Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Andoras futbolists neuzskata Latviju par grupas favorīti

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Andoras futbolists neuzskata Latviju par grupas favorīti
Marks Pujols. Foto: Reuters/Scanpix

Šodien "Daugavas" stadiona telpās notika preses konference, kurā piedalījās Andoras futbola izlases galvenais treneris Koldo Alvaress un komandas futbolists Marks Pujols. Viņi atbildēja uz pašmāju žurnālistu jautājumiem.

Andoras treneris un spēlētājs atbildēja spāniski, tāpēc pastāv iespēja, ka kaut kas "pazuda tulkojumā".

Jautājumi pussargam Markam Pujolam

Mūsu grupā spēlē ne tikai Latvija un Andora, bet arī Fēru salas un Malta. Kura ir grupas favorīte? Kā tu sarindotu šīs izlases pēc hierarhijas?
Īstus favorītus nesaskatu. Visas komandas var cīnīties, un visas izlases vēlas tikt uz augšu [C līgu].

Kāda ir ceļošana jaunajos apstākļos, ņemot vērā UEFA prasības?
Situācija visiem šobrīd ir savdabīga. Mums visiem šobrīd ir jāseko noteiktajiem normatīviem un cenšamies pielāgoties jaunajai kārtībai.

Pirms diviem gadiem Latvija un Andora Nāciju līgā jau tikās, abas reizes nospēlējot 0:0. Kādas ir atmiņas par šiem mačiem - pozitīvas vai toreiz gribējāt vēl vairāk, proti, uzvarēt?
Kā jebkurš sportists, jebkurā spēlē vēlamies uzvarēt. Taču apzināmies arī to, ka Latvija kotējas augstāk, tāpēc, ja nevaram uzvarēt, cenšamies vismaz panākt neizšķirtu. Tomēr vienmēr mēģinām panākt uzvaru.

Andorai ir liela saistība ar Spāniju. Kādi ir ceļošanas ierobežojumi no Andoras uz Spāniju un citām valstīm?
Arī Andorā ir jāievēro distance, jāvalkā maskas, jāievēro higiēnas normas, maksimāli jāievēro pašizolācija. Īsti nezinu, kā ir attiecībā uz citām valstīm.

Cik daudz "Covid-19" testus pēdējā mēneša laikā esi veicis?
Vismaz vienu nedēļā, parasti divus. Kopumā tas noticis ļoti bieži.

Jautājumi galvenajam trenerim Koldo

Daudzus gadus Andoras izlases līderis ir Ildefonss Lima, bet šoreiz viņa ierindā nav. Kā mainījusies Andoras izlase? Kāda ir Andora ar un bez Limas?
Pirmkārt, gribētos, lai Lima būtu spējīgs atgriezties laukumā un pabeigtu savu karjeru laukumā. Tas, ko viņš ir darījis izlases labā, ir ļoti produktīvs darbs. Ceru, ka viņš vēl atgriezīsies laukumā [izlases rekordists Lima decembrī sasniegs 41 gada vecumu - aut.]. Šo gadu laikā viņš uzkrājis milzīgu pieredzi un, cerams, spēs to vēl pielietot laukumā.

Andorai ir arī savs futbolists ASV, Žuans Servoss. Vai viņš nav ieradies uz spēli Latvijā, jo pandēmijas apstākļos pastāv sarežģīta loģistika?
Līdzīgi iemesli kā [Vitālijam] Maksimenko, kurš spēlē Japānā. Ja viņš ierastos šeit, viņam nāktos pavadīt 14 dienas karantīnā, kas liktu izlaist vairākas spēles savā klubā. Mēs to nevēlamies. Šobrīd esam jaunā realitātē un nepastāv 0% riska. Jāievēro esošās situācijas noteikumi.

Atkal par Covid-19. Bija runas, ka varētu būt četri pozitīvi testi Andoras izlasē. Pēdējā informācija no jūsu federācijas bija, ka saistībā ar testiem ir nenoteiktība - viens pozitīvs, viens negatīvs tests. Kāda šobrīd ir situācija?
Pēdējo dienu laikā, pirmdien Andorā un otrdien, iebraucot Latvijā, visiem tika veikti Covid-19 testi, un tie visi bija negatīvi. Šodien testi netika veikti, rīt spēle. Neesmu ne ārsts, ne epidemiologs, lai pateiktu, vai tas ir daudz vai maz. Mēs sekojam tam, ko saka profesionāļi, kuri pārzina šo tēmu.

