Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Pertija: "Vai tiešām Latvijas izlase pieder diviem trim cilvēkiem?"

Pertija: "Vai tiešām Latvijas izlase pieder diviem trim cilvēkiem?"
Tamazs Pertija. Foto: Valmiera FC

Latvijas futbolā nav trūcis asu diskusiju un neērtu viedokļu. Līdzīgi tas bija arī nupat aizvadītajā izlašu logā, futbola sabiedrībā raisot diskusijas par U-21 un pieaugušo izlases komplektāciju paradumiem. Portāls "Sportacentrs.com" piedāvā "Valmieras" komandas galvenā trenera Tamaza Pertijas komentāru.

"Nekas nav kārtībā, viss ir slikti"

"Esmu šokā, ka pēc zaudētas spēles U-21 izlases galvenais treneris Aleksandrs Basovs saka, ka viss kārtībā, "mēs spēlējam labi". Tas ir trakākais, ka mēģina "pūst miglu acīs" futbola cilvēkiem. Kam viņš to saka? Vectētiņam Valdemāram un vecmāmiņai Ausmai? Uz U-21 izlasi tiek izsaukti spēlētāji, kuri pat gadu nav bijuši nevienā klubā, daži nav spēlējuši 3-4 mēnešus, daži spēlē Nākotnes līgā vai nespēlē vispār. Savukārt spēlētāji no Virslīgas netiek izsaukti - tas pats Vladimirs Stepanovs, tas pats Lūkass Vapne, kurš reāli ir viens no "Mettas" līderiem – jauns puisis, kurš gūst vārtus. Un netiek paskaidrots, kāpēc tā dara. Tas pats Ingars Pūlis mūsu komandā nāk uz maiņu Virslīgā, bet uz U-21 izlasi netiek izsaukts. Toties tiek saukti citi - nesaku, ka slikti puiši, taču šodien negatavi. Kāds vispār bez komandas, kāds pat ar lieko svaru, kas ir acīmredzami. Esmu šokā, ka var tik bezkaunīgi iznākt un "pūst miglu acīs" treneriem, spēlētājiem, futbola speciālistiem. Teikt, ka viss kārtībā. Nekas nav kārtībā, viss ir slikti.

Es, piemēram, cienījamo U-21 izlases kungu, galveno treneri Basovu, ne reizi neesmu redzējis "Valmieras" mačos. Braucu uz Rīgu, lai vērotu, kā spēlē mūsu dublieri, bet viņu ne reizi neesmu manījis. Nezinu, kā viņam ir ar citu komandu spēļu apmeklēšanu. Ja tas (vietējo spēlētāju novērtēšana – aut.) nav svarīgi, lieciet mums skaidri to saprast. Tad mēs to skaidri apzināsimies un liksim lielāku uzsvaru uz leģionāriem. Ja redzējāt, mēs Eirokausos likām četrus, piecus, sešus, septiņus vietējos futbolistus. Jautājums - kāpēc mēs to darām? Lai viņi tiktu pamanīti un iekļūtu dažāda vecuma Latvijas izlasēs! Lai viņi palīdzētu savai valstij un dzimtenei, nākot laukumā. Ja U-21 kungam trūkst laika, tad ir citi treneri, kuri futbolā ir 24 stundas diennaktī - tas pats Jurģis Kalns, tas pats Gatis Kalniņš, tas pats Andrejs Kaļiņins. Lūk, viņiem ir jāvada U-21 izlase, jo lieliski zina visus jaunos futbolistus - sākot no U-14 līdz pat U-21. Viņi zina visus un alkst strādāt. Zinu, ka šie treneri strādā 24 stundas diennaktī, jo divi strādā kopā ar mani un trešais to ir darījis iepriekš. Lūk, viņiem jādod iespēja strādāt ar jaunajiem futbolistiem. Tā patiešām ir liela problēma. To nesaku kritikas pēc - man no malas sāp, ka spēlētājs ir pelnījis gūt izsaukumu uz izlasi, bet to nesaņem. Toties izsauc tādus, kurus pirms 15 gadiem trenējis, kāds ir kāda radinieks. Tas ir nepareizi."

