Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Somijas un Krievijas neizdevīgais neizšķirts liedz Latvijas U18 iekļūt pusfinālā

Somijas un Krievijas neizdevīgais neizšķirts liedz Latvijas U18 iekļūt pusfinālā
Foto: LFF

Valērija Granatkina piemiņas turnīra pusfinālā tomēr nav iekļuvusi Latvijas U18 izlase, kurai priekšā cīņa par piekto vietu ar Slovākijas U18 izlasi, jo Somija B apakšgrupā ar šodienas neizšķirtu 3:3 pret Krieviju tomēr savāca labāku vārtu attiecību nekā Latvijai C apakšgrupā.

Roberta Uldriķa trīs vārtu guvumi trīs spēlēs palīdzēja Latvijas U18 izlase dalību C apakšgrupā noslēgt bez zaudējumiem, taču pirmo vietu tomēr ieguva Slovēnijas vienaudži. Turnīrs nolikums gan paredzēja, ka vietu pusfinālā iegūs triju apakšgrupu labākā otrā vieta, un Japānas uzvara pār Baltkrieviju nozīmēja, ka pirms pēdējās B grupas spēles šo vietu ieņem Latvija.

B grupas likteni izlēma Krievijas un Somijas spēle, kurā Latvijai nederēja tikai viens iznākums, proti, rezultatīvs neizšķirts. Ja krievu un somi spēlētu 2:2, tad Latvijai un Somijai būtu identiski rādītāji un nāktos skaitīt dzeltenās kartītes, bet 3:3 sniegtu labāku vārtu attiecību jau somiem (attiecīgi 4:3 un 3:2).

Taču piepildījās tieši šis variants - lai arī pēc pirmā puslaika Krievija bija vadībā ar 2:0, bet 78. minūtē panāca sev un Latvijai izdevīgo 3:2, 85. minūtē somi paspēja izlīdzināt rezultātu, panākt 3:3 un iekļūt pusfinālā.

Latvijai tikmēr nāksies spēkoties par piekto un sesto vietu. Šis mačs paredzēts 12. janvārī, un tajā Latvija tiksies ar Slovākiju. Somija pusfinālā spēlēs ar Slovēniju, bet otrā pusfinālā sagaidāma Krievijas U18 un Sanktpēterburgas "Zenit" jaunatnes komandu tikšanās.

Izmantotie resursi:
Мемориал Валентина Гранаткина / Valentin...


Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.