17 no 23 Andoras izlases spēlētājiem ir vismaz 26 gadus veci. Vai paaudžu maiņa ir aizkavējusies un ir grūti atjaunināt sastāvu, ņemot vērā Andoras lielumu.
Izlasi atjaunot viegli, protams, nav. Taču, spēlējot kopā veterāniem un jauniešiem, tas ir labākais veids. Jo, spēlējot tikai ar jauniešiem, tas mūsu gadījumā nestrādātu. Jaunieši šobrīd, spēlējot ar veterāniem, pakāpeniski progresē.

Pēdējos gados Latvija un Andora ir tikušās četras reizes, esam kļuvuši par gluži vai futbola draugiem. Vai, analizējot Latvijas izlasi, esat pamanījuši, ka Latvijas izlases rindās kopš pēdējās tikšanās reizes būtu parādījies kāds jauns līderis?
Patiešām savā starpā esam spēlējuši daudz. Jums ir parādījies daudz jaunu spēlētāju, ir jauni līderi uzbrukumā. Katru reizi jums ir arī ierastie veterāni kā Dubra un Tarasovs, tāpat izlasē ir atgriezies tāds spēlētājs kā Kļuškins. Arī jums ir sajaukums starp veterāniem un jauniem futbolistiem. Tas Latvijas izlasei ir pluss. Arī treneru pāris ir ļoti spējīgi un var vest Latvijas komandu uz priekšu. Tāpat jāizceļ Uldriķis, kurš spēlē savā klubā, un viņa līmenis ir pieaudzis.

Pabiju Andorā, kad Latvija uzvarēja ar 1:0. Tur pavadītajās dienās iznāca komunicēt ar vietējiem iedzīvotājiem un arī žurnālistiem. Tobrīd Andorai bija gara zaudējumu sērija, un varēja just, ka vietējie sevi neidentificē ar Andoru, bet drīzāk atbalsta Spāniju vai Franciju. Tagad, kad Andora ir izcīnījusi vairākus punktus un aizvadījusi labas spēles, jūtat lielāku atbalstu?
Tas nav viegli. Mēs vienmēr cenšamies spēlēt tā, lai šis atbalsts būtu. Pēdējā laika uzvaras un iegūtie punkti patiešām piesaista vairāk uzmanības.

  -1 [+] [-]

, 2020-09-02 23:56, pirms 4 gadiem
Pareizi jau ir .Mūsējie varbūt tikai mājās pret Andoru varētu būt favorīti,pārējos neredzu nekādu pārākumu.Visticamāk paliksim 2 vai 3 grupā,pirmie būs Farēras.

  -1 [+] [-]

, 2020-09-03 07:59, pirms 4 gadiem
Visas komandas favorīti !!!

  +1 [+] [-]

, 2020-09-03 08:09, pirms 4 gadiem
Kādēļ lai tiktu uzskatīta, pēdējo gadu spēles pierāda pretējo.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-03 08:51, pirms 4 gadiem
Tik tālu nu LFF ir nolaidusi mūsu futbolu, ka pat Andora mūs neuzskata par komandu no kuras būtu jābaidās.

     [+] [-]

, 2020-09-03 10:04, pirms 4 gadiem
Te nu svarīgāks ir likmju noteicēju viedoklis, kurš un cik liels favorīts. Balamutes draugi var likt kāpostu uz Andoras uzvaru, septiņkaršos iespējams ...

     [+] [-]

, 2020-09-03 11:39, pirms 4 gadiem
Virsraksts ir neprecīzs, jo ne jau tā to bija sacījis futbolists. Bet šāds virsraksts nodrošina vairāk lasītāju, tas gan tā varētu būt.

Bet par tēmu - kāpēc lai Latviju uzskatītu par grupas favorīti. Andoru uzvarēt nespējam, fēriešiem ne tik sen zaudējām pat ar spēcīgāku sastāvu, un vai varam uzvarēt Maltu ir liels jautājums. Ja aiz matiem pievilktu un hiperbolizētu, tad varētu teikt, ka fērieši ir favorīti, mēs pēc tam, Malta pēc tam un Andora pēdējie. Bet tas viss jāpierāda laukumā, kas ir tieši tas, ko tas futbolists sacīja. Man šķiet, ka Latvija var palikt arī pēdējā, ja nepaveicas, savukārt pirmā vieta liekas maz ticama. Tātad esam pa vidu, laikam.