Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Van Gāls: "Jau pirms spēles teicu, ka būšu priecīgs par 1:0"

Van Gāls: "Jau pirms spēles teicu, ka būšu priecīgs par 1:0"
Luiss van Gāls. Foto: Nos.nl

Nīderlandes futbola izlases galvenais treneris Luiss van Gāls pēc uzvaras pār Latviju Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas mačā atzīmēja, ka, lai arī mačs viņa izlasei varbūt nesanāca izcils, galvenais tika paveikts. Nīderlandes izlases pārstāvji gan uzsvēra, ka vajadzējis gūt vairāk vārtus.

"Pirms spēles no rīta līdzjutēji man vaicāja, par kādu rezultātu es būtu priecīgs. Atbildēju, ka arī par 1:0. Nu, tas mums tagad arī ir," Nīderlandes medijos pēc spēles citēts Luiss van Gāls. "Taču tikpat labi varēja būt arī 4:0, jo mēs izveidojām kādas 15 vārtu gūšanas iespējas."

"Es jau iepriekš brīdināju spēlētājus, ka mačs pret tādu mazu valsti kā Latvija nenozīmē, ka varam ierēķināt uzvaru," turpināja treneris. "Jau paredzēju, ka būs grūta spēle. Viņi spēlēja divās līnijās pa četriem spēlētājiem un garu uzbrucēju priekšā. Katra garā piespēle sanāca kā cīņa."

Nīderlandes izlases treneris piekrita, ka viņa izlasi var kritizēt par rezultātu, taču jānovērtē paveiktais: "Varbūt nebija izcili, taču mēs uzvarējām, kamēr Turcija un Norvēģija spēlēja neizšķirti. Līdz ar to esam soli tuvāk Pasaules kausa finālturnīram, un tieši tas arī ir svarīgākais."

Arī Nīderlandes izlases kapteinis Vērdžils van Daiks piekrita trenera redzējumam: "Zinājām, ka būs grūta cīņa. Domāju, ka mums bija iespējas, lai panāktu 2:0, taču bumba negāja vārtos, tad nu paveicām visu, lai nosargātu savus vārtus neskartus un iegūtu sauso uzvaru."

Van Daiks uzsvēra, ka izbaudījis šo spēli Rīgā: "Iepriekš ilgāku laiku nespēlēju. Iziet laukumā Nīderlandes sastāvā un būt šīs izlases kapteinim man ir milzu gods."

Vienīgo vārtu autors Deivijs Klāsens atzīmēja, ka viņam izdevies lieliski trāpīt pa bumbu, neatstājot Latvijas vārtsargam laiku noreaģēt, kā arī Klāsens pauda atvieglojumu, ka beigās Nīderlandes vārtsargam izdevās novērst briesmas pie saviem vārtiem: "Principā viņi neko nedarīja visas spēles garumā, bet pietiek jau ar vienu iespēju, lai gūtu vārtus. Mums pašiem vajadzēja parūpēties, ka tobrīd esam vadībā ar 2:0 vai 3:0."

Nīderlandi tagad sagaida mačs pret Gibraltāru, vēl viena spēle, kurā Oranžā izlase būs milzīga favorīte, taču van Gāls aicināja arī pret Gibraltāru ievērot piesardzību: "Arī tā nebūs viegla spēle, jo viņi spēlēs ar 6-3-1 izkārtojumu un tikai stāvēs aizsardzībā."

Latvija - Nīderlande 0:1 (0:1)
Vārti: Klāsens 19'
Latvija: Ozols - Savaļnieks, Černomordijs, Dubra, Jurkovskis - Jaunzems (Ontužāns 80'), Emsis (Stuglis 89'), Ķigurs (Krollis 84'), Zjuzins (Kārkliņš 84'), Cigaņiks - Uldriķis (Tarasovs 89').
Nīderlande: Beilovs - Dumfrīss, de Vrejs, van Deiks, Blinds - Klāsens, de Jongs, Tils (Gravenberhs 62') - Bergheiss (Langs 62'), Depajs, Gakpo (Vēghorsts 76').
Galvenais tiesnesis: Endrū Medlijs (Anglija)

G grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Nīderlande751123:616
2.Norvēģija742113:614
3.Turcija733117:1412
4.Melnkalne732211:911
5.Latvija71247:115
6.Gibraltārs70073:280

Izmantotie resursi:
https://nos.nl/collectie/13873/arti...


, 2021-10-09 13:07, pirms 3 gadiem
Tā, ka neko nedarīja jau nebija. Vairāk meistarības un būtu gols Nīderlandes vārtos.
, 2021-10-09 14:29, pirms 3 gadiem
Nu, re, izdarījām labu darbu, iepriecinājām labu cilvēku!
, 2021-10-09 14:31, pirms 3 gadiem
Pret Gibraltaru būs grūtāk!
, 2021-10-11 23:48, pirms 3 gadiem
kas par spēli ❤ pēdējās spēles vsp Latvija sākuši spēlēt ļoti skaistu futbolu. Malači! 🤜🤛
Lūdzu turpiniet tā spēlēt un jums būs daudz fani!

🇱🇻🇱🇻🇱🇻Pievienojamies Latvijas Futbola Fanu grupā @ FB 🇱🇻🇱🇻🇱🇻
https://m.facebook.com/profile.php?...
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.