"Puiši, sauciet lietas īstajos vārdos!"

"Par nacionālo izlasi. Mums teica, ka tiks būvēta gados jauna izlase ar skatu uz nākotni. Jautājums - kur tas ir palicis? Pāvelam Šteinboram 35 gadi, Robertam Savaļniekam 28, Igoram Tarasovam 32, Kasparam Dubram 30, Raivim Jurkovskim 24, Eduardam Emsim 25, Andrejam Cigaņikam 24, Vladimiram Kamešam 32, Vladislavam Gutkovskim 26, Artūram Zjuzinam 30, Jānim Ikauniekam 26, un vienīgi Raimondam Krollim 19. Ja negribat skaidrot sabiedrībai, tad paskaidrojiet vismaz futbola cilvēkiem! Vai domājat, ka cilvēki paklausījās interviju, izdzirdēja vārdus "mēs būvējam jaunu komandu" un viss kārtībā? Tad paskaidrojiet, kāpēc sakām vienu, bet darām citu? Kāpēc izlasē uz maiņu nāk cilvēki, kuri netiek savu klubu pamatsastāvos? Savukārt uz soliņa sēž Alvis Jaunzems, kurš savā klubā no zvana līdz zvanam aizvada visus mačus, nosedz visu savu flangu un ir pelnījis iznākt vismaz uz maiņu. Es vienkārši nesaprotu.

Visi puiši, kuru uzvārdus un vecumu nosaucu, ir labi futbolisti - nav strīda par to un neko nepārmetu viņiem. Taču atkal - ja saucam pieredzējušos, kāpēc netiek izsaukts Vitālijs Jagodinskis? Centra aizsargs, kurš spēlēja Eirokausos. Jā, varbūt skan jocīgi, ka aizstāvu viņu, taču man vispirms ir futbols un tikai tad personīgās attiecības. Kāpēc tad Jagodinski neizsauc? Cilvēks, kurš Eirokausos augstā līmenī nospēlēja pret beļģiem un pārējiem. Tāpat Vjačeslavs Isajevs. Viņi aiz apmales, savukārt pēc tam liekam pamatsastāvā Tarasovu, jo trūkst centra aizsargu. Un mums saka, ka tiek būvēta jauna komanda. Puiši, sauciet lietas īstajos vārdos! Jūs domājat, ja runāsiet par jaunas komandas būvēšanu, tad nebūs jāatbild par rezultātu? Man nepatīk, ka runā vienu, bet dara citu. Man tas ir sarūgtinoši, jo mēs "Valmierā" un arī citās komandās cenšamies, lai vietējie spēlētu - neskatoties uz sportiskajām ambīcijām. Ir trīs spēlētāju limits, bet "Valmiera" daudzās spēlēs liek vairāk nekā trīs vietējos. Ja šādi turpināsies, tad mēs neliksim akcentu uz vietējiem, bet gan leģionāriem, kuri būs astoņi pamatsastāvā. Mans lūgums vai pieprasījums - jānodarbojas ar futbolu, nevis ar preses konferencēm, kur tiek skaisti runāts. Gan lielajā izlasē, gan U-21, gan U-19. Es varu atļauties tik emocionāli runāt, jo redzam, kas notiek. Redzam, ka spēlētāji, kuri spēlē Latvijas čempionātā, netiek izsaukti uz U-21. Bet izsauc tādus, kuri nespēlē savās komandās, ir bijuši traumēti, netiek sastāvā vai nemaz nespēlē Virslīgā.

Mēs gatavojam izlasei spēlētājus, bet viņi atgriežas klubā ar nospēlētām trim, četrām, desmit minūtēm. Atgriežas bez spēļu prakses, un mēs nezinām, kā viņi tur trenējušies. Man būtu interesanti zināt mūsu kluba spēlētāju rādītājus izlasē šo divu nedēļu laikā - slodzes, kādās viņi trenējas, pulsu, GPS un tā tālāk."

