Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kazakevičs: "Baltijas izlašu rezultāti tuvākajos gados uzlabosies"

Kazakevičs: "Baltijas izlašu rezultāti tuvākajos gados uzlabosies"
Dainis Kazakevičs. Foto: LFF

Latvijas futbola izlase rītvakar aizvadīs pēdējo spēli jūnija logā, Tallinā viesojoties pie Igaunijas. Lai arī Latvijai Baltijas kausa iegūšanai derēs arī neizšķirts, galvenais treneris Dainis Kazakevičs arī pirms šīs spēles uzsvēra, ka pirms mača uzdevums būs uzvarēt. Preses konferencē piedalījās arī "Valmieras" spēlētājs Alvis Jaunzems.

Vietējo žurnālistu jautājumi

Jums bijis saspringts grafiks ar spēlēm pret Lietuvu un Vāciju. Cik labi gatava un kādā noskaņojumā komanda ir pēc šīm spēlēm un smaga rezultāta?
Kazakevičs: "Par komandas un spēlētāju stāvokli vairāk varēsim spriest pēc pirmsspēles treniņa, jo pēc spēles Vācijā šis būs pirmais pilnvērtīgais treniņš visai komandai. Skaidrs, ka spēle Vācijā neradīja patīkamākās emocijas, bet šobrīd redzu, ka komanda emocionālajā ziņā ir pilnīgi atjaunojusies un rītdienas svarīgajai spēlei gatavojamies labā noskaņojumā. Būtiskākais ir pagūt atjaunoties arī fiziski un būt labā kondīcijā, jo paredzu, ka rīt būs ļoti aktīva spēle no abu komandu puses, kas prasīs daudz spēka."

Cik Baltijas kauss ir svarīgs gan komandai, gan arī Latvijas futbolam kopumā?
Kazakevičs: "Domāju, ka jebkurai Baltijas valstij Baltijas kauss ir ļoti principiāls un pirms turnīra visām trim izlasēm mērķis bija kausa iegūšana. Mums tā ir principiāla spēle par kausu. Ņemot vērā, ka esam pašreizējie kausa īpašnieki, gribam atkārtot savu panākumu un esam ļoti motivēti rītdienas spēlei."

Visām Baltijas izlasēm iepriekšējie gadi bijuši diezgan neveiksmīgi. Kāds varētu būt iemesls?
Kazakevičs: "Domāju, ka galvenais iemesls ir tas, ka šobrīd no Baltijas valstīm ir ļoti maz spēlētāju, kuri spēlē Eiropas vadošo vai vismaz labu līgu līmenī, spēlē regulāri un ir savu komandu līderi. Izlašu kontekstā visu nosaka spēlētāju kvalitātes. Jautājums droši vien ir par to, ka līdz šim bija zināms pārrāvums spēlētāju sagatavošanā. Zinu, ka tagad gan Igaunijā, gan Latvijā ir pietiekami cerīga jaunā paaudze, un, turpinot mērķtiecīgi attīstot jaunos spēlētājus, tuvākajā laikā izaugsmi vajadzētu redzēt arī izlašu rezultātu kontekstā. Domāju, ka Baltijas valstu izlašu rezultāti uzlabosies. Galvenais būs tas, cik ļoti būsim, kā futbola sistēma, spējīgi sagatavot konkurētspējīgus spēlētājus."

Kā bija gatavoties spēlei pēc 1:7?
Jaunzems: "Protams, spēle Vācijā mums nebija viegla, bet esam ļoti motivēti un gatavi spēlēt pret igauņiem un nosargāt Baltijas kausu."

Cik svarīgi tev ir iegūt Baltijas kausu?
Jaunzems: "Man šī var būt pirmā trofeja izlasē, tādēļ domāju, ka gan man, gan visiem spēlētājiem tas ir ļoti svarīgs. Darīsim visu, lai to dabūtu. Jā, mums tas ir svarīgs."

