Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Vēl viens 1/8 fināls noslēdzas pendelēs: Ekvatoriālā Gvineja izslēdz Mali

Vēl viens 1/8 fināls noslēdzas pendelēs: Ekvatoriālā Gvineja izslēdz Mali
Ekvatoriālā Gvineja. Foto: Reuters/Scanpix

Šovakar par pēdējo ceturtdaļfinālisti Āfrikas Nāciju kausā kļuva Ekvatoriālā Gvineja, kas pēcspēles soda sitienos pārspēja Mali. Ceturtdaļfinālā Ekvatoriālā Gvineja spēkosies pret Senegālu.

• Arī noslēdzošais Āfrikas Nāciju kausa astotdaļfināla mačs noslēdzās pēcspēles sitienu sērijā. Dienas pirmajā mačā Ēģiptē, pateicoties pendelēm pārvarēja Kotdivuāras barjeru, bet Ekvatoriālā Gvineja, izturot Mali spiedienu, apspēlēja pretiniekus 11 metru soda sitienu sērijā.

• Mali augstākais sasniegums Āfrikas Nāciju kausā ir otrā vieta 1972. gadā, kā arī trešās vietas 2012. un 2013. gada turnīros.

• Ekvatoriālā Gvineja 2012. gadā spēlēja ceturtdaļfinālā, kas ir valsts līdz šim augstākais sasniegums Āfrikas Nāciju kausā.

• Spēles gaitā bumbu nedaudz vairāk kontrolēja Mali futbolisti (58% pret 42%), tie arī vairāk sita uz vārtiem (14:9), tomēr bīstamu momentu daudz nebija.

• Pirmā puslaika beigās uz Ekvatoriālās Gvinejas vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, taču pēc VAR atkārtojuma caurskatīšanas tiesnesis lēmumu mainīja.

Pendeli nopelnīt vēlējās arī Ekvatoriālā Gvineja, kā spēlētājs pēc kontakta ar Mali futbolistu 97. minūtē krita soda laukumā. Tiesnesis gan situāciju atstāja bez ievērības.

• Labākā izdevība izcelties bija Mali futbolistiem 58. minūtē, taču sitiens no bīstamas pozīcijas lidoja pāri vārtiem.

• Pēcspēles sitienu sērijā ieilga. Jau pirmajā sitienā kļūdījās Ekvatoriālās Gvinejas futbolists, taču vēlāk divas reizes neprecīzi sita arī Mali. Ekvatoriālā Gvineja vispirms neizmantoja iespēju uzvarēt, taču vēlāk bija aukstasinīgāki, sagaidot Mali kārtējo kļūdu.

• Ekvatoriālā Gvineja iekļuva ceturtdaļfinālā, kur par iekļūšanu pirmajā pusfinālā Āfrikas Nāciju kausā tā spēkosies pret Senegālu.

• Ceturtdaļfināli plānoti sestdien un svētdien. Visas Āfrikas Nāciju kausa spēles skaties tiešraidē Viaplay.

Āfrikas Nāciju kausa astotdaļfināls

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Burkinafaso - Gabona1:1; 7:6 pss.Traorē 28' – Girā 90'+1(s.v.)
Nigērija - Tunisija0:1 (0:0)Msakni 47'
Gvineja - Gambija0:1 (0:0)Barovs 71'
Kamerūna - Komoras2:1 (1:0)Toko Ekambi 29' Abubakars 70' – Mčangamā 81'
Senegāla - Kaboverde2:0 (0:0)Manē 63' Djengs 90'+2
Mali - Ekvatoriālā Gvineja0:1 5:6 pss.
Maroka - Malāvija2:1 (1:1)En Nesiri 45+2` Hakimi 70` – Mhango 7`
Kotdivuāra - Ēģipte0:0; 4:5 pss.

Āfrikas Nāciju kausa ceturtdaļfināla pāri

Pāris
Gambija - Kamerūna
Burkinafaso - Tunisija
Ēģipte - Maroka
Senegāla - Ekvatoriālā Gvineja

, 2022-01-27 10:48, pirms 2 gadiem
Pēc spēles 11 metru sitienu sērija, nevis soda sitieni. Soda sitienu piešķir par pārkāpumu.
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.
Karlīna Miksone. Foto: LFF

Latvijas sieviešu futbola izlase EČ kvalifikācijā viesosies Moldovā

LETA. Latvijas sieviešu futbola izlase šodien Kišiņevā 2025.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē tiksies ar Moldovu.