Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Zambija noliek Āfrikas čempiones pilnvaras, pussargs ielaiž pendeli

Zambija noliek Āfrikas čempiones pilnvaras, pussargs ielaiž pendeli
Zambijas spēlētājs Isufs Vatara
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Dienvidāfrikā noskaidrotas vēl divas Āfrikas Nāciju kausa ceturtdaļfinālistes. Iepriekšējā čempione Zambija nespēja uzvarēt Burkinafaso (0:0) un nespēja izkļūt no grupas. Bez jau pieminētās Burkinafaso tālāk soļos arī Nigērija, kas izrāva panākumu pret Etiopiju (2:0). Jāatzīmē, ka otros vārtus Etiopija ielaida, kad vārtus sargāja pussargs.

Pirms pēdējās kārtas vislabākajās pozīcijās bija Burkinafaso, kurai bija četri punkti. Zambijai un Nigērijai bija pa diviem punktiem, bet Etiopijai - tikai viens. Ilgu laiku abās spēlēs bija bezvārtu neizšķirts, kas nozīmētu to, ka Burkinafaso nodrošinātu pirmo vietu grupā, savukārt Nigērijai un Zambijai būtu jāskaita nopelnītās kartītes - šajā ziņā Nigērija bija sliktākā situācijā.

Līdzīgi kā pirmdien A grupā, fair-play rangu izmantot nebija nepieciešams. 80.minūtē Nigērijas un Etiopijas spēlē rezultāts beidzot tika atklāts - Londonas "Chelsea" uzbrucējs Viktors Mouzess tika nogāzts soda laukumā, un pats cietušais realizēja 11 metru soda sitienu (1:0). Pēc dažām minūtēm Etiopija neizmantoja lielisku izdevību, bet pamatlaika izskaņā Nigērija dubultoja pārsvaru.

82.minūtē Etiopijas vārtsargs Sesejs Banča tika pie brīdinājuma par protestēšanu, bet pēc trim minūtēm Mouzess tika vēlreiz nogāzts soda laukumā un Banča par noteikumu pārkāpumu nopelnīja jau otro brīdinājumu. Etiopija pēdējo spēlētāju maiņu bija izmantojusi jau 68.minūtē, līdz ar to vārtos stājās pussargs Adiss Hinca - Mouzess pārspēja arī viņu un panāca 2:0. Zambija otrā spēlē nespēja izraut uzvaru un grupā palika tikai trešajā vietā.

Rīt tiks noskaidrota pēdējā ceturtdaļfināliste. Kotdivuāra jau ir nodrošinājusi izkļūšanu no grupas, bet uz otru ceļazīmi pretendē Togo un Tunisija, kas tiksies savā starpā. Abām komandām ir pa trim punktiem, bet labākas vārtu bilances dēļ Togo derēs arī neizšķirts.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Burkinafaso31205:15
2.Nigērija31204:25
3.Zambija30302:23
4.Etiopija30121:51

Izmantotie resursi:
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News...


, 2013-01-29 21:37, pirms 11 gadiem
Etiopijas spēle - cirks! ;D
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-29 21:44, pirms 11 gadiem
tiesneši sajā turnīrā gan meža dīvaiņi...kur vajadzētu dot kartiņas tur nedod, bet apšaubāmus pārkāpumus gan fiksē...laikam tas tauru iespaidā...
p.s. atliek tikai pieminēt ka pusargs pat uzminēja virzienu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-30 01:32, pirms 11 gadiem
sākumā abrīnojama stabilitāte un tad sākās Ramosi!

sasperjods rakstīja: Visu laiku labākie pendeļu sitēji ir ārā (http://www.soccer-blogger.com/2012/02/13/zambia-vs-ivory-coast-2012-afcon-final-highlights-8-7-penalty-shootout-video-can-cote-divoire/)
žēl
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.
Karlīna Miksone. Foto: LFF

Latvijas sieviešu futbola izlase EČ kvalifikācijā viesosies Moldovā

LETA. Latvijas sieviešu futbola izlase šodien Kišiņevā 2025.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē tiksies ar Moldovu.