"Gibraltārs mūs noteikti neapspēlētu, ja mums spēlētu jaunieši"

"Tāpat nesaprotu, kāpēc tiek teikts, ka tiek būvēta jauna izlase, ja tie jaunie spēlētāji vienkārši nosēž uz soliņa? Nesaprotu šo "stratēģiju". Uz maiņu iznāca Roberts Ozols, lai gan "Riga" vārtus sargā leģionārs, savukārt mums visas spēles aizvada Matrevics un atteicāmies no leģionāra [Eleferenko], aizsūtījām viņu mājās, lai spēlētu vietējais vārtsargs. Un kad izlasē pēc Šteinbora traumas parādās iespēja uzlaist Rihardu, kuram ir laba spēļu prakse, jo viņš visos mačos sargā mūsu vārtus, tik un tā tiek laists Ozols, kurš klubā nespēlē. Matrevics ir gados jauns, enerģisks, šogad sevi lieliski apliecinājis, bet tik un tā viņu neizlaiž. Sanāk, ka kandidātos iekļauj spēlētājus skaita pēc. Tas pats Dāvis Ikaunieks - netika “Liepājas” sastāvā, ir bez kluba, taču viņu tāpat izsauc, un sēž uz soliņa. Tātad spēlētāji ir vajadzīgi skaitam! Lai viesnīcā vairāk numuriņus rezervētu. Nesaprotu loģiku izsaukt spēlētājus, kuri klubā nespēlē. Tā taču ir nacionālā izlase! Vai tiešām izlase pieder diviem trim cilvēkiem? Tā taču ir valsts komanda, nevis privāts klubs, kur dari, ko gribi! Mūslaikos pat klubos ne vienmēr trenerim ļauj darīt, ko vēlas, jo mainījušies apstākļi. Vēl jo vairāk izlasē tā nedrīkst būt, bet pie mums, izrādās, var izsaukt, ko gribi, darīt, ko gribi, pēc zaudējuma runāt, ko gribi un nebūt ne par ko atbildīgs. Tad man ir jautājums - šajā amatā var sēdēt jebkurš cits? Un atkārtot to pašu - rezultāta nav, jaunie nespēlē, izsauc spēlētājus bez spēļu prakses un tā tālāk.

Pēc tam abi treneri iznāk un runā. Ne reizi neesmu dzirdējis frāzi, ka treneris ir kaut kur kļūdījies. Vienmēr seko attaisnojumi, bet nekad neuzņemas vainu. Ne reizi! Tāpat bija Padomju Savienībā, kad treneri varēja nerunāt par savām kļūdām. Ne reizi neesmu to dzirdējis. Tieši pretēji - saka, ka viss kārtībā, ka "mums ir labs plāns". Ak mans Dievs, kam jūs to sakāt? Tiem, kas vispār neklausās vai futbolu nesaprot? Jūs taču uzstājaties futbola sabiedrības priekšā! Kāpēc uzskatāt mūs par muļķiem? Tas ir pats sliktākais, ka šie cilvēki mēģina pataisīt mūs par muļķiem. Mēs taču saprotam futbolu! Esiet tik laipni un vismaz argumentējiet savus lēmumus! Sevišķi tas skar U-21 izlasi. Ja vēl būtu rezultāts, vispār nebūtu nekādu jautājumu.

