Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Nāciju kauss: Tunisija neiesit pendeli un neiekļūst 1/4 finālā

Nāciju kauss: Tunisija neiesit pendeli un neiekļūst 1/4 finālā
Haleds Mueli nerealizē 11 metru soda sitienu...
Foto: AP/Scanpix

Šovakar noskaidrota pēdējā Āfrikas Nāciju kausa izcīņas ceturtdaļfināliste. D grupas uzvarētāja Kotdivuāra neko neizšķirošā spēlē atspēlēja divu vārtu deficītu pret Alžīriju (2:2), savukārt centrālajā mačā Tunisija nespēja uzvarēt Togo (1:1) un izstājās no Nāciju kausa. Mača 78.minūtē Haleds Mueli varēja komandu ievest izslēgšanas spēlēs, bet nerealizēja 11 metru soda sitienu.

Uzvara vairāk bija vajadzīga Tunisijai, taču tieši Togo spēles sākumā bija vairākas labas iespējas. Ja pirmās netika izmantotas, 13.minūtē rezultāts beidzot tika atklāts - Serzš Gakpē soda laukumā pa skrējienam piespēlēja Emanuelam Adebajoram, bet "Tottenham" uzbrucējs precīzi sita tālajā apakšējā vārtu stūrī (1:0). Pēc 17 minūtēm Tunisija atjaunoja rezultātu - Valids Hičri pēc stūra sitiena izspēles tika pagrūsts, bet Mueli no 11 metru atzīmes raidīja bumbu apakšējā vārtu stūrī (1:1).

Otrajā puslaikā tiesnešu brigāde pat divreiz ļoti apšaubāmi nenozīmēja 11 metru soda sitienu uz Tunisijas vārtiem, toties 77.minūtē pēc Tunisijas futbolista tēlojuma nebaidījās norādīt uz balto punktu Togo soda laukumā - par protestēšanu tika brīdināti trīs Togo spēlētāji. Tunisija tika pie fantastiskas izdevības spert platu soli pretī ceturtdaļfinālam, taču Mueli, lai arī aizsūtīja Kosī Agasā uz nepareizo pusi, trāpīja pa vārtu stabu...Agasā vēl kompensācijas laikā divreiz glāba komandu, un Togo varēja svinēt izkļūšanu no grupas.

Otrajā spēlē visi vārti tika gūti otrajā puslaikā. Riads Budebūzs spēles septītajā minūtē nerealizēja 11 metru soda sitienu, toties 64.minūtē labāk veicās Sofiānam Fegulī, kurš nomainīja tieši Budebūzu. Pēc sešām minūtēm pretuzbrukumā nepiesegts palika Hilels Sudani, un viņš ar galvu pēc Fegulī piespēles dubultoja pārsvaru - 2:0. Tuksneša lapsām gan neizdevās nosargāt uzvaru. 77.minūtē Didjē Drogbā pēc Kolo Turē piespēles sita precīzi ar galvu, bet Vilfrīds Bonī ar rikošeta palīdzību pēc četrām minūtēm izrāva neizšķirtu - 2:2.

D grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Kotdivuāra32107:37
2.Togo31114:34
3.Tunisija31112:44
4.Alžīrija30122:51

1/4 fināli

DatumsSpēle
02.02.Gana - Kaboverde
02.02.DĀR - Mali
03.02.Kotdivuāra - Nigērija
03.02.Burkinafaso - Togo

Izmantotie resursi:
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News...
Goal.com


, 2013-01-30 21:50, pirms 11 gadiem
Tas,ka neiedeva pendeles, tas normāli. Bet ka otrā galā tādas pašas iedod veselas divas... Prieks,ka tomēr taisnība uzvarēja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.