Kā domā, kā ritēs rītdienas spēle?
Jaunzems: "Šodienas nodarbībā jau veicām nelielu analīzi un aptuveni zinām pretinieku spēles stilu. Mazliet atceros arī spēli pret Igaunijas U21 izlasi pirms pāris gadiem. Spēles plāns jau ir gandrīz skaidrs, šodien vēl pieslīpēsim dažas nianses savā spēlē, un domāju, ka viss būs kārtībā."

Jūsu komandā bija pozitīvs Covid-19 gadījums. Kāda ir pašreizējā situācija?
Kazakevičs: "Jā, Vācijā bija situācija, kurā vienam spēlētājam [Robertam Savaļniekam] pirmo pārbaužu rezultāts bija pozitīvs. Pēc tam spēlētāju un kontaktpersonu izolējām, bet vēlāk veicām divus PCR un vienu antivielu testu – visas trīs pārbaudes bija negatīvas, kas, visticamāk, liecina, ka pirmais rezultāts bija kļūdains, jo gan pirms nometnes, gan nometnes laikā ļoti cieši un stingri ievērojam protokolu. Nevienam spēlētājam, kurš ir ierindā, nekādu problēmu nav – ierodoties Igaunijā, vakar veicām vēl vienas pārbaudes, un šorīt visi rezultāti atkal bija negatīvi. Arī spēlētājs, kuram, iespējams, bija viltus pozitīvs rezultāts, ir ierindā un pēc pozitīvā rezultāta saņēmis trīs negatīvus rezultātus."

Sportacentrs.com jautājumi

Kādi ir jaunumi savainoto spēlētāju, arī Savaļnieka sakarā?
Kazakevičs: "Jaunumi ir tādi, ka Roberts [Savaļnieks] gatavojas ar komandu un viss ir kārtībā – viņam pēc pozitīvā rezultāta bijuši trīs, faktiski pat četri negatīvi rezultāti. Rītdienas spēlei ar viņu rēķināmies. Savukārt Vācijas spēle diemžēl ir radījusi situāciju, kurā mums ir zināmas problēmas arī ar jauniem savainotiem spēlētājiem. Mums tas būs jārisina, un atsevišķi spēlētāji, iespējams, nevarēs piedalīties rītdienas spēlē, bet uzvārdus pagaidām vēl nesaukšu – vēl mēģinām tikt galā. Savukārt no tiem spēlētājiem, kuri nespēlēja arī iepriekš, Vladimirs Kamešs negatavojas arī rītdienas spēlei [par Jāņa Ikaunieka un Vladislava Gutkovska nespēlēšanu bija zināms jau iepriekš -A.S.]."

Precizējot par Savaļnieku, cik ilgi viņš bija izolēts un ko nācās izlaist no komandas gatavošanās procesa?
Kazakevičs: "Roberts pilnībā izolēts bija vienu dienu. Otrajā dienā, kad jau drīkstēja sākt darboties, organizējām viņam treniņu trenažieru zālē, jo laukumā vēl nebija pieejams. Un šodien viņš jau pilnvērtīgi darbosies ar visiem pārējiem. Viņš nebūs izlaidis neko, kas saistīts ar Igaunijas spēli, - visu informāciju viņš ir ieguvis, visās sapulcēs jau bija spējīgs piedalīties. Kas attiecas uz treniņiem, tad viņš nedrīkstēja piedalīties rīta treniņā pēc spēles ar Vāciju, bet to viņš kompensēja ar funkcionālo treniņu trenažieru zālē."

Izstāsti, kas īsti notika degunam un kā tagad jūties!
Jaunzems: "Spēlē pret Lietuvu saņēmu triecienu ar bumbu, bet to droši vien visi jau redzējāt. Degunam viss ir kārtībā. Bija aizdomas par mazu smadzeņu satricinājumu, bet arī ar to viss ir kārtībā. Jūtos labi, un diskomforta nav vispār."