Ja gribam izlasi attīstīt, tad jādara tas tagad, lai pēc četriem pieciem gadiem būtu pavisam cita komanda. Tomēr nē, viņi to nevēlas darīt, bet gan tikai stāsta par jaunajiem, taču visu dara pretēji. Man bija 100% pārliecība, ka tā [jauniešu likšana sastāvā] nebūs - nekad tā nav bijis un nebūs, jo, pirmkārt, vienmēr baidās likt jaunos, otrkārt, ar jauniešiem baidās strādāt. Kad teica, ka būvēs jaunu komandu, biju par 100% pārliecināts, ka tas nenotiks, taču nolēmu iepauzēt un paskatīties, ar kādiem jauniešiem tad spēlēs. Mēs gribam, lai izlase būtu konkurētspējīga un spēlētāji spēlētu labās ārzemju līgās. Taču kā viņi tiks tajos ārzemju klubos, ja šie jaunieši izlasē nespēlēs?! Mums izlasē spēlē tie futbolisti, kuri (nevēlos nevienu aizvainot) Eiropā sen nav vajadzīgi. Ir tikai daži, kuri spēlē Polijā, Šveicē, Ukrainā un tā tālāk. Tad kā mēs gribam panākt, lai izlase būtu konkurētspējīga? Kā, ja neliekam sastāvā jauniešus, kuri sevi izlasē varētu parādīt un tikt labos klubos, lai pēc tam atgrieztos un padarītu izlasi konkurētspējīgu? Kad mēs viņus liksim, ja ne tagad? Nav augsta uzdevuma izkļūt no grupas vai tikt trijniekā. Uzdevumu, kas ir nosprausts, var arī ar jauniešiem sasniegt - nepaliksim pēdējie, Gibraltārs mūs noteikti neapspēlētu, ja būtu jaunieši. Tagad apspēlējām Gibraltāru un rodas sajūta, ka sasniegts viss. Bet vai tad tas nav pašsaprotami? Jāsauc lietas īstajos vārdos. Kopš Pahars beidza vadīt Latvijas izlasi, es kā līdzjutējs par to esmu zaudējis interesi, jo valstsvienības sniegums un rezultāti pēc viņa aiziešanas ir pazuduši."

Šis ir "Valmieras" galvenā trenera Tamaza Pertijas viedoklis, ne portāla redakcijas nostājas atspoguļojums. Citu pušu komentārus portāls "Sportacentrs.com" publicēs nākamajā nedēļā.


, 2021-09-10 14:40, pirms 3 gadiem
Sava patiesība tajā visā ir. Dainim vektors tāds, ka pašam jāmet krusti pēc veiksmīgi iesistajiem vārtiem spēlē pret Gibraltāru.
, 2021-09-10 14:46, pirms 3 gadiem
Kazakevičs ir arī melis. Vārslavānu izsauca, jo teica, ka redz viņam spēles laiku šajā sasaukumā. Un pēc tam izrādās, ka bija rēķinājies šim iedot minūtes pret Gibraltāru, ja būs drošs pārsvars. Kāds bija pamats domāt, ka mēs Gibraltāru uzvarēsim droši? Būtu ļāvuši čalim uzspēlēt U-21 pret Poliju un Vāciju. Pertija trāpīja tieši desmitniekā ar to, ka mums jau kuro ciklu tiek iespēlēta jauna komanda, vēl arī to, ka Kazakevičs neatzīst savas kļūdas, bet prot tikai gudri muldēt.
, 2021-09-10 14:47, pirms 3 gadiem
un visi no šī piever aci, bet neko nepatiesu jau pertija nepateica... bet mums jau savējie ar siltiem krēsliem, kam sporta attiecība vispār neinteresē
, 2021-09-10 14:49, pirms 3 gadiem
Emocionāli norāda uz vairākām esošām problēmām - tā ir.

Es gan neatceros solījumu izlasē ņemt tikai gados jaunus.

