Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Jagodinska atgriešanās pastiprinās komandu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kazakevičs: "Jagodinska atgriešanās pastiprinās komandu"
Dainis Kazakevičs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Piedāvājam Latvijas Futbola federācijas sagatavoto interviju ar Latvijas U-21 izlases galveno treneri Daini Kazakeviču pirms mūsu komandas gaidāmās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles ar Šveices U-21 izlasi. Kazakevičs ir pārliecināts, ja komandas kapteiņa Vitālija Jagodinska atgriešanās pēc gaisa apostīšanas lielajā izlasē mūsu izlasi noteikti stiprinās.

Vai spēlei pret Šveici U-21 valstsvienības sastāvā tika sapulcināti visi labākie spēlētāji?
U-21 izlases kandidātu saraksts tika veidots, vadoties pēc šī vecuma futbolistu parādītā snieguma gan Virslīgas čempionātā, gan arī ārzemju klubos, kā arī spēle ar Gruziju augustā mums sniedza pietiekoši daudz informācijas par futbolistu gatavību. Lai arī iespējas komplektēt sastāvu šobrīd nav plašas, tomēr uzskatu, ka gaidāmajai spēlei esam izsaukuši uz doto brīdi visus spēcīgākos un optimālā formā esošos futbolistus. Ierindā ir visi mūsu uzrunātie spēlētāji, izņemot divus uzbrucējus - Valēriju Šabalu un Denisu Rakelu, kuri tika iekļauti Latvijas nacionālās futbola izlases sastāvā. Ļoti ceram, ka sagatavošanās posms aizritēs sekmīgi, futbolisti iztiks bez traumām un 5.septembrī spēlē ar Šveici laukumā dosies spēcīgākie U-21 izlases futbolisti.

Kādi secinājumi ir izdarīti pēc augustā aizvadītās pārbaudes spēles ar Gruziju?
Viennozīmīgi, spēlē ar Gruziju valstsvienības galvenajam trenerim un spēlētājiem sniedza noteiktu daudzumu vielas pārdomām. Protams, nedz es, nedz komanda nebijām apmierināti ar spēles rezultātu. Tomēr pēc vasarā notikušajām pārmaiņām komandas štābā galvenais uzdevums šajā ierobežotajā laikā treneriem un spēlētājiem bija iepazīties vieniem ar otru, gūt savstarpēju iespaidu par paveikto kopdarbu.

Ļoti būtiski, ka arī šajā īsajā laika posmā tika iegūtas daudzas vērtīgas atziņas, vēlāk tika izvērtēts komandas sniegums laukumā. Informācijas ir ļoti daudz un šobrīd svarīgākais ir visiem kopā izdarīt pareizos secinājumus, jo mūs priekšā gaida spēles ar nopietniem pretiniekiem. Septembrī mums pretī stāsies Šveices U-21 izlase – tā ir komanda, kura U-17 vecuma grupā 2009.gadā triumfēja Pasaules čempionātā. Tomēr katra spēle sākas ar rezultātu nulle pret nulli un cerams, ka mēs būsim izdarījuši pareizos secinājumus, kas ļaus sekmīgi nospēlēt pret Šveici.

Vai Vitālija Jagodinska atgriešanās Latvijas U-21 izlases rindās pastiprināt aizsardzības līniju?
Vitālija atgriešanās noteikti pastiprinās mūsu komandu. Viņš iepriekšējās spēlēs bija Latvijas U-21 izlases kapteinis. Iespējams, tieši šāds spēlētājs, kurš ir līderis laukumā un ģērbtuvēs, mūsu komandai pietrūka spēlē ar Gruziju. Mēs patiešām sagaidām no viņa līdera cienīgas dotības arī mačā pret Šveici. Šī futbolista meistarības atzinība ir tā, ka Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars viņu bija izsaucis savā vadītajā komandā spēlei ar Igauniju augustā.

Kādas īpašības būs noteicošās Latvijas U-21 izlases sekmīgam sniegumam 5.septembrī?
Kā jau minēju, pēc Gruzijas spēles visiem kopā jāizdara pareizie secinājumi. Komandā šobrīd nav nolemtības vai bezcerības sajūta. Šveice ir kvalificēts pretinieks, tomēr ar jebkuru pretinieku pie noteiktu apstākļu sakritības varam cīnīties. Mums jāizmanto savas stiprās puses - komandas disciplīna, pašatdeve laukumā visas spēles garumā, kā arī mums jārealizē tās iespējas, kas radīsies pie standartsituācijām. Šie ir galvenie Latvijas U-21 futbola izlases trumpji, kurus iespējami efektīvāk jāizmanto mačā ar Šveices izlasi 5.septembrī.

Izmantotie resursi:
LFF: LATVIJA - LIETUVA | U-21 LATVIJA - ŠVEICE...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-09-01 19:47, pirms 11 gadiem
666.ru rakstīja: Kazakevičs atkāpies!
Interneta vidē nereti var sastapt dažus indivīdus ar lielu uzmanības trūkumu. Daži to risina ar asprātīgām, interesantām piezīmēm vai komentāriem. Savukārt, citi, nevarēdami neko daudz izspiest no sava smadzeņu poda, izceļas ar stulbībām.

  -1 [+] [-]

, 2013-09-01 21:57, pirms 11 gadiem
Jā, savukārt citi ar savām izcilajām analītiskajām spējām var acumirklī noteikt persona psiholoģisko kondīciju.
Lai nu kā, runājot par rakstu, tad tālāk par "pareizo" secinājumu izdarīšanu Kazakevičam visdrīzāk netikt. Un vajadzētu noteikti pārdomāt vai tā sauktās U-21stiprās puses tikt tiešām tādas arī ir.