Vai pēc Vācijas spēles ir izdevies uzlabot garastāvokli? Kas bija tie vārdi vai darbības, kā aizmirst šo spēli vai gūt no tās mācības?
Kazakevičs: "Sajūtas noteikti nevarēja būt pozitīvas, bet lielu akcentu uz šo spēli nelikām, jo ļoti tuvu bija spēle pret Igauniju. Arī ģērbtuvē teicu, ka šī spēle pēc iespējas drīzāk ir jāaizmirst un jākoncentrējas Igaunijas spēlei. Gan emocionāli, gan taktiskā ziņā Vācijas spēli neanalizējām. Pie tās ķersimies tad, kad mums būs nākamās spēles pret līdzīga stila komandām. Tad arī izdarīsim secinājumus no Vācijas spēles, izanalizēsim konkrētas lietas un dosim spēlētājiem informāciju. Uzreiz pēc spēles beigām būtiski bija uzreiz pārslēgties. Atjaunošanās process arvien turpinās, jo vakar bija pārlidojumi un pārbraucieni. Tagad būs pirmsspēles treniņš, rīt jau būs spēle – laika ir ļoti maz. Tagad viss, ko darām, ir koncentrēšanās spēlei pret Igauniju. Būs pavisam cita spēle – cita stila pretiniece, spēlēs divas līdzvērtīgas komandas, un tā būs izšķiroša spēle [Baltijas kausā]. Šobrīd svarīgi ir pārāk neaizkavēties Vācijas spēlē un virzīties uz priekšu. Kad tas būs vajadzīgs, tad arī tiksim skaidrībā par mācībām no Vācijas spēles."

Kādas ir Igaunijas spēles stila iezīmes un kādi secinājumi gūti no Igaunijas spēles pret Lietuvu?
Kazakevičs: "Igaunijas izlasei ir labs līdzsvars starp pieredzējušiem un jauniem spēlētājiem. Tai ir diezgan pieredzējusi un stabila aizsardzības līnija, bet tajā pašā laika atsevišķās pozīcijās tai ir jauni un talantīgi spēlētāji. Komandas līderis, protams, ir pieredzējušais [Konstantins] Vasiļjevs, kurš viņiem ir ļoti būtiska figūra. Skaidrs, ka Igaunija rītdienas spēli un turnīra kontekstu uztver ļoti nopietni un noskaņosies uzvarēt un iegūt Baltijas kausu – tāpat kā noskaņojušies to izdarīt esam arī mēs. Runājot par spēles stilu, Igaunijai patīk kontrolēt bumbu, tā var spēlēt uzbrūkošu futbolu. Šogad komanda ir pamainījusi taktisko shēmu, kas dod labus rezultātus – šomēnes uzvarēta gan Lietuva, gan Somija. Ļoti nopietni pētījām šīs spēles, jo mums tā bija faktiski vienīgā iespēja iegūt objektīvu informāciju, jo rudenī bija cits treneris ar citu shēmu, bet martā Covid-19 dēļ nebija optimālā sastāva. Tādēļ šīs divas spēles pamatīgi analizējām. Kā jau teicu iepriekš, uz Lietuvas-Igaunijas spēli bijām aizsūtījuši arī savu skautu. Tādēļ informācijas ziņā mums viss ir skaidrs. Nedomāju, ka mēs igauņiem vai viņi mums sagādās kādus pārsteigumus, bet ļoti būtisks jautājums būs mūsu fiziskā kondīcija. Kā agrāk teicu, otrajā puslaikā pret Lietuvu bija redzams, ka viņi nesen bija aizvadījuši spēli, kamēr mēs gatavojāmies sešas dienas, bet tagad tāda pati priekšrocība būs Igaunijai, kas iepriekšējo spēli aizvadīja 4. datumā. Tomēr tā ir situācija, ar kuru normāli jātiek galā, izvēloties mūsu kondīcijām atbilstošāko sastāvu un spēles plānu."

Vai neizšķirta derēšana un lielāks nogurums varētu likt izvēlēties spēli no aizsardzības?
Kazakevičs: "Visas kārtis neatklāsim, jo domāju, ka arī igauņi labprāt lasīs šo rakstu. Skaidrs, ka mūsu vēlme ir spēlēt uz uzvaru, bet to, kāda būs situācija laukumā un ko diktēs pati spēle, redzēsim tikai rīt. No stratēģijas viedokļa, bez šaubām, centīsimies spēlēt sev parocīgā stilā, bet nepieciešamās korekcijas diktēs spēle. Vislielākais izaicinājums mums pašlaik ir fiziskais stāvoklis, ko jāmēģina līdz spēlei maksimāli savest kārtībā."