Un ja Pertija saka, ka Valmieru komplektē ar domu kā labāk Latvijas izlasei - tieši tāda paša muļķību pūšana.
, 2021-09-10 14:50, pirms 3 gadiem
Neizteikšos par spēlētāju personālijām, bet jā, izlase ir tādas mazas čomu grupiņas rotaļlieta, to Tamazs precīzi pateica. Bet nu to teikt nav populāri, jo mums tak ir LIELAIS NEIZŠĶIRTS ar Melnkalni un tad esi heiteris.
, 2021-09-10 14:56, pirms 3 gadiem
Pertija ielika ta ka naglai pa galvu
Ari nesaprotu kāpēc sauc vecos kuri pēc gadiem 5 tāpat metīs mieru un jēga nekāda nevis jaunos.
Dainis būs piemīzis laķenes ka nenoņem no trases
Pasaules kausisti atradušies
, 2021-09-10 14:57, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Neizteikšos par spēlētāju personālijām, bet jā, izlase ir tādas mazas čomu grupiņas rotaļlieta, to Tamazs precīzi pateica. Bet nu to teikt nav populāri, jo mums tak ir LIELAIS NEIZŠĶIRTS ar Melnkalni un tad esi heiteris.
tu vēl dzīvs. tad jau visu pareizi pateici pēc spēles
, 2021-09-10 14:58, pirms 3 gadiem
Bet ir pozitīvas tendences
Kādreiz piederēja vienam-Indriksonam
, 2021-09-10 14:59, pirms 3 gadiem
par u21 trenerim jautājumu nav - man spēle patīk
par lielo izlasi ir jautājumi
, 2021-09-10 15:02, pirms 3 gadiem
Pertija varbūt izlasi grib trenēt, ka tik daudz muld par izlasi? ne pirmo reizi lasu tādus viņa tekstus
, 2021-09-10 15:02, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: Pertija varbūt izlasi grib trenēt, ka tik daudz muld par izlasi?
, 2021-09-10 15:03, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: tu vēl dzīvs. tad jau visu pareizi pateici pēc spēles
protams ka pareizi
, 2021-09-10 15:04, pirms 3 gadiem
Basovs gan, šķiet, ir viens no sekmīgākajiem jauniešu treneriem.
, 2021-09-10 15:05, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: jā
mūsdienu futbola tendence ir, ka klubi priecīgi ja nesauc uz izlasi un nelabprāt laiž, bet Pertija ņaud
, 2021-09-10 15:15, pirms 3 gadiem
Runā ka Tamazs pārņems Riga FC
, 2021-09-10 15:18, pirms 3 gadiem
Ļurba rakstīja: Runā ka Tamazs pārņems Riga FC
Un Andris Valmieru?
, 2021-09-10 15:22, pirms 3 gadiem
Vovo, vienīgais cilvēks, kas vienmēr saka taisnību un dara to, ko sola. Taču kā bija lff mafija, tā arī palika
, 2021-09-10 15:23, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Neizteikšos par spēlētāju personālijām, bet jā, izlase ir tādas mazas čomu grupiņas rotaļlieta, to Tamazs precīzi pateica. Bet nu to teikt nav populāri, jo mums tak ir LIELAIS NEIZŠĶIRTS ar Melnkalni un tad esi heiteris.
Tev tie LV futbola raksti tak kā mušpapīrs
, 2021-09-10 15:24, pirms 3 gadiem
zinātājs ar olām rakstīja: Pertija ielika ta ka naglai pa galvu
Ari nesaprotu kāpēc sauc vecos kuri pēc gadiem 5 tāpat metīs mieru un jēga nekāda nevis jaunos.
Dainis būs piemīzis laķenes ka nenoņem no trases
Pasaules kausisti atradušies
Tāpēc, ja sauks tikai jaunos uz zaudēs Gibraltāram, tad nometīs no amata. Dainim vajag tos knapos neizšķirtus un uzvaras, lai vispār varētu noturēties par treneri.
, 2021-09-10 15:25, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: mūsdienu futbola tendence ir, ka klubi priecīgi ja nesauc uz izlasi un nelabprāt laiž, bet Pertija ņaud
Tā tendence vairāk aktuāla bagātajiem.. LV tā nauda, ko saņem kā kompensāciju par spēlētāju izsaukšanu uz izlasi, dod gana būtisku pienesumu budžetam..
, 2021-09-10 15:27, pirms 3 gadiem
smailiite rakstīja: Tā tendence vairāk aktuāla bagātajiem.. LV tā nauda, ko saņem kā kompensāciju par spēlētāju izsaukšanu uz izlasi, dod gana būtisku pienesumu budžetam..
pederācija maksā klubiem par spēlētājiem? ja jā, tad cik?
, 2021-09-10 15:29, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tev tie LV futbola raksti tak kā mušpapīrs
