdz ar to arī saistītais jautājums būs par taktiskajiem risinājumiem, jo pašreizējā spēlētāju situācijā tas viss ir ļoti cieši saistīts savā starpā – variācijas iespēju nav milzīgu. Ir atsevišķi spēlētāji, kuriem pret Nīderlandi nebija ļoti daudz minūšu un kuri varētu parādīties pamatsastāvā, bet galīgais lēmums būs pēc šodienas treniņa vai, iespējams, tikai rīt pēc medicīnas datu iegūšanas. Šajā ziņā vēl ir diezgan daudz nezināmā."

Cik sāpīgi bija izlaist pirmo nometnes spēli pret Nīderlandi un gatavoties tikai vienai spēlei, kamēr šogad pārējās nometnēs bija trīs mači?
Gutkovskis: "Protams, ka ļoti gribēju spēlēt pret Nīderlandi, jo tajā ir daudz zvaigžņu un pirmajā spēlē [Amsterdamā] traumas dēļ nevarēju palīdzēt. Bija ļoti skumji sēdēt tribīnēs un skatīties, ka komanda cīnās bez manis, taču nospēlējām ļoti labi. Rīt man varbūt būs divreiz vairāk spēka, redzēsim."

Klubā spēlē bieži, bet ne vairs tik regulāri sākumsastāvā. Ar ko tas saistīts un cik gandarīts esi par sezonas pirmajiem mēnešiem?
Gutkovskis: "Komandā jūtos ļoti labi, arī fiziskās gatavības ziņā. Mums ir liela uzbrucēju konkurence, arī treneris ļoti daudz rotē. Jāspēlē vēl labāk un vairāk jātrenējas, lai būtu vieta pamatsastāvā. Mums bija daudz spēļu, tādēļ treneris daudz rotēja sākumsastāvu."

Turku jaunais treneris pagājušajā mēnesī Rīgā bija ar Vācijas U21 izlasi. Vai tā spēle deva kādu papildus informāciju par trenera stilu?
Kazakevičs: "Nedomāju, ka tā atsevišķā spēle var dot kādu informāciju, ko varētu sagaidīt no mūsu pretinieka, bet ir jāvērtē vairāki faktori – tai skaitā arī konkrētā trenera taktiskie gājieni gan no shēmas viedokļa, gan spēlētāju funkciju viedokļa, kādus treneris ir izmantojis iepriekš savā darbā. Tas, protams, tiek analizēts, īpaši situācijā, kad treneris ir tikko sācis strādāt ar komandu un bāzes informācija nav tik plaša – šobrīd faktiski ir tikai vienas spēles [pret Norvēģiju] informācija, un to mēs analizējam arī trenera iepriekšējās karjeras kontekstā."

Teici, ka Turcijas izlasē mainījušies akcenti. Kas konkrētāk ir tie jaunie akcenti?
Kazakevičs: "(Groza galvu) Šobrīd nekomentēšu šo jautājumu."

Ir liela varbūtība, ka turkiem pilnībā mainīsies aizsardzības centra. Vai tas ietekmē mūsu uzbrucēju izvēli?
Kazakevičs: "Tas sniedz papildu nianses, ar kurām mums ir jārēķinās. Cik tas ietekmē mūsu uzbrucēju izvēli – kritiski neietekmē, bet savas nianses, kuras jāņem vērā, jā.

Biļetes uz spēli LATVIJA - TURCIJA pērc ŠEIT!


, 2021-10-10 18:29, pirms 3 gadiem
Kazakevičam bij trauma?!Tad redz kāpēc viņš izlaida spēli Amsterdamā,atik ļoti gribēja spēlēt...autor,ko tu pīpē,vai arī vakcīna iedarbojas nelāgi uz pirkstiņiem!?
, 2021-10-10 18:40, pirms 3 gadiem
Šeit ieliku Ķigura highlights video! https://youtu.be/jdxj0bDVwSE
, 2021-10-10 19:33, pirms 3 gadiem
Cik sāpīgi bija izlaist pirmo nometnes spēli pret Nīderlandi un gatavoties tikai vienai spēlei, kamēr šogad pārējās nometnēs bija trīs mači?
Kazakevičs: "Protams, ka ļoti gribēju spēlēt pret Nīderlandi, jo tajā ir daudz zvaigžņu un pirmajā spēlē [Amsterdamā] traumas dēļ nevarēju palīdzēt. Bija ļoti skumji sēdēt tribīnēs un skatīties, ka komanda cīnās bez manis, taču nospēlējām ļoti labi. Rīt man varbūt būs divreiz vairāk spēka, redzēsim."

Kazakēvičs tagad arī laukumā ies?
, 2021-10-10 20:03, pirms 3 gadiem
DTRHighlights rakstīja: Šeit ieliku Ķigura highlights video! https://youtu.be/jdxj0bDVwSE
Tev kā bezdarbniekam nav ko darīt? Vai centies lai pamana sportacentra admini un piedāvā līgumu? Auns
, 2021-10-10 20:04, pirms 3 gadiem
Es kādos 14-15 gados taisīju hailaitus pēc skolas hokeja, nu i nah
, 2021-10-10 20:17, pirms 3 gadiem
DONCICA DRAUGS rakstīja: Es kādos 14-15 gados taisīju hailaitus pēc skolas hokeja, nu i nah
Nu i naah
, 2021-10-10 20:39, pirms 3 gadiem
DONCICA DRAUGS rakstīja: Es kādos 14-15 gados taisīju hailaitus pēc skolas hokeja, nu i nah
Es jau tev nejautāja viedokli, bet nu i nah kā tu saki. Ej draudzējies ar Dončiču savā gultā pie viņa plakāta un nelien lv sportā!
, 2021-10-10 21:12, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Cik sāpīgi bija izlaist pirmo nometnes spēli pret Nīderlandi un gatavoties tikai vienai spēlei, kamēr šogad pārējās nometnēs bija trīs mači?
Kazakevičs: "Protams, ka ļoti gribēju spēlēt pret Nīderlandi, jo tajā ir daudz zvaigžņu un pirmajā spēlē [Amsterdamā] traumas dēļ nevarēju palīdzēt. Bija ļoti skumji sēdēt tribīnēs un skatīties, ka komanda cīnās bez manis, taču nospēlējām ļoti labi. Rīt man varbūt būs divreiz vairāk spēka, redzēsim."


Kazakēvičs tagad arī laukumā ies?
Dainim paspruka slapjie sapńi
, 2021-10-10 23:09, pirms 3 gadiem
Pārāk daudz tiek pieminēts cik spēles turki nevar uzvarēt, ka tikai nesanāk rīt ieberzties.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.