, 2021-06-09 23:01, pirms 3 gadiem
Un kāds tam ir pamats?
, 2021-06-09 23:05, pirms 3 gadiem
jāgaida kad daiņels aizvāksies, tad līmenis LV celsies, ceļot arī Baltijas!
, 2021-06-09 23:09, pirms 3 gadiem
Nu, sliktāki par pašreizējiem tie nevarētu palikt... vai tomēr...
, 2021-06-09 23:17, pirms 3 gadiem
Ej trenē mazus bērnus, vanga
, 2021-06-10 01:56, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Un kāds tam ir pamats?
sasniegta bedres apaksha, sliktaak nevar buut
, 2021-06-10 05:28, pirms 3 gadiem
Tas vektors varētu vienreiz aizv..
, 2021-06-10 05:36, pirms 3 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: Ej trenē mazus bērnus, vanga
Traks palieci
Slēpts komentārs: Jānis Derums
, 2021-06-10 07:09, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Nesaprotu kãpéc dažiem tãds naids pret treneri un izlasi?
Vai tad pédéjos 15 gados bija kas labãks? Tãpat bija smagas sagrãves ,neizśķirti ar pundurvalstïm.
Un pie izlases stûres blakus Dainim ir arî Pahars, Pućinsks . .
Bieźi piemin 2004g. Jã, bija vairãk talantîgi spélétãji Mãris, Rubïns, Stepanovs, Astafjevs. . tã komanda ilgstośi spéléja kopã Skonto.
Ja paskatãmies pagãtné, tad visaugstãkais lîmenis Latvijas futbolã bija 60 gados, meistarkomandã gan puse bija leģionãri, bet bija arî latviskã Liepãjas komanda.
Ja par śodienas spéli, tad Iespéjams arî zaudéjums, jo ierindã nav puse pamatsastãva. Nez kã tã pãrslavétã Starkova blice nospélétu bez lideriem?
Kādi 60. gadi, jūs ko... Es teiktu, ka 90. gadu pašas beigas, 2000. gadu sākums, Skoņķiks reāli varēja nomizot Krievijas Top 10 klubus, tas tagad liekas pilnīgs kosmoss. Bez Skonto, bija stipri Ventspils, LM u.c. klubi. Līga ar atrāvienu labākā Baltijā, izlase labākā.
, 2021-06-10 07:09, pirms 3 gadiem
Pédéjã gada laikã izlases spélé jùtams progress, komanda veidojas!
Vai daźiem nepatîk, ka latvieśu treneris un izlase kłuvusi daudz latviskãka?
, 2021-06-10 07:10, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Pédéjã gada laikã izlases spélé jùtams progress, komanda veidojas!
Vai daźiem nepatîk, ka latvieśu treneris un izlase kłuvusi daudz latviskãka?
Pie kājas.
Dodiet rezultātu!
, 2021-06-10 07:12, pirms 3 gadiem
blin, sacis d1rst vel gudrak pec nicas par Turciju, lai jau pacel kausu Eeesti, vajag bisku pieklusinat sito gudriti, kautvai nee tas ir vinja galvenais trumpis, tiesam kurs ielika vinu par treneri ir pilnigs idins, aaa pareizi sitam ta kapeikas jamaksa par darbu, no vienas puses var saprast, 11nemakulus, tapat var vadit jebkurs.
, 2021-06-10 07:14, pirms 3 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Kādi 60. gadi, jūs ko... Es teiktu, ka 90. gadu pašas beigas, 2000. gadu sākums, Skoņķiks reāli varēja nomizot Krievijas Top 10 klubus, tas tagad liekas pilnīgs kosmoss. Bez Skonto, bija stipri Ventspils, LM u.c. klubi. Līga ar atrāvienu labākā Baltijā, izlase labākā.
60 gados PSRS izlase bija viena no labãkãm Eiropã, bet Daugavas meistarkomanda cînîjãs lîdzîgi ar A klases top komandãm, Skonto pat tãlu bija lîdz tãdam lïmenim!