Tu gan nekomentē, ne?
, 2021-09-10 15:29, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tāpēc, ja sauks tikai jaunos uz zaudēs Gibraltāram, tad nometīs no amata. Dainim vajag tos knapos neizšķirtus un uzvaras, lai vispār varētu noturēties par treneri.
Tā jau arī sapratu ka Dainim ietecēja biksēs
, 2021-09-10 15:32, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tāpēc, ja sauks tikai jaunos uz zaudēs Gibraltāram, tad nometīs no amata. Dainim vajag tos knapos neizšķirtus un uzvaras, lai vispār varētu noturēties par treneri.
Uzdevums ir 4tā vieta grupā. Pret galveno konkurenti paķēra 1 no 6.
Viss ir labi.
, 2021-09-10 15:41, pirms 3 gadiem
Kāpēc gruzīnam tā baigi uztrauc Latvijas izlase, nevis Gruzijas?
, 2021-09-10 15:41, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Tu gan nekomentē, ne?
Es jau neesmu pret izlasi un LV futbolu
, 2021-09-10 15:41, pirms 3 gadiem
Ideāli pateikts , Kazakēvičs ir ieliktenis un no šīī tārpa būs grūti tikt vaļā , viņš sevi neatlaidīs😀
, 2021-09-10 15:43, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Es jau neesmu pret izlasi un LV futbolu
cirvis
, 2021-09-10 15:44, pirms 3 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Kāpēc gruzīnam tā baigi uztrauc Latvijas izlase, nevis Gruzijas?
Varbūt tāpēc ka viņš Latvijas izlases labā ir izdarījis 100reiz vairāk kā Tu
, 2021-09-10 15:45, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Uzdevums ir 4tā vieta grupā. Pret galveno konkurenti paķēra 1 no 6.
Viss ir labi.
Kurš saka, ka ir labi? Es skaidroju kāpēc mēs (Dainis) nevaram izmest ārā vesalu paaudzi. Vel nedaudz aizstāvot Daini - tu redzi vispār kādus perspektīvus jaunos spēlētājus uz kuriem tad būvēt to jauno izlasi? Ok, liekam vārtos Matrevicu, priekšā Krollis, malā Jaunzems, tie vismaz virslīgā spēlē. Tobers, Uldriķis (man nepatīk, bet nu ko padarīsi...) jau izlasē spēlē. Tālāk? Varslavānu, Ķiršu pa flangiem? Varbūt labāk, lai tiek virslīgā sastāvā no sākuma... Kas mums ir tādi uz ko var likt cerības?
, 2021-09-10 15:46, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: cirvis
nevis liberasts?
, 2021-09-10 15:48, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: nevis liberasts?
man saprātīgs liberālisms liekas pavisam ok.
, 2021-09-10 15:48, pirms 3 gadiem
Lielākā problēma, ka šiem treneriem trūkst drosmes. Viņi labāk paņem tādus, kas ir iepriekš spēlējuši izlasē, kaut arī šobrīd ir bez spēļu prakses, kluba u.t.t. Tas pats D. Ikaunieks vai M.Ošs. Es nezinu, ko gaida Kazakevičs??? Vairāk jāuzticas Krollim, jādot iespēja Varslavānam. Ontužāns parādīja, ka var spēlēt arī pilnu spēli u.t.t. Mēs tāpat šobrīd nepretendējam uz nekādiem finālturnīriem, lai kaut ko tik ļoti baidītos. Tas, ka netiek ņemts Jagodinskis, jo Dainis neredz viņam vietu sākumsastāvā vispār ir vāks. Vienam diskvalifikācija, citam trauma un nav vairs īsti ko vietā likt....bet nē, viņš neredz viņam vietu sākumsastāvā. Jagodinskis un Lipuščeks šobrīd ir nepārprotami labākie centra aizsargi Virslīgā. Skaidrs, ka tam visam apakšā ir personīgā nepatika un drosmes trūkums to visu atzīt...nožēlojami. Pertijam taisnība par to divu, trīs cilvēku projektu... Mēs tik tālu esam pieradināti pie sliktas spēles un rezultātiem, ka pat uzvara pār Gibraltāru mums šķiet kā kaut kāds panākums...un kādam, kā pašapmierinātības kalngals.
, 2021-09-10 15:51, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: nevis liberasts?
Liberasts, liberasts!
, 2021-09-10 15:51, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: jā
Labāk tamazs nekā daiņels izlasē
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.