Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Serbija pēc iekļūšanas PK finālturnīrā atlaiž treneri, Ungāriju trenēs Lēkenss

Serbija pēc iekļūšanas PK finālturnīrā atlaiž treneri, Ungāriju trenēs Lēkenss
Žoržs Lēkenss
Foto: AP/Scanpix

Par Ungārijas futbola valstsvienības galveno treneri pirmdien apstiprināts 68 gadus vecais beļģis Žoržs Lēkenss, vēsta ziņu aģentūra LETA. Savukārt Serbijas Futbola federācijas mājaslapā paziņots negaidīts lēmums atlaist galveno treneri Slavoļubu Muslinu

Serbijas izlase Pasaules kausa atlases ciklā uzvarēja D grupā, iegūstot tiesības piedalīties finālturnīrā, kas būs šīs valsts pirmais finālturnīrs pēdējos astoņos gados. Taču ar šo panākumu bija par maz, lai 64 gadus vecais galvenais treneris Slavoļubs Muslins nosargātu savu amatu.

Muslins atlaists, jo, kā vēsta serbu mediji, veicis nepopulāras sastāva izvēles. Viņš vairākkārt izlasē nav izmantojis Sergeju Milinkoviču-Saviču, Romas "Lazio" aizsargu, jo neuzskatīja viņu kā iederīgu savā taktikā. Tāpat Muslins paudis noraidošu attieksmi par izlases sastāva atjaunināšanu pirms Pasaules kausa, izrādot uzticību pieredzējušajiem spēlētājiem.

Serbijai novembrī būs pārbaudes spēles pret Ķīnu un Dienvidkoreju, kurās izlasi vadīs pagaidu galvenais treneris Mladens Krstajičs.

Tikmēr Ungārijai novembrī paredzētas pārbaudes spēles ar Luksemburgu un Kostariku, bet šajos mačos komandu vēl vadīs pagaidu treneris Zoltāns Sēleši, kamēr Lēkenss amatā stāsies pēc šīm cīņām. Lēkensam ir ļoti garš trenēto komandu saraksts, valstsvienību līmenī pa divām reizēm vadot Beļģiju un Alžīriju, bet reizi Tunisiju. Viņa pēdējais darbs bija tieši ar Alžīriju, ko speciālists pēc trīs mēnešu darba atstāja janvārī, kad neizkļuva no apakšgrupas Āfrikas Nāciju kausā.

Karjeras laikā Lēkenss trenējis komandas Beļģijā, Turcijā, Nīderlandē un Saūda Arābijā. Vēl 2015./16.gada sezonā speciālists vadīja Beļģijas augstākās līgas komandu "Lokeren".

Pagājušā gadsimta 70.gados Lēkenss nospēlēja trīs mačus Beļģijas valstsvienības sastāvā, taču vārtus neguva.

Lēkenss Ungārijas izlases galvenā trenera postenī nomainīs vācu speciālistu Berndu Štorku, kurš amatu atstāja pirms divām nedēļām.

Ungārijas 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā spēlēja vienā apakšgrupā ar Latviju, izcīnīdama uzvaras ar 2:0 viesos un 3:1 savā laukumā. Ungāri šajā ciklā sensacionāli ar 0:1 zaudēja Andorai, taču tas neietekmēja viņu vietu kopvērtējuma tabulā, komandai jau prognozējami paliekot trešajai, tomēr otrā pozīcija, kas nodrošinātu iespējas cerēt uz dalību "play-off" kārtā, bija 14 punktu attālumā.

Štorks jau grasījās atkāpties pēc zaudējuma Andorā, taču toreiz nacionālā federācija nepieņēma viņa atlūgumu.

Iepriekš Štorks aizveda Ungāriju līdz dalībai 2016.gada Eiropas čempionātā, kas komandai bija pirmais nozīmīgais turnīrs kopš 1988.gada.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2017-10-30 19:32, pirms 6 gadiem
Interesanti, ka jau 2 izlases pēc iekļūšanas PK f-turnīrā ir nomainījušas galveno treneri. Arī Saūda Arābiju PK f-turnīrā vadīs cits speciālists, kurš neaizveda izlasi līdz f-turnīram.
, 2017-10-30 20:16, pirms 6 gadiem
Balkānu valstīm patīk mainīt trenerus pirms izšķirošām spēlēm
, 2017-10-30 20:52, pirms 6 gadiem
Tikmēr Latvija izgāžas PK kvalifikācijas ciklā un neatlaiž treneri,bet gan noslēdz 4 gadu līgumu ar iespēju vēl to pagarināt (joks)
, 2017-10-30 23:48, pirms 6 gadiem
Itālijai vajadzētu atlaist to klaunu Venturu.
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.
Karlīna Miksone. Foto: LFF

Latvijas sieviešu futbola izlase EČ kvalifikācijā viesosies Moldovā

LETA. Latvijas sieviešu futbola izlase šodien Kišiņevā 2025.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē tiksies ar Moldovu.