, 2021-06-10 09:01, pirms 3 gadiem
Esam godīgi trenerim nav ne vainas! Visu jau izsaka, mūsu talantu trūkums. Paskatoties uz sastāvu mums nav pat nav viena spēlētāja UEFA kādā lielajā komandā, kurš spēlētu regulāri un sistu golus. Teiksim tā kvalitatīvu spēlētāju trūkums izsaka visu!
, 2021-06-10 09:33, pirms 3 gadiem
vozā rakstīja: Esam godīgi trenerim nav ne vainas! Visu jau izsaka, mūsu talantu trūkums. Paskatoties uz sastāvu mums nav pat nav viena spēlētāja UEFA kādā lielajā komandā, kurš spēlētu regulāri un sistu golus. Teiksim tā kvalitatīvu spēlētāju trūkums izsaka visu!
kādi tad ir ši "trenera" panākumi un sasniegumi?
, 2021-06-10 09:36, pirms 3 gadiem
Mazāk krieveļu, labāks futbols !
, 2021-06-10 09:36, pirms 3 gadiem
Grūti iedomāties kādu latvieti līderi Eiropas labākajās līgās. Šobrīd pat zemāka līmeņa komandās nespēj noturēties sastāvā un ir rotācijā vai maina komandas.
Vienīgais stabilais kaut cik ir Gutkovskis.
, 2021-06-10 09:54, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: kādi tad ir ši "trenera" panākumi un sasniegumi?
Nāciju līga! Ž grupa! bronza
, 2021-06-10 10:58, pirms 3 gadiem
Šausmīgi zems līmenis ir LR izlasei. Jau teicu, ka mačā ar tāda līmeņa komandu, kā Vācija, visi punkti tiks salikti un i....un mūs friči sagrāva 1-7, kas ir katastrofa...Tāds kauns....vācijā dzivojoši paziņas....ņirdz
Pat nezinu, ko lai nākotnē dara, lai kaut nedaudz uzlabotu rezultātu. Iespējms, būtu vērts piesaistīt kādu futbola treneri no Anglijas, kā bija G.Džonsons, kam bija gali britu futbolā, kas varētu kādu no mūsējiem piesaistīt britu futbolam, kā tas bija savulaik.
, 2021-06-10 15:59, pirms 3 gadiem
Regbists rakstīja: Šausmīgi zems līmenis ir LR izlasei. Jau teicu, ka mačā ar tāda līmeņa komandu, kā Vācija, visi punkti tiks salikti un i....un mūs friči sagrāva 1-7, kas ir katastrofa...Tāds kauns....vācijā dzivojoši paziņas....ņirdz
Pat nezinu, ko lai nākotnē dara, lai kaut nedaudz uzlabotu rezultātu. Iespējams, būtu vērts piesaistīt kādu futbola treneri no Anglijas, kā bija G.Džonsons, kam bija gali britu futbolā, kas varētu kādu no mūsējiem piesaistīt britu futbolam, kā tas bija savulaik.
Pie britiem bija aizbraucis Bulvītis, uz ceturto līgu. Cik spēles nospēlēja?
Cik spēles Matrevics 5.līgā nospēlēja?
Cauņa ilgi nenoturējās Watford, Rubins, Kolinko Crystal Palace.

Vienīgie, kas Anglijas līgās droši vien spēlē daudz maz regulāri semi-pro komandās uz Angliju pārcēlušies 6.,7. un tā tālāk līgās. Pa dienu strādā, vakarā trenējas jeb kā daži Fēru salu spēlētāji, kurus Latvijas full-time profesionāļi nevar uzvarēt.
, 2021-06-10 16:48, pirms 3 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Kādi 60. gadi, jūs ko... Es teiktu, ka 90. gadu pašas beigas, 2000. gadu sākums, Skoņķiks reāli varēja nomizot Krievijas Top 10 klubus, tas tagad liekas pilnīgs kosmoss. Bez Skonto, bija stipri Ventspils, LM u.c. klubi. Līga ar atrāvienu labākā Baltijā, izlase labākā.
2009. gadaa FIFA ranga sasniedzam rekordaugsto 45. vietu pasaule.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.